הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 23

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

ביום בו נולד ליאור, בני השני, מאיה אחותי האהובה טיילה בדרום אמריקה עם בן זוגה, ושלחה לי יין משובח עם ברכת אהבה. 8 ימים אחר כך התאחדנו באופן לא צפוי, בגלל בשורה רעה מאד

11/06/2018

להגיע לתל אביב תמיד מרגש אותי. מצאתי את עצמי מקפצת על מדרכות העיר בחדווה, בשמלה קלילה ובנעלי עקב, ושמה פעמי למפגש “משפחה אמיתית” של  יקב טפרברג וסלונה,  בבראון ביץ’ האוס.

בכניסה הברמנית החייכנית מוזגת לכוס שלי יין גוורצטרמינר יין לבן חצי יבש, בעל טעם טרופי עם ניחוח מי ורדים. מרקם עדין, רך, שרומז בשילוב משגע על הערב הנפלא שעוד יגיע. אנו מתיישבות והאחים לבית רודנר כבר על הבמה. רותי בשמלת סלסה אדומה ונעלי עקב אדומות, גבוהה וחטובה, וחמי ילד הרוק הנצחי, ושניהם מחייכים לעברנו.
הם פותחים בסיפורם, שהחל לפני עשרות שנים בקיבוץ גבעת ברנר.

משפחה אמיתית

משפחה אמיתית

הערב הזה מחזיר אותי לילדות שלי, למשפחה שגדלתי בה. אני בת שלישית מתוך ארבעה אחים, כשהייתי בת 5 נולדה אחותי הקטנה מאיה, מגיל צעיר דרכנו שזורות אחת עם השנייה. כשעליתי לכיתה ז’ עברנו דירה. מאיה ואני למדנו באותו בית ספר ואני זוכרת את חווית הקושי והבדידות המשותפת שלנו. איך מיהרנו להיפגש בהפסקות, מחפשות פנים מוכרות בהמון. התחושה שאנחנו יחד מול העולם כולו, לא נטשה אותנו מאז.

ילדות

ילדות

ביום בו נולד ליאור, בני השני, מאיה טיילה בדרום אמריקה עם בן זוגה, כובשת הרי געש. בעודי פוסעת במסדרונות בית היולדות, תוהה אם אצליח לחטוף תנומה קלה, הגיע אלי שליח עם בקבוק יין ושתי כוסות וברכה מצורפת עם כתב יד מוכר “מזל טוב סיס, הישר מקולומביה חושבת עליך, אוהבת אותך. היין משובח – בבקשה אל תשתי בכוס חד פעמית”. זאת היתה ברכת אהבה מהקצה השני של העולם.

יום אחרי הברית, אני עדיין עייפה כמו שרק אמא ל-2 ילדים קטנים יכולה להיות. מאיה רחוקה ואמא שלנו מגיעה לעזור עם הילדים. צלצול טלפון מפר את השלווה. אימא שלי עונה בזעקת שבר “לאאאאאאאאאאא”. אני מושיטה את היד לטלפון ואומרת לה “מה קרה? זה אבא?” ומבינה שמעכשיו אבא שלי הגדול, החזק, זה  שנתן לי תמיד תחושת ביטחון נפטר. אני בתוך סיוט ורוצה להתעורר, רוצה לצעוק, אבל אין לי קול. ואז זה מכה בי. מאיה, היא לא יודעת מכלום. אחותי הקטנה בדרום אמריקה, אני מנסה לחשב את הפרשי השעות בינינו, מדליקה את המחשב ושולחת לה מייל על הנורא מכל, בעודי מתייפחת. רק חושבת על הרגע שהיא תקרא “תתקשרי הביתה דחוף משהו רע קרה”. כי איך אפשר לבשר לה או לעצמי שאבא שלנו, זה ששומר עלינו מכל משמר, כבר לא פה כדי לשמור עלינו יותר. מאיה הבינה בין השורות, התקשרה ומיהרה להגיע ארצה בחזרה אלי ואל השבעה שממנה יצאנו אחרות, יתומות עצובות ומחוזקות אחת בשנייה.
השבועות שלאחר מכן היו קשים מנשוא. אותה הרגשתי כמו מהלכת בין הצללים. בבית 2 ילדים קטנים אחת בת שנתיים שני בן שבועיים ואני פועלת על אוטומט. הרגשתי עזובה כל כך ונטושה בכל גופי ונפשי, רוצה לצרוח אבל למי, מי שומע אותי? איך עשיתם לי את זה? אני אחרי לידה עם בן, כמו שאבא רצה, כמו שחלם תמיד.
מאיה מבינה. היא מציעה לגיל, בעלי, לקנות לי 3 קילו של שוקולד גולמי. “שתשחק בשוקולד”. אני משתפת פעולה. שוברת, מערבבת, טועמת, מחייכת, בוכה ונכבשת בקיסמו של השוקולד. אני מתמלאת במשהו חדש.

וינה 2017

וינה 2017

בלי כיוון, בלי מחשבה. החושים פעלו מתוך רצון לפרוץ לצמוח, לצאת מהשברים כי זה מה שהוא היה רוצה. מאיה נמצאת שם לצידי כל הזמן, תומכת ומעודדת. “עוגת המלך דוד” שיצרתי בימים האלה, ניצחה, שנתיים לאחר מכן בתחרות קינוחי שוקולד, ואני מצאתי את עצמי מקימה לעצמי עסק קטן ומתוק, כשרוחו של אבי מרחפת מעלי ומאיה היא הרוח בכנפי.

נטע3

 הקסם  שלנו התחיל בילדותנו במשחקי דמיון כשהיינו שתינו בעולם משלנו מול כולם. תמיד ידענו שאנחנו שם האחת בשביל השנייה. אוהבת אותך מכושפת קטנה שלי, ומקדישה לך את המתכון הסודי שלנו לממרח שוקולד.

 ממרח שוקולד אמיתי:

120 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר או חלב מומס

150 גרם פרלינה בטעם אגוזי לוז

תוספות: שבבי פייטה או ברס או שקדים מולבנים

ממיסים את החמאה בזהירות מוסיפים לתוכו את השוקולד ופרלינה מערבבים היטב עד להגעה של מסה הומוגנית חלקה מבריקה אפשר להוסיף את התוספות שרוצים מעבירים לצנצנת וסוגרים מאחסנים במקרר עד שבועיים לפני האכילה להשאיר על השיש שיגיע לטמפ’ החדר ואפשר יהיה למרוח על חלה טרייה מעדן שלא תפסיקו ללקק.

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות נעים להכיר "מתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר" זה האני המאמין שלי, נעים להכיר שמי נטע מולה סופר אני שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ובעלת המותג "נטע בשביל השוקולד",...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה