הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא שלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא שלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 3

עוקבים: 0

החל מאוגוסט 2016

נחתתי בברצלונה כולם רצו לסיורי הדרכה…אני? אני רציתי רק לראות שוקולד!! והרבה.

19/04/2017

נטע מייצרת שוקולד

כולם יודעים כשאני טסה לחו”ל אני חומקת בדרך כלל מהקבוצה ויוצאת להרפתקה קסומה. מסע קולינרי בעקבות החושים, זר לא יבין זאת. אני בשיטוט אחרי השוקולדים, העוגיות הגלידריות המקומיות,  אלו שעוברות מדור לדור.

קרדיט: unsplash

אל תשאלו מה עשיתי לאחותי בברצלונה. היא בכלל רצתה לראות את הגן של גאודי. אני הייתי במסע קולינרי לחוות את הסייסטה המקומית בחברת מקומיים מעונבים. בהזמנת .טפאסים  נכנסנו לבר המקומי, סביב דלפק ארוך הסתובבו צלוחיות מלאות כל טוב, רק לבחור ולחוות טעמים נפלאים.

לשוק בוקרייה משכתי את כולם אחריי. שם נגלה לעיניי עולם ומלואו. עמדתי מוקסמת מול הרים של פרלינים בשוקולד מריר, חלב ולבן. קיפודי שוקולד מתוקים, פטיפורים קטנים ומושחתים, מרציפנים צבעוניים בצורת פירות ושאר חיות, טראפלס מפנקים.  אני התמקדתי בדוכנים המתוקים ובשפע של הצבעוניות הריחות ססגוניים והטעמים הנפלאים.

נטע בשביל השוקולד הפרלינים שלי בעבודת יד בשיטות מסורתיות

התחנה הבאה הייתה מוזיאון השוקולד. ברחבי המוזיאון ניצבים פסלים משוקולד, חיות, הבית של עמי ותמי, אפילו מסי מככב כאן. להסתכל ולא להאמין שהכל עשוי משוקולד. שם טעמתי שוקולד מריר 99% ועל זה נאמר לנגוס ביס קטן ולהמתין כ 15 שניות, חלל הפה מתמלא בשוקולד חמים ואז הוא מחליק במורד הגרון ומשאיר טעם של עוד. כמו כן השתתפתי בסדנת שוקולד להכנת פרלינים בתבניות יציקה של שוקוליטייר הבית. לא יודעת מדוע ולמה אבל שוקולד בספרדית עושה לי את זה.

 

מוזיאון השוקולד
Museu de la Xocolata

שוק בוקרייה

: La Rambla, 91, 08001 Barcelona, ספרד

 פרלין מרציפן וברנדי

עשיתי לכם חשק למשהו קטן ומתוק?

מתכון להכנת פרלינים במילוי מרציפן וברנדי:

מצרכים:

300 גרם שוקולד שבור לקוביות

250 מ”ל שמנת מתוקה

2 כפיות ברנדי משובח

מרציפן איכותי 63%

כוסיות שוקולד מריר,

שבבי שקדים מקורמלים

את המרציפן, הכוסיות והשקדים להשיג בחנויות המתמחות בחומרי גלם לקונדיטוריה ושוקולדים.

תחילה נכין את הגנאש נמיס בזהירות בבאן מרי 300  גרם שוקולד לבן,  נמזוג לתוכו שמנת מתוקה עם 250 מ”ל שהגיעה לרתיחה ,נערבב ללא הפסקה עד לקבלת מסה הומוגנית חלקה מבריקה נוסיף 2 כפיות ברנדי נערבב היטב ונחכה שהמסה תתקרר, להעביר לאת הגנאש לשקית זילוף. את הגנאש נזלף לכוסיות שוקולד 1/3 מהגובה. נכין כדורי מרציפנים קטנים אותם נטביע בכוסית  השוקולד נמשיך לזלף את שאר הגנאש ונעטר מעל בשבבי שקדים מקורמלים.

מכניסים למקרר ל 1/2 שעה ומגישים.

 קרדיט: unsplash

לשאלות למתכונים נוספים מוזמנים להיכנס לדף העסקי שלי:

https://www.facebook.com/netachocolate4u/

ולאתר:

www.chocolata.co.il

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 8 months

אני והשוקולד ואיך זה באמת התחיל....

https://m.facebook.com/story.php… אני נולדתי עם תשוקה לשוקולד...השוקולד רוזמרי ואני היינו חברים טובים עטיפה בצבע ירוק וחום...

תגובות

פורסם לפני 5 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר