הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 20

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

בסמטאות יפו הקסומות יש תשוקה והגשמת חלומות

08/05/2018

 

תמיד חלמתי להגיע למקומות נפלאים בעקבות הלב, בכל נסיעה או כשמגיעה למקום חדש, אני יודעת שהסיפור שלי ישתלב עם האוכל ועם מי שעומד או עומדת מאחורי הסירים.

בהזמנה לסדנה נכתב שהיא בנושא אוכל ותשוקה , בהמשך שיחה קלילה עם שרה גלב שכבר מהרגע הראשון מצאנו כל כך הרבה נושאים משותפים לדבר עליהם שומעים את שמחת החיים וההתרגשות שבקול שלה, כשהיא שמעה שאני שף שוקוליטיירית הגיבה “יוווווווו איזה כיף שאת באה”  כבר התחשק לי כבר לפגוש אותה ולחבק.

ערב ל”ג בעומר מצאתי את עצמי מתאפרת ומתגנדרת אל מול המראה, מסיטה שיער, נועלת נעלי עקב  לובשת שמלה לבנה קיצית עם שלל פרחים ויוצאת להרפתקה לא נודעת, בנושא אוכל תשוקה אהבה לאוכל ולהכיר אנשים חדשים שזה תמיד מסקרן ומרתק לא פחות.

יפו בלילות השעון האבולעפייה הרחובות השוקקים מליאים בתיירים מקפצים ושמחים, האורות המנצנצים ,מסעדה איטלקית עם מפות משובצות בצבעים אדום לבן , הגלידריה המעולה, קפה פועה, הסמטאות מוארות בשלל אורות מקיר אל קיר, שוק הפשפשים נראה כל כך שונה בלילה.

יפו 8_800x600

הגעתי לשרה בסמטה יפה וציורית קידמה את פני דלת כחולה מרשימה “הכיף מתחיל” חשבתי בליבי קידמה את פני, בדירה עצמה שמחה וצהלה בשמחה הכרתי את כל שאר החבורה שאיתם אחלוק  את השעות הקרובות בשיחה ובאכילה על תשוקה , שרה ציינה שמחכה לנו ארוחה של חמש מנות גורמה נפלאות ובינתיים מזגה לנו יין ודאגה למלא לאורך כל הערב, היה קסם באוויר  חדר האורחים הענק עם תיקרה של ארבע מטר מרפסת ארוכה עם מרצפות צבעוניות, פסנתר בצד ולידו פטיפון כן כן הדבר האמיתי ומאות תקליטים רק נגעתי והרגשתי כאילו הזמן עצר מלכת נכנסתי לעולם דמיוני ששואב אותי לעבר שלי כילדה. מרתה הכלבה ליקקה את ידי כאומרת ברוכה באה, התישבנו סביב שולחן מעוצב שרה פתחה את הערב עם יין קאוה בכוס שבה הוסיפה טויטס לעלילה תותים חצויים, שרה סיפרה על ילדותה בגרותה ועל הדרך שבה הגיע עד היום כמנחת סדנאות נושא בשילוב ארוחה”כִּי הִשְׂבִּיעַ נֶפֶשׁ שֹׁקֵקָה” (תהילים ק”ז ט’).
“תשוקה היא יצר. היא חיים. היא המהות. אבל תשוקה יכולה לצאת משליטה וכמעט לבלוע אותך. לי זה קרה. ואפילו יותר מפעם אחת. זה קרה לי באהבה לגבר. זה קרה לי בתהליך כתיבת הרומן. זה קרה לי עם הים. וזה קרה לי בגלים. תשוקה אדירה סחפה אותי, כמו רוח חזקה שהפרידה אותי מהקרקע וצמצמה אותי לדבר אחד. קצת כמו דיבוק. וכידוע כשעפים גבוה מדי אז הנפילה כואבת… לי יש נטייה כזו, להיסחף קצת אחרי תשוקה. היום אני מבינה שגם תשוקה צריכה גבולות ומשתדלת להיות יותר קשובה. לשמחתי הגדולה יש לי יותר מאחת… בסדנה של מחר נתבונן במחזור החיים של תשוקה ומה קורה כשהיא הופכת לאובססיה והאם אפשר לתת לה לפרוח במידה. זה יקרה דרך מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות צרובות וחריפות שידגדגו לנו את הנשמה.” שרה גלב פתיח לסדנה

יפו 1_800x600

אז מה היא תשוקה נשאלתי האם זה רצון עז להשיג דבר מה, ומה קורה ברגע שמשיגים אותו? האם הוא נעלם? מתפוגג ? רגע הוא כאן רגע הוא שם? האם ניתן לשמר תשוקה לאורך זמן? האם הוא בשליטה? האם תשוקה היא משהו פראי מסוכן? האם בעקבות התשוקה אנחנו מזניחים תחומים אחרים בחיים? איך התשוקה מתקשרת לאוכל שאנו אוכלים ?

 

פתחנו במנה מפנקת של סירת חציל במילוי לבבות ארטישוק, צנוברים, זיתים, קרם טחינה מעל כשהכל מוגש על מצע של רוטב סלסלה. הטעימה הראשונה מביאה אותך להתעוררות, טעמם של הזיתים עם חציל דומיננטי ועגבניות שמעדנות את הטעם בחייך, עם כל טעימה הרגשתי כאילו אני עצמי שטה בתוך אותה סירת חצילים נאחזת בטעמים שעוטפים זה את זה בדיוק מושלם חוששת שזה יעלם ויתפוגג כי מה יש לנו במערכת יחסים עם האוכל נשאלהו על ידי שרה? שוחחנו ואכלנו הרבה תובנות נחתו עלינו והשתדלנו לענות מתוך רחשי ליבנו

מה יחסנו עם האוכל?

יש בו זיכרונות וריחות שלעולם לא נעלמים, זיכרון של ריח מלווה אותנו תמיד ויכול לצוץ גם אחרי שנים, להציף אותנו עד כדי בכי וגעגועים לפשטות של ילדתנו לעוגת התפוזים של סבתא או לפיתות שאפתה בעצמה וריח האפייה נישא אל כל חדרי הבית, לצלחת החמוצים שהכינה במו ידיה עם טעם תבלינים מדויק ליד שלה, זאת יכולה להיות תשוקה כואבת מייסרת למשהו שלא קיים עוד.

געגוע לאבא אהוב שהיה מכין לי קליפות פומלה מסוכרות ,געגוע לארוחות שבת בצהרים של סבתא מפנקת עם סירים שהספיקו לכולם, אנחנו נאחזים בהווה ומנסים לשמר את הקיים דרך האוכל, כאן ועכשיו תוך כדי הרהורים אלה לחיות הגישו לנו את המנה השנייה מרק ארטישוק ירושלמי חם מלטף עוטף ומחבק כאחד, עם נגיעה של חלב קוקוס ועליו שוחה בגט קלוי כמו אי קטן בים במילוי פלפל חריף קצוץ מוקפץ  בסויה וג’ינג’ר מעקצץ שיצרה לי בפה תשוקה ובליבי משאלה “בבקשה שלא יגמר לעולם” כל ביס העצים אותי נתן לי להרגיש מיוחדת אהובה ראויה מאושרת שמחה. למנה הזאת התלווה היין המצוין שמאי מזגה לנו ללא הרף, ברקע לפתע נשמע קריאת המואזין תזכורת שאנו ביפו הקסומה, משב רוח חמים באה מהים כאילו בודקת את הנעשה אצלנו ואולי חשקה נפשה להצטרף אלינו, חלונות הזכוכית הפתוחים לעבר סמטאות יפו הכניסו אותי לאווירה של ארץ רחוקה, קשתות הבית וגובה התיקרה שיחרר גל של שמחה והנאה, בינתיים השיחה קלחה בין כולם כששרה מנחת אותנו בשאלות אינטליגנטיות  והתשובות הפתיעו וריגשו אותנו עד מאוד, כי בסופו של דבר מה היא אהבה אם אין תשוקה?

 

עוד כוסית נמזגה ואנחנו נשאלנו “מה קורה כשמגעים למצב של אובססיביות כלפי משהו או מישהו”? אפשר לקחת זאת לכל תחום בחיים זוגיות, עבודה, ספורט, משפחה, ילדים, האני שבי, הסכמנו שגבולות ושליטה זה דבר חשוב.

 

לאחר הפסקה קלה ונעימה הוגש לנו סלט עלים ביבי ירוק מצולחת וצבעוני עם כרפס דומיננטי ירוק גאה ואגוזי לוז מתקתקים גמבה אדומה צרובה ונעימה בלשון ומעל הכל אפרסק קלוי טעים טעים כל ביס היה חגיגה של רעננות ,איך מנה יכולה להרגיש לנו קיץ בבת אחת, מודה למרות שנולדתי בחורף  יש בי געגוע לקיץ לטיול המשפחתי שעשינו בתאילנד, חשבתי לעצמי הרי היום ערב ל”ג בעומר ואני בחרתי ללכת בעקבות התשוקה שבי לאוכל ולכתיבה .

מנה נוספת חיש יצאה והפעם ריזוטו מנה מהפנטת עשויה היטב, בשילוב שומר ערמונים ואספרגוס עפתי אחורה בזיכרונותיי לפעם הראשונה שטעמתי ערמונים , אמא שלי קילפה לי אותם בסלון  הביתי כשיצאו זה עתה מהטוסטר אובן, זה הדהים אתי הטעם החם של הערמון וכמה הוא משביע, בחורף האחרון טסנו לוינה אמא שלי אני וביתי בכורתי קראנו לו טיול שלוש דורות,  שם אכלנו ערמונים הישר מהאש ממוכר אוסטרי ברחובות הקסומים בוינה, מקלפות את הקליפה הרותחת אוחזות עם כפפות את הערמונים אוכלות ונהנות.

יפו 9_800x600

האם התשוקה היא יצר? האם מתמכרים לה? אני תמיד אומרת שכאני מכינה את הגנשים שלי בתשוקה ענקית אני ממש קופצת מהמיטה לכל בוקר של עבודה, רצה לעבר המטבח להכין טעמים מקסימים מלאים בתשוקה שלי לשוקולד וליצירה אני מכניסה לתוך כל פרלין את העבר שלי מהבית בו גדלתי משלבת עם הווה שלי שבו בגרתי  ובעצם יוצרת את העתיד שלי וכך קורים קסמים.

אוכל זה הציר המניע את חיינו

אוכל מביא אותנו לתשוקות למקומות לחוויות להתרגשויות, מי כמוני יודעת שבכל טיול לחו”ל אני הופכת אותו חיש לסיור קולינרי , מלא בטעמים ריחות צבעים ורגשות,  אוכל זה משפחה  אוכל זה חיבוק אוכל זה מסורת, האוכל הוא בעצם סיפור שנכתב עם התחלה אמצע וסוף דמויות מקומות ועלילה,

אמא שלי תמיד אומרת שלקינוח יש קיבה שניה, לא משנה מה אכלנו ,תמיד יהיה מקום לקינוח משובח, הקינוח הגיע מרחוק הבחנתי בצבעוניות שבצלחת כמובן קרם שוקולד חום וכהה, תותים אדומים בסירופ, פיסטוקים ירוקים בסילאן קלויים וסורבה פסיפלורה פרי התאווה והתשוקה, מעדן גם חם גם קר גם מתוק גם חמצמץ גם רך גם קשה כמו החיים הכל מהכל . פה אני הפתעתי את כולם והוצאתי ליקר שוקולד של “נטע בשביל השוקולד” מזגתי לכולם השוקולד חימם את הלב ונתן לנו תחושה נפלאה כשהליקר גלש במורד הגרון והשאיר טעם של עוד.

לסיכום מפגש נפלא בין אנשים יין ואוכל שרה אומנם ערבבה ורקחה מאכלים בסירים אבל לנו היא ערבבה את הלבבות פגשתי אנשים מרתקים ומעניינים “איך אומרים נכנס יין יצא סוד, שוקולד  ותשוקה” היה ערב מרתק משובח ועוצמתי כמו פרלין משובח.

 

חזרתי הביתה ובבוקר שלמחרת הכנתי את המתכון שלפניכם באהבה רבה

שלכם נטע

טראפלס שוקולד ופסיפלורה – נטע מולה סופר שף שוקוליטייר

125 מ”ל שמנת מתוקה

150 מ”ל מחית פסיפלורה מסוננת

20 גרם דבש

450 גרם שוקולד קצוץ

50 גרם חמאה

לציפוי אבקת קקאו אדומה

אופן ההכנה:

בסיר על גבי כיריים מביאים לרתיחה שמנת עם פסיפלורה ודבש. מוסיפים לאט את השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת מסה הומוגנית חלקה מבריקה, מסירים מהאש. מוסיפים את החמאה. מערבבים ומצננים. שומרים במקרר כשעה . בעזרת שק זילוף מזלפים כדורים על נייר אפייה. מקררים שעתיים נוספות ומגלגלים באבקת קקאו

 

סיפור באוכל – סדנה בהשראת טעמים עם שרה גלב- הסדנה הבאה 14.6.2018 ביפו טלפון של שרה 0523824492

 

https://www.facebook.com/FoodStorySarah/?timeline_context_item_type=intro_card_work&timeline_context_item_source=100002906286502

 

אהבתם את הפוסט? לא רוצים לפספס את הפוסטים שלי? לחצו על הכפתור “עקבו אחרי” למעלה מצד שמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם, ותקבלו הודעה בכל פעם שהפוסט החדש שלי מתפרסם.

אם יש לכם שאלות או סתם בא לכם להגיד הי מוזמנים לכתוב אלי [email protected]

וגם לעקוב אחרי מעללי בפייסבוק -

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות נעים להכיר "מתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר" זה האני המאמין שלי, נעים להכיר שמי נטע מולה סופר אני שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ובעלת המותג "נטע בשביל השוקולד",...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה