הבלוג של נטע פלג

חשיפה לצפון

עיתונאית, עורכת תוכן, רווקה, חיפאית ודעתנית. מסתובבת ומסקרת את מה שקורה בחיפה והקריות. כותבת גם על אקטואליה, יחסים, דיאטות והחיים בישראל. כיתבו לי: [email protected] נטע פלג

עדכונים:

פוסטים: 72

החל מפברואר 2014

 אם יש או אין לכם מכונת אספרסו. בתור קפהכוהולית -מילה שכנראה המצאתי- וחובבת קפה מושבעת, ביקרתי בתחרות הבריסטה (מומחה משקאות חמים) של רשת בתי הקפה גרג.  חזרתי עם תובנות חמות  לימים הקרים, לקפה מושלם:

 

חוכמת הקפסולה- הכנת קפה מושלם לבעלי מכונות קפה, עצות המומחים:

לקראת החום חם הזה

  * דבר ראשון והכי חשוב זה לשמור על הניקיון: ניקיון המכשירים ( סטימר,ראש האספרסו, ידית האספרסו והכלים הנלווים). הרי אף אחד לא רוצה ללגום את החום החם הזה  כשיש בו שאריות שרופות של קפה משלשום, כי זה ישפיע רבות על איכות הקפה והטעם. צריך לנקות לפני ואחרי השימוש במכונה.

   * יש להקפיד שהמים שיוצאים מהמכונה אינם עכורים. אם טעם לוואי שהמכונה מסננת אותם היטב. כדאי שהקפה לא יהיה מושפע מטעם המים.

זה הולך להיות טעים. צלם: אלעד גוטמן

זה הולך להיות טעים. צלם: אלעד גוטמן

ולהכנה עצמה:

קובי הרוש, מקום ראשון בתחרות הבריסטות של גרג מייעץ :”לדעתי לפני הכול צריך להתייחס להכנת כל כוס קפה, כאילו זה הולך להיות הקפה הכי טעים שהכנתם לבנאדם שאתם הכי אוהבים. זה משהו בתת-מודע, שאנחנו רוצים ומשקיעים יוצא לנו יותר טוב וכך זה בהרבה תחומים בחיים”. תכלס, צודק.

ולפרטים הטכנים: חשוב לדעת לדחוס את האספרסו באופן אחיד/ שווה בידית כלומר שהקפה לא יהיה בשיפוע, אלא ישר, וזאת על-מנת שבחליטת הקפה על ידי המים הקפה יזרום באופן שווה ואחיד.

* בהקצפת החלב: למי שיש סטימר במכונה, חשוב שהחלב יהיה קר לפני ההקצפה, אחרת תצא הקצפה מלאה בועות, נסו לשמור על כד ההקצפה יציב, והמנעו מתזוזות שלו.

 * צריכה  להיות סרקולציה של החלב, והוא כל הזמן צריך להתערבב, חלב לא זז זה לא טוב!

* שחררו מעט עם מיקום הסטימר, על-מנת שיצא גם קצף, צריך לשמוע צקצוקים, רעשים שנוצרים כתוצאה, מהכנסת אוויר מהסטימר לחלב, אך שימו לב שלא יהיה יותר מידי!!!

  אתם רוצים קצף וחלב, ולא רק קצף.

* אל תרתיחו את החלב יותר מידי כי אז הוא ישרף, אלא אם אתם בקטע של רותח, כמו שקורה לי כשאני מלקטת קפה ביום גשום.

* לאחר ההקצפה ערבבו מעט את הכלי הכד ע”י סיבובים אל תוך הכוס, לאט לאט וזכרו כלל חשוב, שפת הכד קרובה לשפת הקפה=ימזג קצף, שפת הכד רחוקה משפת הקפה ימזג חלב בלבד, ככה תוכלו לשלוט בכמות הקצף בכוס.

והנה עוד עצות שליקטתי אםמכינים קפה “רגיל” בבית, אתם יודעים, עם מיים רותחים, קפה וכו’…

* עכשיו במיוחד בחורף, שווה להמתיק את הקפה בכפית דבש, זה בריא יותר, מתחלק נפלא בגרון ומה זה טעים…

* שנות ה-80 התקשרו והזמינו נס על חלב. אתם זוכרים כמה זה היה פופולארי ומסתבר שלא נס ליחו. אני ממליצה לעשות אותו הפעם עם קפה מגורען (מה שלא היה בילדותינו) , חשוב קודם לשים את הקפה, להמיס עם כפית קטנה של מיים רותחים ואז לשפוך את החלב/ תחליף חלב כי אז הוא ימס היטב

* כדאי להשתמש במיים מסוננים או מינרלים, אם אתם ביום טוב במיוחד. זה ישפר פלאים את הטעם של הקפה

* אם מכינים, שוב, נס על חלב, שווה להרתיח את הקפה ביחד עם החלב ולערבב לפחות עשר פעמים.

* כל האמור לעיל מתייחס גם לתחליפי חלב. בואו נדבר על תחליף חלב שקדים – זה טעים אבל יקר להחריד. חבילה של ליטר תעלה עד 19 שקלים, הנה מה שאני עושה, קניתי צנצנת ממרח שקדים, ואני לוקחת כמה כפיות משם ופשוט מערבבת עם מיים חמים, תחליף החלב מוכן. והצנצנת מחכה בנאמנות במקרר לשימושים הרבים שמחכים לה.

זהו, סיימתם להכין את הקפה המושלם, אל תשתו את הקפה כאלו הוא סתם קפה של יום יום. חפשו את הטעם של האספרסו שמתערבב עם מתיקות החלב, זה עוד לפני שהוספתם סוכר.. ועכישו למתכונים

 צילום: יורם אשהיים

צילום: יורם אשהיים

אספרסו ג’לאטו: המתכון של קובי הרוש

50 מ”ל שמנת מתוקה

כדור יפה של גלידת וניל

לערבב בבלנדר

להוסיף מנת אספרסו קרה ומעט פקאן, לטחון שוב למשך 5 שניות ולהגיש

מתכון באדיבות דן גולדברג, שזכה במקום שני בתחרות הבריסטה של גרג

 משקה רימונספרסו

מה צריך

25 מ”ל אספרסו שקורר באמבט קרח כ10 דק׳

25 מ”ל של סירופ רימונים.

סירופ רימונים: מיץ רימונים טבעי, סוכר חום וקליפת תפוז שבושלו במשך 25 דק ועברו סינון וקרור במקרר.

ערבוב הסירופ רימונים עם האספרסו הקר ביחד עם קרח ולהגיש ללא קרח

וקבלו לגימה מאילנה קליין, הזוכה במקום השלישי

משקה פרליניל

יש להמיס פרלינים שוקולד חלב עם קצת מים חמים, להוסיף קינמון אבקה וקצת סירופ וניל למזוג בשכבות על השוקולד המומס חלב לאחר מכן מנת אספרסו ולסגור עם קצף חלב.

מימין ניר אדרי מבעלי קפה גרג עם הזוכה במקום הראשון וגלעד אלמוג צילום עמית שוורץ

מימין ניר אדרי מבעלי קפה גרג עם הזוכה במקום הראשון וגלעד אלמוג צילום עמית שוורץ

עוד מהבלוג של נטע פלג

תזכרו את זה בחופשה הבאה שלכם

האם אפשרי להרגיש חו"ל ולחוות חופשה משמעותית במרחק שעה מהבית? למה חשוב  לשים לב בחופשה בבית מלון והוידוי הלא מתקבל על הדעת שלי, בעקבות חוויותי מלאונרדו בוטיק ברמת החייל יש לי וידוי. והוא כה נדיר, עד שקשה לי לחשוף אותו...

תצוגה מקדימה

להניח לעבר, לצעוד לעתיד

נשמה של גבר מזה זמן רב מקננת בתוכי תחושה כי על אף החזות הנשית הברורה שלי, יש בי נשמה של גבר. הדבר מתבטא למשל בהתעניינות במכוניות, השתתקות והסתגרות במערה כשאני מוטרדת (במקום חפירת שתי וערב המיוחסת לנשים), העדפת חלבונים על...

תצוגה מקדימה

חשיפה לצפון: נקודות שוות בחיפה והקריות

בקיץ האחרון לא נסעתי לחו"ל ואף לא דרומה מתל אביב. לא היה צורך, הייתי עסוקה בלגלות מחדש את אזור מגורי, וזה היה נהדר. משום כך, החלטתי לפרגן למקומות שעשו לי קיץ קריר, טעים ויפה יותר:  איפה תמצאו את פיצה בריאה, את הסניף הכשר של...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה