הבלוג של נטע פלג

חשיפה לצפון

עיתונאית, רווקה, חיפאית, שנונה ולעיתים חצופה. מסתובבת ומסקרת את מה שקורה בחיפה והקריות כי תתפלאו, יש פה חיים והרבה. כותבת גם על אקטואליה, יחסים, דיאטות והחיים בישראל. כיתבו לי: [email protected] נטע פלג

עדכונים:

פוסטים: 84

החל מפברואר 2014

אנחנו נרתעים משמן , חסים על בריאות הלב ורוחב הירכיים שלנו. אבל ההישג הבינלאומי הזה, של חברת “שמן” הישראלית הולך להפוך גם את האוכל התעשייתי להרבה יותר בריא וטוב.

לשומן יש מוניטין רע, בטח כשמדובר בשומן רווי. חוץ משמן הזית הנחשב לבריא, השומנים והשמנים נתפסים כמי שיהפכו גם אותנו לשמנים ויגרמו לנו לנזקים בריאותיים. צריכה גבוהה של שומן רווי מקושרת לעליה בסיכון למחלות לב וכלי דם. לפי סקר חדש שכלל מאות נשאלים, ויפורט בהמשך, אנחנו הרבה יותר מודאגים משומן מאשר מספירת קלוריות.
יש דברים בגו, אבל חשוב לדעת כי השומנים “הטובים” חיוניים לבריאות ולתפקוד של הגוף. הם משמשים כמאגר אנרגיה, מבודדים את הגוף מקור, מרפדים איברים פנימיים ומגנים עליהם, משתתפים בתהליכים שונים בגוף, למשל ספיגה של הויטמינים A,D,E.K אפשרית רק בסביבה שומנית. אנחנו חייבים את השמנים האלה, אבל במינונים מתאימים וכשהבחירה של השמן נכונה.
בשימוש של שמן בבישול הביתי קל ופשוט יותר לבחור נכון. מתבלים את הסלט בשמן זית או מבשלים עם שמן קנולה. הבעיה מתחילה כאשר קונים מוצרים מוכנים בסופרמרקט.
בתעשיית המזון בשל אילוצים תמחיריים וטכנולוגים השמנים הצמחיים המקובלים לשימוש הם שמני דקלים, סויה, חמניות וקנולה שהוא המומלץ ביותר לשימוש בתעשייה. אבל מה שאולי אתם לא ידעתם, זה ששמן דקלים ושמן קוקוס שמקורם מעולם הצומח אך הם מקור לשומן רווי, גורמים לנזקים דומים לאלה שבצריכה גדולה של כולסטרול, שמקורו מעולם החי.
חברת “שמן תעשיות” רשמה לעצמה הישג טכנולוגי בינלאומי כשפיתחה את שמן הפרוליו (PROLIO)- מוצר חדשני שיאפשר לתעשייה להחליף את השימוש בשמנים ושומנים מוקשים עתירי שומן רווי ובכך לספק לצרכנים מוצרים בריאים יותר
אז מה החידוש כאן? לדברי עודד איזק, מנהל שיווק ב”שמן תעשיות” לפיתוח החדש יש יתרונות רבים על פני השמנים הקיימים היום בשוק התעשייתי. אנחנו מדברים על ערכים תזונתיים טובים יותר
- הרבה פחות שומן רווי, רק 7% שומן רווי בהשוואה לשמן דקל אולאין שמכיל 40% או לשמן סויה שמכיל 16%. “צריך לזכור שהפחתה בשומן הרווי מסייעת להורדת הכולסטרול הרע בגוף ותורמת ל מניעת מחלות כלי דם ולב” אמר איזק “ההשמנה מוגדרת כבעיה עולמית והצרכנים דורשים מזון בריא יותר ופחות מזיק. במקביל ארגוני בריאות גדולים בעולם דורשים מיצרני המזון להפחית את אחוז השומן הרווי במוצרים. כתוצאה מכך יצרני המזון נדרשים לספק פתרונות של מוצרים בריאים יותר.
- יותר שומן חד בלתי רווי, 64% שזה הרבה יותר מה45% שבשמן דקל וה-26% שבשמן סויה
- אחוז גבוה במיוחד של אומגה 3.
- מרקם של טעם וריח טובים יותר
- עמידות גבוהה יותר מאשר כל שמן אחר. לשמן פרוליו מעכבי חמצון טבעיים בעלי ערך בריאותי – שמן הפרוליו עמיד יותר בטמפרטורה גבוהה יותר מכל שמן אחר, פי 5 בהשוואה לשמן סויה למשל. הפרוליו עמיד במיוחד בתהליכי חימום אינטנסיביים כגון-טיגון , בישול , אפיה בעל אפקט סינרגסטי ובעל טעם טוב במיוחד. השילוב של ערכי שמן הפרוליו יחד עם העמידות הגבוהה במיוחד בתנאי חום גבוהים מציבים את שמן הפרוליו כשמן הטוב ביותר לשימוש תעשייתי.

- חיי מדף ארוכים יותר מה שמוביל לחיסכון בעלויות השימוש

לבחור את השמן הנכון

החברה עשתה סקר באמצעות חברת המחקר ברנדמן במסגרתו נשאלו 519 גברים ונשים בגילאי 14+,עד כמה חשוב להם שהמוצר יכיל כמה שפחות :סוכר, שומן טראנס, נתרן , קלוריות ושומן רווי.
חשבתי שכולם רוצים לחסוך קלוריות? שפחמימות הם האויב? גם אני חשבתי אבל תוצאות הסקר הפתיעו אותי מאוד, שכן לפיו:
91% מהנשאלים רוצים לחסוך בשומן טראנס
86%- בשומן רווי
79%- בסוכר
75%- בנתרן
ובמקום האחרון, 74% מתים לקמץ בקלוריות

מעניין לראות כי הצרכן מציב את נושא השומן הרווי בראש הרשימה לפני הסוכר,נתרן וקלוריות ומעביר מסר לתעשייה-תפחיתו  שומן רווי במוצרים .
פרופ’ ניסים גרטי, מומחה בינלאומי לשמנים ומנהל מכון קזאלי לכימיה יישומית באוניברסיטה העברית מוסיף “הצרכנים היום מודעים יותר ולא יתפשרו על איכות מוצרי המזון. התעשייה תידרש להתאים את עצמה ולהציג פתרונות טובים יותר. הפתרון ששמן תעשיות מציגים הוא בבחינת הישג טכנולוגי”.

 

עוד מהבלוג של נטע פלג

תזכרו את זה בחופשה הבאה שלכם

האם אפשרי להרגיש חו"ל ולחוות חופשה משמעותית במרחק שעה מהבית? למה חשוב  לשים לב בחופשה בבית מלון והוידוי הלא מתקבל על הדעת שלי, בעקבות חוויותי מלאונרדו בוטיק ברמת החייל יש לי וידוי. והוא כה נדיר, עד שקשה לי לחשוף אותו...

תצוגה מקדימה

להניח לעבר, לצעוד לעתיד

נשמה של גבר מזה זמן רב מקננת בתוכי תחושה כי על אף החזות הנשית הברורה שלי, יש בי נשמה של גבר. הדבר מתבטא למשל בהתעניינות במכוניות, השתתקות והסתגרות במערה כשאני מוטרדת (במקום חפירת שתי וערב המיוחסת לנשים), העדפת חלבונים על...

תצוגה מקדימה

חשיפה לצפון: נקודות שוות בחיפה והקריות

בקיץ האחרון לא נסעתי לחו"ל ואף לא דרומה מתל אביב. לא היה צורך, הייתי עסוקה בלגלות מחדש את אזור מגורי, וזה היה נהדר. משום כך, החלטתי לפרגן למקומות שעשו לי קיץ קריר, טעים ויפה יותר:  איפה תמצאו את פיצה בריאה, את הסניף הכשר של...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה