הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 116

עוקבים: 8

החל מינואר 2017

מסורת עוגת השבת, גיל 40 הבנתי שזה לא משבר, זה בכלל השינוי בתפיסת העולם. – הפעם תפיסת עולמו של גבר לקראת גיל 40

25/01/2018

מגיל 38 הייתי בכוננות למשבר גיל 40 חשבתי לקנות אופנוע, עגיל בגבה, טיול חברים למזרח ויאללה להיפטר מהמשבר.

אז לא, הוא לא הגיע המשבר… רק מספר שנים אחרי גיל 40 הבנתי שזה לא משבר בכלל, הוא לא דופק בדלת, הוא גם לא מחפש סממנים חומריים.

זה בכלל השינוי בתפיסת העולם היא שהשתנתה… פתאום המחשבות על מוות, חיים, עולם, מהות… רגע, רגע…אני לא נושא את עוולות העולם על הכתפיים שלי,אבל זה לא מרפה ממך המחשבות על רשימת “מכולת” של החיים מה הספקתי לעשות מה לא עשיתי ומה אני כבר לא יעשה לעולם…

פתאום יש לך יותר עבר מעתיד, מבחינתי החלק האיכותי יותר נגמר… כל שנה זה כבר “בונוס”…

המחשבה המפחידה… המאבק האין סופי בתוך המוח שיכול להיות שלא ניצלתי כמו שצריך את הזמן…

זיכרונות הילדות מפתיעים מספר פעמים ביום כמו יציאה לפרסומות.

גדלתי אצל סבתי שמונה שנים, הסבא נפטר במרוקו והוא בן 27 (מרוקו של שנות החמישים רק אלוהים יודע ממה הוא נפטר) .

מבית סבתא עולים בי זיכרונות של טעמים, ריחות, פלאשבקים של סיטואציות ערבי שבת, חגים, חילופי עונות וחיכוכים שהם תוצר של התנגשות בין דור ראשון של “כוך היתוך” מול מהגרת מרוקאית מבוגרת..

193b2b56-bb5c-40f0-b0c4-75028ebae0ce

סבתא לא ידעה לדבר עברית רק מרוקאית לרוב מרוקאית מדוברת שמורכבת מ 50% ערבית וכאילו צרפתית, 30% קיטורים 20% קללות… אני זוכר בכל ויכוח שהיא תמיד קראה לי “עיסוואי” לא ידעתי מה הפירוש אבל לפי הטונציה שזה נאמר הבנתי שזה לא טוב…

לימים סבתא נפטרה ואני כבר מבוגר יותר, בערוץ נשיונל גיאוגרפיק ראיתי תוכנית על שבטים מרוקאים במדבר סהרה, לא להאמין, אבל יש שבט במרוקו ידוע לשמצה שנקרא עיסאווה עוסקים בכשפים מגיה ונחשים… נפל לי האסימון.

זה לא מרפה ממך המחשבות על העבר, מגיל 40 אתה חי עבר הווה ועתיד באותה נקודת זמן.

מוזר…אני כבר לא נלחם בזה..

 ae538744-a292-4a18-80ff-b89faeb7c7b8

“מרוקו תבלינים” – מתכון

מצרכים:

תבנית קוטר 24 או שתי תבניות אינגלישקייק או תבנית קוגלוף.

ארבע ביצים מופרדות.

150 גרם סוכר.

60 גר’ דבש.

60 גר’ סילאן.

250 מ”ל מיץ תפוזים (אפשר שמנת מתוקה גרסה חלבית)

130 גר’ שמן קוקוס או שמן קנולה.

300 גר’ קמח תופח.

חצי כפית סודה לשתיה.

40 גר’ פתיתי קוקוס (קוקוס טחון)

50 גר’ אגוזי מלך קצוצים גס.

תבלינים: חצי כפית מכל תבלין: קינמון, ציפורן טחון, הל, מוסקט, צ’ילי טחון, זנגביל טחון.

סירופ:

חצי כוס מים, חצי כוס סוכר, שלוש כפות דבש. מביאים בקלחת לרתיחה ומניחים בצד.

זיגוג סוכר עראק:

100 גר אבקת סוכר, שתי כפות עראק מערבבים עד מרקם “טחינה גולמית” ניתן לתקן ע”י הוספת אבקת סוכר או עראק במידת הצורך.

82db8315-c182-4424-b63d-6139e426e1a4

אופן ההכנה:  

מחממים תנור ל 175 מעלות משמנים כל תבנית שבחרתם.

בקערה מערבבים את החומרים היבשים קמח, סודה לשתייה, תבלינים, קוקוס, ואגוזים מניחים בצד.

בקערה מערבבים עד איחוד את החומרים הרטובים מיץ תפוזים, שמן, דבש וסילאן מניחים בצד.

במיקסר מקציפים חלבונים מוסיפים סוכר בהדרגה עד קצף יציב, מנמיכים מהירות מוסיפים חלמונים בהדרגה עד הטמעתם.

מוסיפים למיקסר באיטיות את החומרים הרטובים, בעזרת לקקן מקפלים למסה את החומרים היבשים בשלוש פעמים עד לאיחוד.

יוצקים המסה לתבנית אופים כ – 40 דקות (מבחן הקיסם)… מצננים 10 דקות ומחלצים מהתבנית.

“משקים” בעזרת כף את העוגה בסירופ. מצננים עד טמפ’ החדר.

זיגוג סוכר: מערבבים אבקת סוכר עם עראק עד מרקם טחינה גולמית סמיכה, יוצקים על פני העוגה.

שבת חמימה וטעימה.

שלכן, 

רעבה תמיד 

נטע-לי כץ 

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עיצוב כחול לבן - מטבחי סמגל ערב גאלה

המטבח זה המקום המועדף עלי בבית . אני משתדלת להישאר בעניינים להתעניין בחידושים ולהיות בעניינים לגבי כל עיצוב, חידוש ופיתרון קסם אחר שיוצא לשוק. שהובאה השמועה לאוזניי על ערב הגאלה של מטבחי סמגל לא הייתי  מוכנה לוותר – 40...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה