הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 91

עוקבים: 6

החל מינואר 2017

תקופת הבחינות לפני טו בשבט החלה שנייה לפני שמחלקים תעודות..הילדים מתכנסים להם בחדרים ואנחנו מתחילים ללכת על קצות האצבעות כל מה שאנחנו רוצים לפנק..לפנק..לפנק.

19/01/2018

תקפות הבגרויות החלה, במשך תקופה עבדתם קשה, למדתם, סיכמתם, חרשתם, נבחנתם ונשמתם את החומר לבגרות, והנה ביום שני הקרוב  יום הבחינה- הבגרות במתמטיקה.

ליאור שרף דואג  לימי החרישה לעוגות מתוקות שהחברה מקבוצות הלמידה לא ירצו לקום מהכיסא.

9a4dbaec-4243-4100-908d-ab044133956e

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   זה היום המכריע שמסכם הכול, ואין ספק. זהו יום מלחיץ ביותר. האם למדנו מספיק האם עלינו ללמוד?

עד הדקה ה – 90 ? האם זה מספיק ואפשר לבלות? לצאת?

הטיפ החשוב ביותר ביום שלפני הבחינה הוא לקחת אוויר ולהירגע, סמכו על עצמכם. בבוקר היום שלפני הבחינה אפשר, ממש לא חובה לעבור בפעם האחרונה על החומר הנלמד.

זכרו אין טעם להעמיס למידה עד יום לפני הבחינה. רוב הסיכויים שלמידה אינטנסיבית ברגעים האחרונים תפגע יותר מאשר תועיל.

לאחר שסיימתם לעבור על החומר בפעם האחרונה זה הזמן להתפנק.

בחרו פעילות שמרגיעה אתכם, סרט, מסעדה טובה ושנת צהריים שמומלצת תמיד.

ארגנו מראש את כל מה שאתם צריכים ליום הבחינה, אל תשאירו נושא זה לרגע האחרון – זה מלחיץ ומיותר.

דאגו שיש לכם כלי כתיבה תקינים, תעודה מזהה, בגדים נוחים, חומרי עזר לבחינה לפי מידת הצורך: מחשבון, דף נוסחאות וכדומה.

וודאו כי הכנתם לעצמכם מזון ושתייה שיעוררו אתכם במידת הצורך (שווארמה פחות מומלץ).

דאגו לישון בשעה סבירה כי שתקומו רעננים לבחינה.

בבוקר הבחינה קומו מוקדם מספיק כדי שתוכלו להתארגן בנחת, לאכול ולהגיע לבחינה רגועים ונינוחים.

זכרו השקעתם זמן רב בלמידה! ובפרט בשבוע האחרון, קחו הרבה אוויר ואל תתנו ללחץ להשתלט עליכם. אין סיבה אתם, מצוינים, אתם מוכנים לבחינה!

e1477cd9-d56d-4c30-a985-fb0536012d7c

מתכון עוקץ הדבורה

מצרכים: שתי תבניות אינגליש קייק (מומלץ רינגים מלבניים באותה מידה של אינגליש קייק)

בצק:

100 גר חמאה רכה.

50   גר סוכר.

ביצה XL (לטרוף בקערה).

60 מ”ל חלב.

200 גר קמח.

5 גר שמרים יבשים.

קורט מלח.

ציפוי פלורנטין:

120 שמנת מתוקה

60 גרם דבש

20 גר טחינה גולמית.

100 גר סוכר.

70 גר חמאה.

150 גר שקדים פרוסים.

לזילוף: גאנש מוקצף פיסטוק

125 שוקלד לבן

15 גרם גלוקוזה. (אפשר דבש למי שאין)

20 גר מחית פיסטוק.

250 מ”ל שמנת מתוקה.

מרתיחים שמנת עם גלוקוזה, יוצקים על השוקולד עם מחית הפיסטוק, מערבבים היטב ועם מוט בלנדר מאחדים למסה חלקה מעבירים למקרר ללילה.

 

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה עם סוכר..בהדרגה מוסיפים את הביצה הטרופה עד הטמעה(אם נדבק לדפנות פשוט לגרד עם לקקן).

מוסיפים חלב מערבבים. (אם המסה גושית זה בסדר)

בקערה נפרדת מערבבים קמח מלח ושמרים שופכים לתוך המיקסר עם המסת החמאה ומערבבים (כחמש דק’ לישה) הבצק הופך לעיסה חלקה ודביקה הוא לא מתגבש לכדור.

בקערת המיקסר עם לקקן או קלף אני מגבש אותו למרכז הקערה..מתפיחים כשעה בטמפ’ החדר ושעה נוספת במקרר.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקלחת מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, דבש, טחינה, סוכר וחמאה עד איחוד מסירים מהאש מוסיפים שקדים ומערבבים.

משמנים שתי תבניות אינגליש קייק מחלקים הבצק באופן שווה “ומורחים” הבצק כך שהוא מכסה את תחתית התבנית (השתמשתי בפלטה ובעזרת האצבעות), עובי ס”מ לערך. יוצקים את הציפוי תשתמשו בידיים לסדר באופן שווה את השקדים הפרוסים על פני הבצק.

אופים 30 דק’, הרוטב מבעבע על העוגה זה בדר גמור…מצננים חמש דק’ (אם עשיתם ברינג אז חילוץ העוגה פשוט יותר, אני עשיתי באינגליש קייק וחילצתי את העוגה בעזרת פלטה רחבה וארוכה וכמובן בעדינות..) מחלצים ומצננים עד טמפ’ החדר.

מקציפים את גאנש הפיסטוק במיקסר כשלוש דק’ זהירות לא לשבור את הגאנש… (ניתן לזלף קרם פטיסייר או קרם וניל אינסטנט לשיקולכם) מעבירים לשק זילוף מזלפים על פני העוגה.

שבת שלום,

בהצלחה לכול הנבחנים בבגרות במתמטיקה …

שלכן,

רעבה תמיד

נטע-לי כץ 

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

חגיגה בלבן - המנה שלי לשבועות ...טעימה צרחות !!!

דייסת סולת בוקוקש מרוקאי רכיבים: 1/2 ק"ג סולת 4 כוסות חלב 100 ג"ר חמאה 2 כפות סוכר שקית וניל סוכר וניל קורט הל קורט מלח קורט קינמון - ומקל קינמון אופן ההכנה: שופכים בקערה את הסולת וכוס מים ומתחילים ליצור מזה מעין עיסה אחת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה