הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 91

עוקבים: 6

החל מינואר 2017

כמה פעמים רצינו להיות זבוב על הקיר במפגשי הבני זוג שלנו עם החברים הצמודים. אינספור ספקולציות הוא אמר ש..? והוא ענה ש…? יום חמישי זה וטוו! אני לא מעלה ו/או מנסה לעלות על מחשבתי…אפילו בוויכוח זה לא יעלה – ליאור שרף נותן לנו הצצה למפגש הגברי שלו.

12/01/2018

יום חמישי 21:00 כל שבוע בכפר ביאליק זה הרגע שהעולם מפסיק להסתובב ואני מפסיק לרוץ לארבע שעות.

הריצה המטורפת סביב השעון אתה קם, כריכים לילדים מארגן אותם לבית ספר רץ לעבודה..

לחץ, לחץ , לחץ…..

IMG_2881

מסיים את העבודה כמובן על הכביש אתה חייב לריב עם נהג אחר, חוזר הביתה תקפיץ את הילד לחוג, קניות אח”כ חדר כושר מקלחת ארוחות ערב לילדים מפעיל טלוויזיה מקלל שאין מה לראות והולך לישון…וחוזר חלילה.

מחכה ליום חמישי אנחנו תשעה חברים שהגורל הפגיש בינינו לפני חמש עשרה שנים, אנחנו שונים במקצועות ובאופי ומתחברים כמו תקע לשקע הבובות של חברת חשמל.

עברנו יחד ימי הולדת, חתונות לידות בר מצווה.. בקיצור את שני העשורים הכי עמוסים בחיים..

אבל יום חמישי בשעה 21:00 אנחנו נפגשים ואין איחורים ואין חיסורים…

IMG_2963

זה פורמט קבוע רועי המכונה “הקצב מביאליק” אחראי על האש… על הקניות אחראי אבי שלוש שניות (יש לו זיכרון של דג).

ארבעה ק”ג פילה עגל, שני ק”ג אנטריקוט, ארבעה חצילים, טחינה,  פלפלים חריפים ושני בקבוקי רמי מרטין….לא משנים תפריט מצליח 15 שנים…

דני רושם ראשוני (הלוק שלו נראה מאיים אבל הוא נשמה של ברבור) אחראי על מצב רוח, יש את מוטי חסר ביטחון עצמי ויאיר המשתכנז (מתכחש שנולד בקריות) זרביב הנוכל (עובד בבורסה) ואנוכי עדיין בטוח שאני בגיל 20.

זה פרק הזמן עם האנשים שאתה מאוד אוהב…רגע קסום שאין לך גיל אתה מנותק ומשוחרר מכל לחץ נהנה מאוכל טוב עם שתייה איכותית וחבר’ה נדירים שהבטן כואבת מצחוק…

תמיד מגיע השלב שכולם סתומים מבשר ומקשקשים שטויות מהרמי מרטין ומחפשים מתוק… רק משהו מתוק.

IMG_2882

לפינה הזו אני נכנס…בהתחלה התחכמתי עם עוגות ויטרינה וכול מיני כאלה של נסיכות קסומות… ואז המסקנה הגיעה ומהר רוצים טעים ופשוט….

הגעתי למסקנה שעוגה “בחושה” איכותית הוא קינוח מבוקש הרבה יותר מעולם עוגות הויטרינה.

בחמישי האחרון אפיתי להם טאטן בננות…כמו שהם אוהבים חתיכה קטנה עמוסה בטעמים עזים של רום בננה וקינמון….קל וחוזרים לשגרע לשעון שנמצא בכל פינה.

מזל שיש את יום חמישי הבא…נמציא קינוח נוסף …

טאטן בננות/ ליאור שרף

מצרכים: תבנית מלבנית 15X30 ו/או קוטר 20 ס”מ (הבלילה הספיקה לי לשתי תבניות, אחת מלבנית ואחת עגולה המידות שכתובות)

 רוטב:

4 בננות חצויות לאורכן.

חצי כפית קינמון

60 גר’ חמאה

50 מ”ל רום כהה או כף תמצית רום. (עדיפות כמובן למשקה רום)

240 גרם סוכר חום בהיר

 לעוגה:

210 גרם קמח

8 גרם אבקת אפיה

120 גר’ סוכר

קורט מלח

שלוש ביצים מופרדות

120 מ”ל מיץ תפוחים

כפית תמצית וניל

120 גרם חמאה מומסת

 אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות, משמנים תבניות..איזה שבחרתם…

מסדרים את הבננות החצויות עם הפנים החתוכות כלפי מטה צמוד לתחתי התבנית לרוחב התבנית המלבנית או אם החלטתם עגולה אז סדרו בצורת ספירלה או איך שבא לכם.

הכנת הרוטב: בקלחת על חום בינוני ממיסים את החמאה, סוכר חום בהיר וקינמון עד המסה של החמאה והסוכר. (לא להרתיח) מוסיפים את הרום ומערבבים, יוצקים לתבניות על הבננות.

הכנת העוגה: בקערה מערבבים את כול החומרים ה”יבשים” קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח.

במיקסר מקציפים את החלמונים לקצף תופח בערך כחמש דקות, מוסיפים את המיץ התפוחים והוניל ומערבבים.

באיטיות מוסיפים את החמאה המומוסת ומערבבים עד איחוד.

את הקערה עם ה”היבשים” אנחנו מוסיפים למסת החלמונים בשלוש פעמים עד לאיחוד מלא וקבלת מסה חלקה.

ובקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים למסה. בעדינות יוצקים את המסה לתבנית עם הבננות. (יש לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה) במהלך האפייה העוגה עולה כמו סופלה הרוטב בתחתית רותח מבעבע ועולה מעלה מהצדדים אם נשפך קצת מעבר לתבנית זה בסדר.

אופים כ 25 דקות.

מצננים כ חמש דקות והופכים את העוגה על פניה כך שניתן לראות את טקסטורת הבננות בחלקה עליון של העוגה. מצננים כחצי שעה לפני ההגשה…תהנו…

(נדיר שאני אומר על עוגה שהיא ממש טעימה אבל וואלה היו ביקורות מעולות מהטועמים, והטועמים אנשים קשים מאוד).

המלצה – להגיש עם קצפת זה אש !                                                                                                                                    

IMG_2881

שלכן, 

רעבה תמיד, 

נטע-לי כץ 

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

חזרה לשגרה ולמשקל ב-10 דקות

אחרי החגים כבר כאן..ביין ארוחה משפחתית לארוחת חברים...החלטנו בחגים שאנחנו לא סופרים קלוריות התירוץ היה "אחרי החגים" ..זה הנה הגענו...ועכשיו אנחנו מנסים להתרגל לשגרה ללחץ של העבודה, ילדים לחזור לכושר כי צריך להשיל את כל...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה