הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 110

עוקבים: 7

החל מינואר 2017

“הסופה הולכת להכות בנו בסופ”ש” אלו הכותרות שהחלו מיום חמישי בבוקר…וליאור שרף מוצא לו עוד סיבה טובה לזמן משפחה, זמן מנוחה, זמן להתכרבל.- ממשיכים במסורת עוגת יום השישי

05/01/2018

אני רעבה תמיד. אחד הכללים המרכזים שהוטמעו בי, בצורה זו או אחרת ושנים של תרפיה, אפעס, לא כל כך הצליחו לשנות הוא להיות רעבה, רעבה לאהוב, רעבה להצליח, רעבה לשלמות, וכן, גם במשמעות הפשוטה: רעבה לאכול טוב. הקלישאה לפעמים פשוט צודקת, אוכל הוא פיצוי.

“הסופה הולכת להכות בנו בסופ”ש” אלו הכותרות שהחלו מיום חמישי בבוקר…וליאור שרף מוצא לו עוד סיבה טובה לזמן משפחה, זמן מנוחה, זמן להתכרבל.

IMG_2259

אני קוראת מנוחה לרגעים שבהם מרגיעים את הנפש הרותחת ואת התודעה המבעבעת . ועכשיו, כמו רגעי חסד כאלו ואחרים, שעות של רביצה בסופ”ש.

מדי פעם שעה של תחושת התעלות, נגיעות של אפייה ביתית הופכת לסופ”ש חמים ומפנק.

ישיבות משפחתיות ורביצה לצד האח עם האנשים האהובים עלינו.

שעות דמדומים למי שחי חיים אינטנסיביים. אפשרות לתת קצת מנוחה לנפש . התמודדות עם חומרים דוממים (ביומיום זה רק “חומרים” חיים).

הנאה מחומרי גלם, לשם שינוי, נראים בתיאוריה כהפסקה מבורכת מהכול.

לאפות זה להתרכז, לאפות זה לרצות מושלם, לאפות זה טעים, לאפות מפעיל הרבה חושים ובעיקר לאפות זה הנאה.

צריך כל הזמן לזכור לראות את התמונה הגדולה ועדיין.. להתרכז בדברים הפשוטים. אלוהים בפרטים הקטנים לא?. והעוגה מתחילה לבעבע, והכל צריך להיות בזמן מדויק, והתנור מחומם לחום הנכון ואי אפשר להפריע לי כעת. עכשיו אופים (אוכל, עיסקה, שינוי כיוון בארגון.. זה באמת אותו דבר). עכשיו הקסם קורה. ולאט לאט, בריכוז עצום, בשילוב קשה של ראיה מערכתית ואבחנות מדויקות וגם בתיקונים.. ובשינויים אחרונים כתוצאה מבעיות שצצו בדרך, כך, לאט לאט, זה מתחיל לקבל צורה. גם טעם.

הבית מתמלא ריחות קסומים של תפוחים מקורמלים וכולם מתקבצים לעבר המטבח- כי זה הקסם שליאור שרף אוהב לעשות לאסוף את המשפחה הכי קרוב אליו.

IMG_2209

וזהו מתחילים לצלחת. טועמים. מסדרים סידורים אחרונים. מסתכלים אם יצא כמו שרצית, יפה לך? מרוצה?, וקדימה………. מראים לאחרים.. נותנים לטעום.. מחכים למחיאות הכפיים.

בעצם…. באופן מפתיע או לא (לרווחת מעריצי פרוייד)באפייה אני בבית אני במנוחה . זה כיף ומרגיש מצליח.

טארט תפוחים ריקוטה שקדים/ ליאור שרף

מצרכים: תבנית 22 ס”מ.

130 גרם חמאה בטמפרטורה החדר

150 גרם סוכר

2 ביצים

100 גרם ריקוטה

40 גרם שקדים טחונים

כף תמצית שקדים

2 כפות רום/תמצית רום

כפית תמצית וניל

100 מ”ל חלב

240 גרם קמח

5 גרם אבקת אפייה

קורט מלח

4 תפוחים (מה שהיה לי בבית לא זן ספציפי)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות, משמנים תבנית קוטר 22 ס”מ.

מקלפים את התפוחים חותכים לרבעים ומניחים בקערת מים עם לימון עד השימוש.

במיקסר עם וו לישה מקציפים חמאה עם סוכר, מוסיפים בהדרגה את הביצים עד מסה אחידה, מערבבים במסה תמציות וריקוטה.

 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ושקדים טחונים.

את תערובת ה”יבשים” שופכים למסת החמאה ומערבבים עד מסה אחידה חלקה ודחוסה, מוסיפים את החלב ומקבלים מסה חלקה יוצקים לתבנית.

כל רבע תפוח חותכים כפי שניתן לראות בתמונה מעין “מסרק” ומסדרים על העוגה כפי שרוצים (אחרי שסידרתי אותם על העוגה ולפני אפייה מרחתי את התפוחים בחמאה מומסת ופזרתי מעט סוכר)

אופים כ 45 דקות או בדיקה של קיסם לח …פני העוגה זהובים מצננים כ 10 דק’.

בתבנית מחלצים…ניתן למרוח את פני העוגה בריבת משמש מהולה במים זה נותן ברק לעוגה וגם טעם פגז…או כפי שניתן לראות בתמונה לבזוק אבקת סוכר.

בכל מקרה היא פשוטה וטעימה אשש מומלץ קצפת ליד..

IMG_2259

שלכן, 

רעבה תמיד 

נטע-לי כץ 

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

הרשימה לגיל 40 - סדנת קוקטיילים בר ולקוביץ

אני ואלכוהול לא BESTI. מעולם לא חזרתי מערב מטולטלת ומבושמת מאלכוהול, החיוך, הצחוק, ובעיקר השריטה הן עמוק מפנים. לא פעם אפילו כינו אותי בשם משביתת שמחות – אלה היו הגברים שניסו להזמין אותי לכוס יין או צ'ייסר אחד לחיים –...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה