הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 110

עוקבים: 7

החל מינואר 2017

אנו פותחים במסורת “עוגת יום השישי” גם לקוראות סלונה, מידי יום חמישי נעלה מתכון נוסטלגי עם הפרשנות המיוחדת של ליאור שרף חובב קונדיטוריה. והפעם סרטון בהדרכת משפחת שרף.

28/12/2017

בסוף שבוע האחרון הייתי בנופש עם חברות שכולן כבר אימהות, ונוצרה שיחה על הילדים (הברור מאליו). דעה אחת הייתה חורצת: אין כמו בן ראשון – בן זה המאהב החדש שלך. “אימא את יפה, אימא אני הכי אוהב אותך בעולם, אימא מתי את חוזרת..” לעומת שיחת הבנות: “מה תקני לי שתחזרי..?”.

ליאור שרף קונדיטור חובב – שחגג בר מצווה השבוע לבנו – שיתף אותנו בחוויות על הורות.

IMG_1662

ליאור  ואורי שרף

הקשר המיוחד בין אב לבנו התחרות הראשונה בעצם מגיעה כבר מבית על ליבה של האם, האישה הראשונה שהזכר מכיר. הקשר בין אב לבין עשוי להיות מורכב וטעון, אבות רבית נתפשים כשוליים בתהליך גידול הילדים, בשל חוסר איזון בין שעות העבודה לבילוי עם המשפחה, לרוב בחיי היום-יום האב אינו יודע באילו חוגים, פעילויות הילד עוסק וכך מתמעטות הסיטואציות שמאפשרות להתקרב ולחוות את גידול הילדים.

IMG_1649

   ליאלי ביירות – הפרשנות של משפחת שרף – עוגת וטרינה

אבות נוטים להיות מחוספסים או יותר נכון להעניק חינוך “מחוספס” בעיקר בגלל החשש של האבות מהמציאות הישראלית המיליטנטית, הם חוששים שבן רכרוכי יתקשה להתמודד בבוא היום עם המפגש מול המערכת הצבאית. ברית מילה, בר מצווה, והגיוס שהוא בעצם תחנה סופית – הם כולם טקסי מעבר המסמנים תחנות בדרך אל הגבריות.

ליאור שרף שלמרות היותו בעל קריירה ארוכה ופורחת במשטרת ישראל מקפיד להיות שם בשעות הנכונות עבור ילדיו. “לכל תחביב חדש שיצרתי לעצמי בחלוף הזמן שיתפתי את ילדיי והפכתי זאת לזמן איכות שלנו”, הוא ממשיך: “הילדים שלי ואני שותפים וחברים טובים”.

סרטון הכנת העוגה – קונדיטוריה משפחתית -  קלי קלות עם השף אורי שרף ושוטף הכלים שלו ליאור שרף.

embedded by Embedded Video

ליאלי ביירות

מצרכים:

בסיס העוגה:

100 גרם סולת

1 ליטר חלב

1 ביצה

50 גרם סוכר

20 גרם חמאה

1 כף תמצית ורדים

שכבת הקרם:

80 גרם אינסטנט פודינג

250 מ”ל שמנת מתוקה

200 מ”ל חלב

שכבת הפיצוחים:

300 גרם פיצוחים על פי בחירתכם

אנחנו ערבבנו: לוז/פיסטוק/אגוזי מלך/שקדים – מומלץ !

סירופ סוכר:

200 גרם סוכר

250 מ”ל מים

תמצית ורדים לפי הטעם

 אופן ההכנה:

בסיס העוגה:

מרתיחים בסיר 750 מ”ל חלב יחד עם שתי כפיות של תמצית וורדים.

בקערה נפרדת טורפים את הסולת, ביצה, 250 מ”ל חלב ו-50 גר סוכר.

עושים השוואת טמפרטורות בין החלב למסה שבקערה, מערבבים על אש בינונית עד שהמסה קרמית במרקם של פודינג (בערך 10 דקות בישול)

יוצקים לתבנית, מיישרים ומקררים כשעה במקרר.

שכבת הקרם:

הכנת קרם אינסטנט וניל או פודינג וניל:

בקערה 250 מ”ל שמנת, 200 מ”ל חלב, שקית אינסטנט ולהקציף לקרם.

יוצקים את הקרם על שכבת הבסיס ומיישרים. ניתן לשדרג ע”י קרם מסקרפונה או קצפת.

שכבת הפיצוחים:

על אש בינונית קולים למס’ דקות 300 גר פיצוחים מכל סוג לבחירתכם ולקצוץ אותם גס.

מצננים ומפזרים באופן שווה על שכבת הקרם.

סירופ:

להרתיח יחד 200 גרם סוכר, 250 מ”ל מים, תמצית ורדים ולקרר היטב. על כל פרוסת עוגה יש לצקת מעט מהסירופ.

IMG_1646

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

הרשימה לגיל 40 - סדנת קוקטיילים בר ולקוביץ

אני ואלכוהול לא BESTI. מעולם לא חזרתי מערב מטולטלת ומבושמת מאלכוהול, החיוך, הצחוק, ובעיקר השריטה הן עמוק מפנים. לא פעם אפילו כינו אותי בשם משביתת שמחות – אלה היו הגברים שניסו להזמין אותי לכוס יין או צ'ייסר אחד לחיים –...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה