הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 147

החל מינואר 2017

אחרי החגים כבר כאן ובין ארוחה משפחתית לארוחת חברים החלטנו שבחגים אנחנו לא סופרים קלוריות ומחכים ל”אחרי החגים”. זהו, הנה הגענו 3 סלטים בריאים ב -10 דקות הכנה, קלי קלות!

16/10/2017

אחרי החגים כבר כאן..ביין ארוחה משפחתית לארוחת חברים…החלטנו בחגים שאנחנו לא סופרים קלוריות התירוץ היה “אחרי החגים” ..זה הנה הגענו…ועכשיו אנחנו מנסים להתרגל לשגרה ללחץ של העבודה, ילדים לחזור לכושר כי צריך להשיל את כל המיותרים..כי תכף מתחילים ללבוש שכבות ואנחנו עדיין רוצות להיראות בשיא.

אז 3 סלטים ב 10 דקות הכנה מעדן לחיך ולעין.

סלט חצילים בטחינה וזרעי עגבניה- או קרעי חציל בטחינה

מצרכים: חציל בלאדי קטן, עגבניה מגורדת, שמן זית.

לרוטב הטחינה: טחינה לא מוכנה- שום כתוש, הטוויסט שלי קוביית כוסברה ממוצרי דורות, מלח, פלפל שחור, כמון, אניס לערבב עד למרקם אחיד.

אופן ההכנה:

1. קולים את החצילים ומקלפים, לקטום את הראש לחתוך לרצועות עבות, ואז לגלגל לצורת שבלול.
2. מניחים רוטב טחינה בצלחת, עליו מניחים את השבלולי חצילים, מפזרים מעל את העגבנייה שגירדנו, מעט מלח גס, ולזלף טיפות בודדות של שמן זית.

חצילים ביוגורט

סלט ארטישוק ביין.

מצרכים: ארטישוק טרי או לעצלנים מקופסא, יין לבן, לימון, זיתי קלמטה, בצל סגול, עגבניות מיובשות, פטרוזיליה קצוצה.

לרוטב: יוגורט טבעי, כפית מיונז, פרמז’ן מגורר, שום כתוש, מלח פלפל.

אופן ההכנה:

1. לקלוף את הארטישוק כולל הגבעול ולבשל ביין לבן ולימון (טרי) הגרסה לעצלנים ארטישוק מקופסא לחתוך לרבעים ולאורך.
2. בקערה להוסיף את הזיתים, עגבניות שרי, בצל סגול והפטרוזיליה קצוצה, כולל הארטישוק והרוטב ולצלחת.

ארטישוק זיתי קלמטה

סלט פטריות חמות עם גבינת ברי

מצרכים: פטריות, ספריי שמן זית, עליי בייבי, עגבניות שרי, צנונית, בצל סגול, גבינת ברי.

לתיבול וינגרייט הדרים: 1/3 כפית שמן זית, 2/3 חומץ איכותי, 1/4 תבנית שום כתוש, תפוז סחוט, חרדל, דבש, מלח ופלפל גרוס – לערבב הכל יחד בקערית.

אופן ההכנה:

1. לחמם מחבת עם קצת ספריי שמן זית לחתוך את הפטריות לשתיים ולהקפיץ להוסיף קצת מלח גס ופלפל שחור גרוס.
2. להרכיב את הסלט: עליי בייבי, עגבניות שרי חצויות לשתיים, פרוסות צנונית בצל סגול ומעל את הפטריות.
3. להשקות ברוטב וינגרייט הדרים ולהניח מעל פרוסות ברי – אפשר להחליף את הגבינה בקממבר או אפילו בפרוסות בולגרית מעודנת לייט.

פטריות גבינת ברי

שלכן,

נטע-לי כץ

רעבה תמיד

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

סדנת האיפור של לנקום - עשי זאת בעצמך

כשהגיעה לפתחי ההצעה להשתתף בסדנת איפור של לנקום קפצתי על ההזדמנות ברגשות מעורבים. הרעיון שאני אדע להתאפר ולעשות את זה מושלם ולא כמו ליצן חצר נראית לי רחוקה מהמציאות. עד...

תצוגה מקדימה

הרשימה לגיל 40 - סדנת קוקטיילים בר ולקוביץ

אני ואלכוהול לא BESTI. מעולם לא חזרתי מערב מטולטלת ומבושמת מאלכוהול, החיוך, הצחוק, ובעיקר השריטה הן עמוק מפנים. לא פעם אפילו כינו אותי בשם משביתת שמחות – אלה היו הגברים שניסו להזמין אותי לכוס יין או צ'ייסר אחד לחיים –...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה