הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 114

עוקבים: 7

החל מינואר 2017

שמרית פתרה לי כל בעיה עם המוצר החדש הרווחתי אירוח ומתנה שכולם אהבו אותה והודו לי בערך כול החג. מה שאומר שאני את שלי לסבב החגים הקרוב כבר עשיתי ..

09/10/2017

ביין התרוצצויות לקניות, ניקיונות ומתנות סדרו לנו חגי תשרי חגים שמתחילים ברביעי בערב ומסתיימים בראשון .

זו לא רק ארוחת חג , וצהרי חג, עכשיו יש גם את שישי שבת. את צריכה לדאוג כפול. ולא’ העוגה מערב חג לא נשארה לשישי שבת ובקושי לצהרי החג.

אני החלטתי שאת כל ההכנות אני מתחילה בשלישי ולכל היותר רביעי. ובשישי שבת זה זמן המנוחה שלי ואולי …אני גם לא אארח בשישי שבת אלא אתארח. אז עכשיו עוד סיבוב מתנות ??

החגים האלה דורשים חופשה מהחופשה.

שמרית פתרה לי כל בעיה עם המוצר החדש – קמח לבצק פריך מתוק או מלוח. הרווחתי אירוח ומתנה שכולם אהבו אותה והודו לי בערך כל החג. מה שאומר שאני את שלי לסבב החגים הקרוב כבר עשיתי .

סדרת קמחי הנוחות של שמרית ש”רק” צריך להוסיף לו בהדרגה נוזל בכדי להפוך אותו לבצק וללא זמן המתנה…מבחינתי זו המתנה הגדולה בכל ההכנות.

הקמח מגיע מנופה ומכיל כבר שמן מה שהופך את חוויה האפייה שקודם דרשה המון זמן וסובלנות ותשומת לב לפרטים הקטנים והמדויקים, לקלילה מהירה ומוצלחת.

הקמח מגיע מלוח או מתוק ובהוספת נוזלים בהדרגה ובעדינות ניתן להגיע לכל מרקם שרוצים.

ממתכון אחד הכנתי 2 סוגי עוגיות פרווה שאחד מהם לקחתי מתנה למארחת. את המתכון ביקשו כל האורחים.

סהרון שקדים וצימוקים/ מרובעי שקדים.

מצרכים:

שקית קמח בצק פריך מתוק שמרית

1.1/3 כוס חלב קוקוס

קליפה מגורדת מלימון אחד ולאחר מכן גם סחטתי את הלימון.

למרובעי שקדים: הוספתי כף קינמון. פרוסות שקדים מולבנים.

לסהרון: אבקת סוכר , צימוקים ושקדים קצוצים, כף מייפל.

אופן ההכנה :

במיקסר רוקנתי שקית שלמה של קמח בצק פריך מתוק שמרית הוספתי בהדרגה את כוס חלב הקוקוס קליפת לימון מגורדת מלימון אחד וסחטתי אותו.

חילקתי את הבצק ל – 2

*ניתן גם להכין את הבצק ביד.

למרובעי השקדים

הוספתי שקדים מולבנים וכף קינמון ולשתי אותו דקה ביד עד שהפך לחום בהיר ובצק חלק.

 קימחתי את שולחן העבודה ורידדתי את הבצק לצורה מלבנית לא הכי מסודרת. העיקרון שלא צריך לעבוד קשה והכול נורא מהיר וקל.

חתכתי מלבנים ישרים עם סרגל וסכין סידרתי בתבנית מרופדת נייר אפייה נכנס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 15 דקות.

מסתבר שהמארחת הוציאה את קופסת העוגיות שלי לשולחן אחרי הארוחה היא הוציאה גם כמה עוגיות ושמרה לה לקפה של הבוקר.

מלבני שקדים

 

לסהרון : 

קצצתי את השקדים והצימוקים לתערובת אחת והוספתי כף מייפל עד שנהייתה לי ריבה מגושמת.

קימחתי שוב את שולחן העבודה רידדתי את הבצק וחתכתי משולשים. על כל משולש הנחתי חצי כפית מהתערובת והתגלגל לו לתבנית האפייה המרופדת ל 12 דקות בתנור על 180 מעלות.

 שיצאו מהתנור טבלתי באבקת סוכר.

סהרון צימוקים

אני בחרתי במילוי של צימוקים ושקדים אבל עקרונית כל דבר יכול להשתלב משוקולד לכל פרי אחר ואפילו בוטנים ואגוזים.

ההכנה של הבצק הייתה קלה זריזה ופשוטה, ניתן להכין אותו ולהצמיד לו כל פעם טוויסט אחר.   העוגיות הם פרווה ולכן הן מותאמות לקפה או לתה שאחרי ארוחת הערב גם לאוכלי הכשרות.

כמה קל

עד  כמה קל:  יד אחת בבצק ויד שנייה בטלפון …

למתכונים נוספים לחצו כאן:  http://bit.ly/2j7wxa3

#קל_ופריך
#שמרית

בתיאבון וחג שמייח .

רעבה תמיד

נטע-לי כץ

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

ולנטיין דייט ועוגת השבת-טירמיסו ליאור שרף

דמיינו לרגע את הסנריו הבא, ותגידו אם זה נשמע לכן מוכר. עוד יום עבודה ארוך ומעיק נגמר. התרוצצות מפה לשם, קצת משם לפה,  הבוס צעק עלייך כי…(בתכל’ס, כי הוא די מפגר…) האנשים סביבך מטמטמים אותך ואם אפילו בטעות, ייכנס לך ספר...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה