הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 59

עוקבים: 5

החל מינואר 2017

שנייה לפני שהשף צ’רלי פדידה השף של יינות ביתן, טס לו ליוון לצלם את העונה השנייה של צ’רלי בממלכת הדגים . מספר מתכונים שמכינים בצ’ק וצ’אק.

17/09/2017

ערב החג בפתח, ואנחנו מתרוצצות מקניות לניקיונות ובין לבין גם חושבות מה יהיה התפריט ראשונות, עיקריות, תוספות, קינוחים.

מתי אתחיל לבשל ושאלת השאלות …איך אני לא מגיעה עייפה לערב החג.

היי… גם לי מותר לחגוג מכול “הפאמיליריות” גם אני רוצה לשאול את דודה שושנה מה שלומה, מספרים כי התחילה לכתוב צוואה וזה הזמן הנכון להתקרב…

שנייה לפני שהשף צ’רלי פדידה השף של יינות ביתן, טס לו ליוון לצלם את העונה השנייה של צ’רלי בממלכת הדגים .

מספר מתכונים שמכינים בצ’ק וצ’אק.

 קציצות דגים וזיתים סורים . פלפלים וכוסברה מתכון ל 6 סועדים

 מצרכים לרוטב :

1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות

1 עגבנייה חתוכה לפרוסות

3 שניי שום חתוכים לפרוסות

1 פלפל חריף חתוך לחצי

2 כפות רסק עגבניות

¼ צרור פטרוזיליה חתוכה גס

¼ צרור כוסברה חתוכה גס

½ קופסה של זיתים סורים מגולענים ומבושלים למפרע

 ½ כפית כמון

½ כפית כורכום

½ כפית מלח

½ כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה

 מצרכים לקציצות :

 250 ג’ דג נסיכת הנילוס

כף וחצי קמח מצה

1 ביצה

¼ צרור פטרוזיליה

¼ צרור כוסברה

½ כפית פפריקה

½ כפית מלח

½ כפית כמון

½ כפית כורכום

¼ כפית פלפל שחור

unnamed

  אופן הכנת הקציצות :  משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג , שוטפים מתחת למים זורמים ומיבשים בנייר סופג. טוחנים את  נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה , מעבירים ל קערת ערבוב ומוסיפים את ביצה , קמח מצה  ותבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה , מהמסה יוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות .

 אופן הכנת הרוטב ובישול הקציצות : בסיר בקוטר 30 ס”מ וגובה כ 5 ס”מ מניחים את הפטרוזיליה , כוסברה , גמבה , פלפל חריף , זיתים שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם , עגבנייה ,שום , רסק עגבניות , ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים , מוסיפים תבלינים , שמן פפריקה  ומערבבים היטב .מדליקים להבה בינונית ומרתיחים את הרוטב  , מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות .

2

ממומלץ לאכול עם חלה טרייה

נתח אנטריקוט בשלמותו צרוב בפלנצ׳ה צלוי בתנור עם עשבי תיבול טריים -מתכון משפחתי וקל הכנה 6 סועדים  עבור הבשר : 1 גוש אנטריקוט כ 6 עצמות

  מצרכים למרינדה :

10 שיני שום קצוצות גס

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס

חצי צרור כוסברה קצוץ גס

חצי צרור נענע מופרד לעלים מהגבעול

3 ענפי רוזמרין מופרדים מהגבעול וקצוצים

6 ענפי טימין טרי

2 כפות זרעי כוסברה גרוסה

1 ס״מ של זנגביל קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאות או מגורר בפומפייה
חצי כוס שמן זית

רבע כוס חומץ

1 כף סוכר

פלפל שחור טחון טרי

מלח ים

 אופן הכנת המרינדה והבשר : מערבבים את כל המצרכים ומורחים על הבשר תוך כדי עיסוי  ומניחים על מגש אפייה.

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הנתח ל 60 דקות.

איך יודעים שזה מוכן?  : שטמפרטורה הפנימית של הבשר מגיעה ל 60 עד 65 מידת יש לבדוק עם טרמומטר

 עבור הירקות

18 תפוחי אדמה ננסיים מבושלים בקליפתם עד לריכוך

2 אשכולות עגבניות תמר

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

IMG_6929

 אופן הכנת תפוחי אדמה והעגבניות :

אל אותה מחבת מכניסים את תפוחי אדמה  ומתבלים במלח , פלפל ופפריקה  מוסיפים אשכולות עגבניות שרי וצורבים עד להשחמה.

unnamed

פינג’ מרוקאי מצופה סוכר דק

מאת צ’רלי פדידה, שף ויועץ קולינרי  

מצרכים:

500 גרם קמח רב תכליתי

10 גרם שמרים יבשים

10 גרם מלח

10 גרם אבקת אפיה

20 גרם סוכר

40 מ”ל ערק

200 מ”ל מים

שמן לטיגון עמוק

סוכר

הוראות הכנה: מנפים קמח ואבקת אפיה בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בה את השמרים והסוכר. מוסיפים בהדרגה מים, ערק ומלח ומתחילים ללוש. לשים עד לקבלת בצק רך.  מתפיחים כ 30 דקות, לשים שוב ומתפיחים שוב ל 30 דקות. יוצרים את הצורות הרצויות מהבצק, ומעבירים לטיגון בשמן חם (לא רותח). כשהספינג’ים מזהיבים במחבת/בסיר, מוציאים ומצפים מיד בסוכר דק של מעורבב במעט קינמון (אם אוהבים) מגישים מיד.

 ניתן להגיש עם קעריות של מטבלים מתוקים כגון- דבש, סילאן,שוקולד מומס, ריבות בטעמים ועוד- כיד הדמיון.

ehbuj

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

קחי את ההגה בידיים שלך- תצוגת האופנה BMW

מעולם לא החשבתי את עצמי כאישה יפה ו/או כל מחמאה כזו או אחרת שקשורה לחיצוניות. למען האמת גם לא ממש ידעתי לקבל מחמאות שנתנו לי על המראה החיצוני, לרוב הייתי מסמיקה נבוכה די בקלות, או במקרים מסוימים שאלתי ישירות כן איך אני...

תגובות

פורסם לפני 4 weeks

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

הזוכים ב"אוסקר" של מעצבי השיער בדרך ללונדון.

צילם: גדי סיארה בשבוע שעבר נערכה תחרות עיצוב הגדולה בישראל 2017   Trendvision של Wella Professionals במועדון "שבע", בתל אביב.  התחרות נחשבת כאחת מהאירועים היוקרתיים ביותר בלוח השנה של עולם עיצוב השיער. מעצבי שיער המוכשרים ביותר יזכו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה