הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 32

עוקבים: 1

החל מינואר 2017

המנות מדוייקות, הטעמים דומיננטים וחזקים, עם טוויסטים משמעותיים. כרמים היא לא עוד מסעדת עילית אלא חוויה יצרית שוקקת חיים ואינטליגנציה!

12/09/2017

יום שישי בצהריים, למצוא חנייה בתל אביב וארוחה טובה בלי לחץ של זמן (השולחן יכול להיות שלכם גג שעתיים), ובאוויר נקי זה לא משהו שהוא בא בחשבון.

אז הדרמנו .. למושב סגולה השמועות על מסעדת כרמים היו באוויר.

מסעדה רומנטית אקלקטית עם קלאסיקות בפרשנות אישית ויצירתיות המשקפת הן את הידע והניסיון העשירים של שף גדול והן את הסקרנות.

כרמים אווירה 1

מושב סגולה צפונית לקריית גת כחצי שעה נסיעה מת”א. זאב ולינאי גיאוגרף והיסטוריון ישראלי היה זה שהציע את השם למושב והוא נגזר מפרק י”ט,פסוק ה’ בספר שמות: “והייתם לי סגולה מכל העמים”.

ואני אומרת מסעדת כרמים: ” והייתם לי סגולה מבין כול הכרמים”

מסעדת כרמים של השף סהר רפאל אשר התחיל את דרכו בגיל 25 רווק וכיום נשוי ואבא ל -4 מחלק את זמנו בין שתי מסעדות הרשת (מושב סגולה, ובאר שבע), מנחה סדנאות בישול ואפייה,   נוסע  בעולם בחיפוש אחרי דברים חדשים.  והשנה אף נשתל כרם חדש. השף  עשה לאחרונה שינוי גדול ירד במשקלו ואף משתתף בחצי מרתון.

סהר השף

אבל בעיקר נראה כי יד אלוהים נגעה בשף ולאחרונה מסעדת כרמים נבחרה ברשימת 10 מסעדות הכי טובות ב–rest  .

 מסעדת כרמים היא רשת של 2 סניפים: מושב סגולה הוותיקה, ובאר שבע קיימת כבר 3 שנים.  מסעדת שף (קונספט) המגישה בשרים, דגים ופירות ים.

התחלנו עם יין הבית – לבן חצי יבש בלאן דה נואר – שבתהליך התסיסה מוציאים את הקליפה וכך הוא מקבל את צבעו האפרסק- היין היה טעים ועדין ולראשונה שתיתי כוס יין מתחילתה ועד סופה.

יין הבית

למנות ראשונות: מנת פטריות מוקפצות במחבת חם – פטריות שמפניון, פטריות פורטבלו ופטריות יער מוקפצות בחמאה, שמנת ויין לבן – התיבול היה עדין ומדויק.

פטריות

שאני רואה חציל בתפריט אין סיכוי שלא אזמין אותו מבחינתי זה הבחינה המרכזית כחובבת חצילים מושבעת – והטוויסט לא איחר להגיע ! קרעי חציל בלאדי שנצלה באש חשופה בליווי טחינה שחורה ואלוהית! עגבניות לחות ועגבניות מיובשות, זיתי טאסוס, צנונית גרגרי חומוס בצל ירוק פלפל צ’ילי שמן זית, עשבי תיבול ולימון. לאחר ביס אחד  הסכמתי עם שותפי לארוחה – שאני משאירה לו את הטחינה השחורה והוא לא נוגע לי בחצילים…לא באמת הצלחתי לעמוד בהתחייבות הזאת …

חצילים

ריזוטו סלק – כן עד כמה שמפתיע סלק !! וסלק מקומי הנעשה במקום בליווי חמאה הולנדית פיסטוקים וגבינת המאירי.

ריזוטו סלק

פעם ראשונה שלא השארתי שום דבר מהראשונות בצלחת וניסיתי לחשב כמה מקום יהיה לי בקיבה למנה העיקרית – פשוט התענגנו על כל ביס וביס !

למנה עיקרית : רצינו לגוון לטעום גם את הכיוון של הדגים וגם את הבשר . שותפי לארוחה לקח פילה מוסר ים שהגיע על מצע עדשים שחורים עם עגבניות צלויות, בצל מקורמל ועשבי תיבול רעננים. המילה הראשונה שלו אחרי הביס הייתה אָמֶחָיֵיֵה!

הדג

אני הקרניבורית הזמנתי פורטר האוס - הינה טעימת בשרים בשניים, בשר פילה רך ונימוח מצד אחד וסינטה בשרנית ועסיסית מצד שני המוגשים על עצם עם ארומה וטעמי צלייה מדוייקים ונפלאים.

בשר

“אם אפשר שזו תהיה חתיכה קטנה לא יותר מ – 400 גר” – זרקתי לעבר המלצר.. שחייך ואמר לי שאין שום בעיה, בפועל זה היה 650 ג”ר אבל אף אחד לא סיפר לי רק אחרי שסיימתי את כול הנתח ונשבעת לכם לא וויתרתי!!  כולל התייחדות עם העצם!

המנות היו מדוייקות, הטעמים דומיננטים וחזקים, עם טוויסטים משמעותיים!

כרמים היא לא עוד מסעדת עילית אלא חוויה יצרית שוקקת חיים ואינטליגנציה!

ואז הגיע הקינוח  וואוו כזה עוד לא ראיתי כאן בארץ!!.

מרק מנגו קר קראנצ’ים גסים של מרנג, עם 2 גלדוניות מסקרפונה ושארלוט פסלופרה.

מרק מנגו קינוח

כרמים מצאה דרך להתבלט: היא טובה, עם מוצרים משובחים, וטריים, כישרון, ידע ומיומנות זה כל מה שצריך – ולשף סהר רפאל בהחלט יש את זה !

כרמים אווירה 2

   

מבט אל מרפסת האווירה הירוקה והנעימה גם בימות הקיץ החמים. 

מרפסת אווירה

 

נגסה, בלסה, זללה והתענגה על כל ביס של אושר 

נטע-לי כץ 

רעבה תמיד 

קישור לאתר אינטרנט:  https://cramim-sgula.co.il/

מושב סגולה, באר שבע.

טלפון להזמנות : מושב סגולה    08-8505859 ,  באר שבע  טלפון: 08-9966444 רחוב דרך חברון 66, באר שבע

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

שנת הלימודים בפתח ההכנות מתחילות: כריך בריא, קל ומשודרג.

שנת הלימודים החדשה כבר קרבה אלינו ואנחנו שואלים את עצמנו כהורים מה להכין לילדים לאכול לבית הספר אז שוב שוקולד או משהו גם בריא וגם טעים? כהורים אנו רוצים להתחדש ולספק את ילדנו באוכל מזין , משביע והכי חשוב שיחזיק אותם עם...

תצוגה מקדימה

מתנה לחג, חברות

  ראש השנה מתקרב ועוד שנה חלפה לה. בתקופה הזו עם ישראל נלחץ וכולם מתחילים לחפש מתנות לחג. בין אם מדובר במשפחה, חברים, שי לעובדים וכו’ – קניית מתנה לראש השנה הפכה...

תגובות

פורסם לפני 1 week

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה