הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 32

עוקבים: 1

החל מינואר 2017

שנת הלימודים החדשה כבר קרבה אלינו ואנחנו שואלים את עצמנו כהורים מה להכין לילדים לאכול לבית הספר אז שוב שוקולד או משהו גם בריא וגם טעים?

27/08/2017

שנת הלימודים החדשה כבר קרבה אלינו ואנחנו שואלים את עצמנו כהורים מה להכין לילדים לאכול לבית הספר אז שוב שוקולד או משהו גם בריא וגם טעים?

כהורים אנו רוצים להתחדש ולספק את ילדנו באוכל מזין , משביע והכי חשוב שיחזיק אותם עם אנרגיות לכל משך זמן הלימודים.

הסוף להתלבטויות !

קבלו מספר רעיונות לכריכים מהירים ומשודרגים  מבית היוצר של  צ’רלי פדידה השף של יינות ביתן.

את הרוב ניתן להכין במוצ”ש כך שביום ראשון בבוקר או בשאר השבוע נשאר רק להרכיב. 

  טוסט לחם שבעה דגנים עם  פסטרמה הודו עם עגבנייה וממרח רמולאד שיקפיץ את הכריך בטעמו למקומות אחרים

טוסט לחם שבעה דגנים עם  פסטרמה הודו עם עגבנייה וממרח רמולאד שיקפיץ את הכריך בטעמו למקומות אחרי

צילום:  CF-art  

מצרכים לכריך : 

4 פרוסות פסטרמה דקיקות

חצי עגבנייה שטופה ופרוסה לעובי של 2.5 מ״מ

מצרכים לממרח בסגנון רמולאד:

כמובן שאפשל להכפיל את המתכון להכין מראש ולהשתמש כל השבוע במתבל

1 כף מיונז

1 כפית מיץ לימון

חצי כפית שמיר קצוץ

2 צלפים קצוצים

אופן הכנת ממרח רמולאד

אל קערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד להתאחדות המצרכים  ושומרים בקירור

אופן הרכבת הכריך

מכניסים לטוסטר 2 פרוסות לחם שבעה דגנים לקלייה קלה

מורחים שיכבה דקה של ממרח רמולאד , מסדרים פרוסות פסטרמה ועגבנייה וסוגרים עם הפרוסה השנייה

כריך פראנה עם חזה עוף , עגבנייה וממרח זיתי טאסוס

כריך פראנה עם חזה עוף , עגבנייה וממרח זיתי טאסוס

מצרכים עבור הכריך:

1 לחמניית פראנה

1 חזה עוף

חצי עגבנייה

ספרי שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים עבור ממרח זיתים בסיסי  לעשרה כריכים 

ממרח זיתים יכול להחזיק במקרר לפחות שלושה שבועות לכן יש אפשרות להכין כמות מספקת ולהשתמש לפי הצורך

200 גרם זיתי טאסוס

1 שן שום

שליש כוס שמן זית

אופן הכנת ממרח זיתים :

   מעבירים למעבד מזון את כל המצרכים ומערבלים עד לקבלת משחת זיתים

אופן הכנת חזה עוף צלוי :

מומלץ לצלות את העוף לילה לפני

מתבלים חזה עוף עם מלח , פלפל לפי הטעם מתיזים ספרי שמן זית ומניחים על גבי נייר אפייה

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות וצולים את העוף למשך כ 15 עד 17 דקות תלוי מה עובי הנתח

מוציאים מהתנור מצננים וחותכים לפרוסות דקות

אופן הרכבת הכריך:

חותכים את הפראנה לכול אורכה ומורחים ממרח זיתים מעל הממרח מניחים את פרוסות העוף ומוזיפים עגבנייה

כמובן שיש אפשרות לשדרג עם עלים ירוקים כמו חסה.

רול שווארמה פרגיות עם טחינה  בטורטייה

רול שווארמה פרגיות עם טחינה  בטורטייה (2)

מצרכים עבור רול טורטייה אחד

טורטייה בקוטר של 24 עד 28 ס״מ

1 כרע עוף מפורקת מעצם ועור לבקש מהקצב שיחתוך לרצועות דקיקות

חצי בצל קלוף וחתוך לרצועות דקיקות

¼  כפית פפריקה

¼  כפית כורכום

¼  כפית כמון

1 כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים עבור טחינה :לא צריך להכין טחינה כל יום הגדלנו לכם את הכמות שתספיק לכמה כריכים או סתם אם בא לכם לנגב עם פיתה

 מצרכים :

3/4  כוס טחינה גולמית (200 גרם)

2 שיני שום

¼  כוס מיץ לימון (מ-2 לימונים)

1/2 כוס מים קרים

1/4 כפית מלח

אופן הכנת הטחינה :    

 מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת חלקה. אם תרצו בכך, ניתן לשחק עם כמויות  המים והלימון, על מנת להשיג את הטעם או המרקם אותו אתם מעדיפים.

אופן הכנת השווארמה

מחממים מחבת עם תחתית עבה ומוסיפים שמן זית ומיד מתחילים בטיגון בצל עד להזהבה קלה מוסיפים את רצועות העוף ומתבלים בפפריקה , כמון , כורכום ומלח

אם התבלינים קצת כבדים על ילדכם יש אפשרות לעשות זאת רק עם מלח ופלפל בלבד.

ממשיכים בטיגון עד שהשווארמה מוכנה כ 8 דקות טיגון תוך כדי ערבוב  מוציאים מהמחבת ומניחים על גבי מסננת לניקוז הנוזלים ומצננים מעט

אופן הרכבת הרול :

מחממים טורטייה מעט על אש גלויה משתי הצדדים ומניחים על משטח עבודה , ממלאים בשווארמה וטחינה  ומגלגלים  יש אפשרות לקפל מהצדדים כמו קיפול של סיגר כדי שיהיה אטום.

אורזים במפית ושקית ניילון כמקובל.

רול טורטייה במילוי ירקות גריל עם ממרח פסטו 

רול טורטייה במילוי ירקות גריל עם ממרח פסטו

מצרכים עבור הרול :

טורטייה בקוטר של 24 עד 28 ס״מ

1 בטטה קטנה  בטטה קלופה וחתוכה לפרוסות דקות

1 פלפל אדום ללא הליבה

1 זוקיני או קישוא חתוך לפרוסות

ספרי שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 אופן הכנת הירקות :

מחממים מחבת פסים

מתבלים את הירקות במלח ופלפל

מרססים את המחבת בשמן זית וצורבים את הירקות על להבה בינונית עד לריכוך מלא יש לוודא כי הבטטה מוכנה ( היא הקשה מכל הירקות לכן דרוש יותר זמן )

מניחים את כל הירקות בצד עד להרכבת הרול.

אופן הכנת ממרח פסטו :

ממרח פסטו יכול להחזיק במקרר יותר משבוע ימים לכן מומלץ להכין יותר ולהשתמש לפי הצורך

2 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים

2 שיני שום גדולות

½  כוס גבינת פרמזן (לא חייב)

¼  כוס אגוזי מלך או צנוברים

½  כוס שמן זית כתית

    מלח

אופן הכנת הפסטו:

טוחנים את הבזיליקום, השום, האגוזים והגבינה באמצעות מעבד מזון.

מוסיפים את השמן בהדרגה, בזמן שטוחנים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון בפולסים עד למרקם הרצוי. ממתינים חמש דקות לפני השימוש, לערבוב טעמים.

אופן הכנת הרול:

מחממים טורטייה מעט על אש גלויה משתי הצדדים ומניחים על משטח עבודה

מורחים פסטו ומעל מניחים את הירקות שצרבנו קודם

מגלגלים לרול ואורזים במפית ושקית ניילון.

 

אכלה , נגסה ..ולקחה לעבודה..

נטע-לי כץ 

רעבה תמיד 

 

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

בישיק - טוסקנה במועצת גזר

ניצלתי הזדמנות לצאת מהעיר  הגדולה והקוסמופוליטית כדי לחפש אוויר נקי ונשמה,  גיליתי את מועצת גזר 30 דקות נסיעה והגעתי לטוסקנה הישראלית.. מבשלת הבירה בישיק  מקום קסום שכל גבר ישראלי היה רוצה אותו כחצר ביתו. ...

תצוגה מקדימה

מתנה לחג, חברות

  ראש השנה מתקרב ועוד שנה חלפה לה. בתקופה הזו עם ישראל נלחץ וכולם מתחילים לחפש מתנות לחג. בין אם מדובר במשפחה, חברים, שי לעובדים וכו’ – קניית מתנה לראש השנה הפכה...

תגובות

פורסם לפני 1 week

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה