הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מינואר 2017

מקום בעל אישיות אירופאית עם ניחוח ישראלי, נועז ואורבני. החוויה מקיפה ומציעה עולם שלם בעל גיוון פנימי וייחודי החל מעיצוב פנים, נוף האלוהי ופרזנטציית המנות.

30/10/2019

יום הולדת למישהו מיוחד דורש חגיגה משובחת של טעמים וניחוחות כאלה שגורמים לבלוטות החיך והטעם לרקוד הורה וכוללים תפאורה של שקיעה וחוף ים. את רוצה את כל זה בעיקר כי בא לך להיות בלתי נשכחת. אני חייבת למצוא את מסעדת הA ליסט שתגרום לו להתענג על כל ביס, כזה כשהוא ישכים למחרת בבוקר עדין יציפו אותו ניחוחות וטעמים מלווים בחיוך.
חיפושים באנשי הקשר, במרשתת וגם ברשתות החברתיות העלו בחכתי את מסעדת סיטארה עם התפריט החדש.
כל הביקורות וחוות הדעת מהללים, משבחים את השף, את הנוף האלוהי, ואת האלגנטיות האירופית של המקום.

IMG_6409

מסעדת סיטארה

ממוקמת במתחם סי אנד סאן על חוף הצוק בתל אביב, זאת אומרת אין בעיית חנייה.
מתחם הסי אנד סאן פורט על כל ריגשות הנחיתות של הלבנטיני המצוי. משקיף על רצועת חוף אלוהי עם כל צבעי הכחול שנשקפים אליו. בואך אל מסעדת סיטארה אתה נשאב לתוך פאסדה של קלאסה אירופית, שגורמות למיתרי הקול שלך לנוח אל השקט ולצלול אל השלווה, ובעיקר להחסיר פעימה.
דמיינו את הסנריו הבא, יין טוב, אוכל מעולה על רקע שמש לתוך הים..מצליחים ? אני לא מדמיינת את זה – אני שם.
מרפסת רחבה אשר משקיפה על הים בשעה 16:00 אחרי צהריים, מר יום הולדת (השם שמור במערכת) גזע מובחר, קרניבור מושבע, אך מי כמוני אוהבת אתגרים. כוס יין בהתאמה מזל טוב קצר, בכל זאת נשימתנו נעתקה מול העיצוב והנוף …ואנחנו מתחילים לנגוס.

IMG_5640

לשולחן הגיעה פוקצא’ה חמה מלווה במטבלים איולי אורגנו, אריסה וזיתים מעורבים. אני ושותפי לפשע, אפילו טרחנו לבקש שוב את האריסה שהייתה בחריפות מדויקת ונעימה לחיך כהזאת שמעקצצת אבל אתה עדין יכול לנשום כזו שמגרה ופותחת את כל החושים.

למנות ראשונות התחלנו עם כרובית צלויה בגריל פחמים, עגבניות שרי שרופות זעתר טרי וגבינת טולום – המנה הייתה רעננה וטעימה בתיבלון עדין – השילוב של גבינת הטולום מבחינתי היה טוויסט חדש אני בדרך כלל רגילה לטחינה – אבל זה היה חדש מרענן ובעיקר מענג לחיך – ואני התאהבתי בחדש בכרובית.

IMG_5642

כמובן שלא היה ספק שניקח גם מנת הקרפצ’יו פילה בקר – זו מנה שאני מנסה בכל מקום והיא בעיקר מלמדת אותי על המטבח והצפוי לי במנות. חיתוך הבשר היה מושלם והצ’יפס פרמזן היה חידוש מרענן וטעים במיוחד אנחנו אפילו וויתרנו על הלחם בשלב הזה והתענגו על הבשר עם הפרמז’ן – טוב נו …מה זה התענגנו? שלוש דקות ולא היה בצלחת זכר לנתח בשר כלשהו.

IMG_5643

למנת הים בחרתי טונה צרובה – טונה אדומה, סלט עגבניות חריף ותחת קרם פרש ומלח שחור. המנות הראשונות היו מענגות ומדויקות בטעמים והשתלבו אחת לצד השנייה בהרמוניה מדהימה שאנחנו שתקנו בעיקר לעסנו והקשבנו לצלילי השמחה שבלוטות הטעם שלנו השמיעו.

IMG_5649

הפסקה סיגריה ויין שואל שותפי לפשע? הפסקה? – ניקינו את הצלחות. הוא מחייך אליי חיוך ענק תודה רבה, זה היה מושלם! בואי נרים לזה לחיים…רגע..לא סיימנו יש את העיקריות ואחר כך קינוח. מגיע עוד מהטוב הזה ? מעולה שאת! חחח, לא אני השף – נודה לו בסוף הארוחה.

המשכנו לעיקריות גם פה החלטנו לשלב מנת ים אחת ומנת בשר אחת. העיקר לנגוס במבחר טעמים. מנת הבשר הנבחרת הייתה קבב טלה  עם ירקות שרופים, שום קונפי, טחינה חמה עלי ריג’לה ופיתה שרופה על הגז. הבשר והתיבלון שלו היה טעים צרחות! אנחנו הסתכלנו אחד על השנייה והוא מיד טען: “את זוכרת שאני לא אוכל הרבה דגים תשאירי לי יותר מהמנה הזאת”. הסתכלתי עליו ב”עיני טלה” ואולי זה אחי הטועה …? הוא מחייך אלי ומושך קלות את הצלחת אליו, אז כנראה שאני טועם את המשפחה הקרובה. ולכן כל כך טעים לי?

IMG_6410

מנת הים הייתה קלאמרי צרוב עם מסבאחה של שעועית לבנה, פסטו, פטרוזיליה וגרגרי חומוס בבישול ארוך – מנה שהפתיעה אותי מהביס הראשון. נפתחת לך הצ’אקרה ואתה פשוט מתחיל להתמוגג. שותפי לפשע, מר יום הולדת מסתכל אלי ושולח את המזלג שלו לכיווני אפשר לטעום? אני מביטה בו חזרה, אני וויתרתי לך על הקבב טלה, ביס אחד ותוותר. גם ככה הצלחת כבר לא במרכז השולחן היא צמודה אלי אני מחייכת ונוהמת ..טוב ביס קטן.

IMG_5644

מסעדת סיטארה מספקת חווית חגיגה לכל החושים. המנות חדשניות ועם טוויסט, לא עוד פרמז’ן מונח – אלא צ’יפס פרמזן. הטעמים היו מפתיעים ומרעננים ומתאימים לניחוח ולחיך הישראלי ובעיקר מעוררים השראה.

IMG_6412
מסעדת סיטארה היא מסעדת עילית שמצליחה להתקיים בשתי קצוות: היא חושבת על אירופה, ומקיימת אותה בים התיכון. מסעדת סיטארה מספקת חוויה שהיא הרבה מעבר לאוכל. מקום בעל אישיות אירופאית עם ניחוח ישראלי, נועז ואורבני. החוויה מקיפה ומציעה עולם שלם בעל גיוון פנימי וייחודי החל מעיצוב פנים, נוף האלוהי ופרזנטציית המנות.

IMG_6411

אני גרגרנית לא קטנה ואומרת לכם על קיבה מאושרת, שמחה, ולצלילי בלוטות החיך המציאות עולה על כל דמיון. סיטארה היא מסעדה שיש בה כישרון קולינרי משובח.

הייתה, בלסה לעסה והתענגה 

שלכן, 

רעבה תמיד 

נטע-לי כץ 

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

פסטיבל אוכל כפרי מטה יהודה

 אמרתם אוכל, אמרתם רעבה תמיד! שהתגלתה לאוזניי השמועה על פסטיבל אוכל כפרי של מטה יהודה, המפתחות לאוטו כבר היו בכיס. זה בדיוק הזמן להכיר בשלניות וותיקות להתוודע למתכונים חדשים וללמוד עוד על עולם הקולינריה ובעיקר על מאכלים...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה