הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 147

החל מינואר 2017

ניחוחות הקלייה המשכרים באוויר, קפה גורמה טרי ואיכותי לצד מנות שף חדשות, כריכים, פוקצ’ות, עוגות ומאפים מלוחים ומתוקים

08/09/2019

IMG_5506

ארקפה  הינה רשת וותיקה ואולי בין הוותיקות בארץ. וכשהיא הודיעה על השקת קפה חדש ותפריט שף. אי אפשר להישאר אדישים ולחכות, אני כחובבת קפה מושבעת רצה להתחדש. השמועות דברו על חלל מושלם, ועוצר נשימה, חלל מרהיב עם נגיעות של אירופה הקלאסית וטאץ’ ישראלי. חלל המשלב בתוכו את בית הקלייה, מסעדת שף, חנות בוטיק ומתחמי עבודה שניתן לשבת לפגישות  ולהתמוגג מהאושר והריחות שעוטפים אותך.

IMG_5509

“בית ארקפה” בהחלט מגדיר את הדור החדש של הקפה. שיחה טלפון קצרה לפרטנרית שלי לפשע, לא הייתי זקוקה ליותר מידי מילות שכנוע, אני רוצה מחר שמעת על “בית ארקפה”? ברור מתי!, מחר. סגור נפגשות !

IMG_5445

אנחנו מתיישבות לנו בחצר הירוקה והמיוחדת לאחר סיור ומבינות שלא לקחנו בחשבון את העונג וההשראה שהמקום יעניק לנו, מסתכלות אחת על השנייה, מבינות. כל אחת עם הנייד שלה מבטלת את הפגישה הבאה. זאת הולכת להיות ישיבה ארוכה. ארקפה משיקה בימים אלה את הדור החדש של הקפה, עם שני משקאות חדשים, בשיטה חליטה ייחודית המדגישות את הטעמים הטבעיים של פולי הקפה. כחובבת קפה מושבעת, טוב נו… מודה בעובדה מכורה לקפה החיך האנין והעשיר שלי מחכה לטעום ולתהות על קנקנם של הטעמים החדשים, ואנו בוחרות להתחיל עם הקפה קר ה- COLDY

צילום אמיר מנחם (1)

קפה איכותי וטעים לי במקסימום. הקפה עובר תהליך חליטה איטי ומוקפד עד מיצוי כל הטעמים הטבעיים שלו. עשוי בשיטת חליטה במים קרים וסינון דרך פילטר ייחודי, הממצה את המתיקות הטבעית של פולי הקפה. הקפה מבוקבק בקבוקי זכוכית כאלה המזכירים בקבוק בירה ומלאים בשיק ובסטייל. שמצאתי את הפיתרון והתחליף המושלם שלי לקפה קר בימות הקיץ הלוהטים של תל אביב.

אחרי כל ההמלצות והשמועות על המנות החדשות פיניתי לי מקום בכל הקיבות האקסטרה שלי, רעבה תמיד מצדיקה את השם ומוכיחה שתמיד יש מקום לבלוס ולאכול ולהתענג על מזון. התחלנו עם מנות הפתיחה סלט קיסר קטן, וסלט עגבניות מוצרלה ואתם תוהים ? כמה אפשר להפתיע? אז אפשר! המרכיבים חייבים להיות טריים, ולהתחבר יחדיו לסימפוניה שתתאים לאקלים הישראלי.  השף יצר שפה קולינרית ברורה המתמקדת בתפריט בריא ויצירתי שמתאים לחיך הישראלי עם טאצ’ אירופאי. התבלון היה מדויק ונעים לי בחיך שום מנה לא האפילה על השנייה ואף השלימו אחת את השנייה.

 IMG_5455

מנות עיקריות                                                                                                                                                                                                                         אני לא יודעת כמה אני רוצה ו/או מעוניינת לספר לכם על המנה הבאה, הגנים הקדמוניים שלי רוצים להשאיר את הדבר המדהים והמושלם הזה לעצמי. במילה אחת : וואו! בשתי מילים: יש משלוחים ?

 IMG_5463

סלט אטריות זוקיני עלי רוקט ועשבי תיבול שמן זית לימון וקוביות עוף ונגיעות צ’ילי ובצל – זו הייתה הפעם הראשונה בחיי שאכלתי רוקט וסיימתי את כל המנה! הצלחת חזרה למטבח  כאילו היא הרגע יצאה מהמדיח. אטריות הזוקיני הן בין רכות לקרנצ’יות מגניבה בטעמים פרשים שאחרי כל ביס אתה רוצה עוד, ועוד.  שילוב הצ’ילי  והעשבי התיבול שהיו קצוצים למשעי והלימון הרגשתי שמתנגן לו קונצרט אצלי בחיך והחיוך לא ירד מפניי. שותפתי לפשע הסתכלה ואמרה.. איך ? הרמתי את פניי השרתי לה מבט נוקב לתוך העיניים והצהרתי זה שלי. כאחת שיושבת וסועדת בלא מעט מסעדות בארץ ובעולם אני תמיד נוהגת להוסיף מעט מלח מחזקת טעמים, פה לא היה צריך כלום. הוא פשוט מושלם ומענג.

 IMG_5471

המנה העיקרית ששותפתי לפשע לקחה הייתה פפרדלה של קיץ, עגבניות, בולגרית, זיתים בצל ושמן זית. אמצע הביס עצמתי עיניים ודמיינתי את עצמי ברחובות פירנצה יושבת לי בסמטאות הצפופות, וסבתא איטלקייה מגיעה עם הסינר ומגישה לי את האכול לשולחן. כחובבת אוכל מושבעת כל מנה אצלי מלווה בזיכרון נוסטלגי שגורמת לצמרמורת עונג צרוף, וכשאוכל מעלה בך את הצמרמורת הזאת אתה פשוט מתאהב..

זה מה שקרה לי “בית ארקפה”, זהו לא בית קפה קלאסי במהותו, שכן מדובר במקום המעוצב בהשראה פסיפסית, אתה מתחיל את היום בקפה קר וממשיך לארוחת צהריים באיטליה.

 IMG_5481

                                                                                           קינוח

ברור זו הקיבה הנפרדת שלי ובדיוק הזמן גם ללגום את קפה דור החדש החם.

DRIP COFFEE –  קפה חם, בטפטוף איטי, דרך פילטר ייחודי קפה נקי וחלק. שיטה זו ממצה את הטעמים העמוקים והטבעיים ומדגישה את המתיקות הטבעית של פולי הקפה.

IMG_5672

קרם בורלה עם פולי וניל מדגסקר ומלבי עם רוטב מי ורדים, קוקוס ופקאן מקורמל. שותפתי לפשע ראתה את החיוך מבצבץ משפתיי וישר הטיחה אנחנו חולקות הכל – לא קורה שוב מקרה הזוקיני!

IMG_5489

זו הייתה סיומת מעולה ומענגת לכל החושים המצטברים שלי.

הפסקת צהריים באמצע יום העבודה, תוך ניצול הזמן לפגישת עבודה והתעדכנות עם חברה אוכל שכביכול אנחנו כבר מכירות מהיום יום אבל בכמה רמות משודרג, טעים ובריא מרכיבים שמשתלבים בהרמוניה וטריות משובחת. עם יד של שף כל כך מדויקת מזמן לא ראיתי. פייר יהיה קשה להתעלות על זה.

הדבר היחידי שאני מצטערת עליו זה איך לא העמסתי ארגזים של הקולדי הביתה – כזאת חסרת היגיון ומחשבה.

אכלה, בלסה, זללה והתענגה על כל ביס וביס עד שיכרון חושים

שלכן,

רעבה תמיד

נטע- לי כץ

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

עיצוב כחול לבן - מטבחי סמגל ערב גאלה

המטבח זה המקום המועדף עלי בבית . אני משתדלת להישאר בעניינים להתעניין בחידושים ולהיות בעניינים לגבי כל עיצוב, חידוש ופיתרון קסם אחר שיוצא לשוק. שהובאה השמועה לאוזניי על ערב הגאלה של מטבחי סמגל לא הייתי  מוכנה לוותר – 40...

תגובות

פורסם לפני 2 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ולנטיין דייט ועוגת השבת-טירמיסו ליאור שרף

דמיינו לרגע את הסנריו הבא, ותגידו אם זה נשמע לכן מוכר. עוד יום עבודה ארוך ומעיק נגמר. התרוצצות מפה לשם, קצת משם לפה,  הבוס צעק עלייך כי…(בתכל’ס, כי הוא די מפגר…) האנשים סביבך מטמטמים אותך ואם אפילו בטעות, ייכנס לך ספר...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה