הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 144

החל מינואר 2017

במטה יהודה החלו כבר לפני 19 שנה את פסטיבל אוכל כפרי עם מספר קטן של בשלניות וותיקות שפתחו את בתיהן בפני מבקרים.

07/03/2019

 אמרתם אוכל, אמרתם רעבה תמיד! שהתגלתה לאוזניי השמועה על פסטיבל אוכל כפרי של מטה יהודה, המפתחות לאוטו כבר היו בכיס.

זה בדיוק הזמן להכיר בשלניות וותיקות להתוודע למתכונים חדשים וללמוד עוד על עולם הקולינריה ובעיקר על מאכלים שרובנו מתגעגעים.

במטה יהודה החלו כבר לפני 19 שנה את פסטיבל אוכל כפרי עם מספר קטן של בשלניות וותיקות שפתחו את בתיהן בפני מבקרים.

IMG_2867

עם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי, כאלה שבילו את כל חייהם במטה יהודה, ואחרים שעזבו למקומות אחרים בארץ ובעולם ובסוף חזרו והבינו שאין כמו בבית.

IMG_6248

הפסטיבל החל בחודש מרץ כאשר כל האזור הוא בפריחת שיא, ובצידי הדרך ניתן לראות כלניות, נרקיסים ותורמוסים.

חודש מרץ הוא גם חודש האישה, והפסטיבל השנה מוקדש לכבוד אותן סבתות, אמהות ונשים שנתנו השראה לבשלני האזור ומהן נולד הרעיון של פסטיבל האוכל.

מטה יהודה ממוקם במרכז הארץ במרחק של 30 שעה נסיעה מתל אביב – אני בקרתי בכמה מקומות ובעיקר התגלגלתי עד תל אביב כדי לספר לכם על הפלא.

הבית של אסנת

IMG_2754

אוסנת ממוצא כורדי והסבתא הצעירה הנצחית מעוררת השראה, שלא מזמן הצליחה להגיע אפילו לכורדיסטן ולראות את המקורות ובית אביה. אוסנת מעבירה הלאה את סודות המטבח הכורדי. אוסנת למדה אותנו איך מגלגלים עלה גפן במקצועיות וברגישות, איך ממלאים קובה ומה שמים במרק….

IMG_2774
למה התה הכורדי ממש כהה ואיך ממתיקים אותו?

סדנה לגמרי אותנטית עם אסנת הנמרצת ומלאת ההומור.

מיוחד לפסטיבל: 
אירוח משמח לכבוד שושן פורים.

בהזמנה מראש: 02-9912868 | 050-7510161

 IMG_2893

בחצר של עופר

IMG_2938 (1)
בנוף פסטורלי של הרי יהודה, בתוך גינת תבלינים פורחת, יוצר עופר בשתי ידיו את החלום:  חגיגה של טעמים, אומנויות, מפגש.נתחים משובחים מהמעשנה ומהפלאנצ”ה, פיוז’ן של טעמים ייחודיים בהשראת טיוליו של עופר במטבחים שונים ברחבי העולם. חוויה אינטימית ואישית של אירוח , מלווה בהסברים, סיפורים ומפגש אנושי חם וקרוב.

9577717b-e975-4ea5-8bed-b98874894e79

על האירוח בחצר של עופר היה לי הכי קשה לספר לכם, הגנים הקדמונים רצו לשמור על הילד הזה לעצמי. זו הייתה חוויה קולינרית מרטיטה איברים.

הבשר היה עשוי לעילא ועילא.הלשון שלי פצחה בריקוד וצהלולים מאושר, ניגודים חזקים שמרכיבים יחד שלמות אלוהית.
מטע | עופר אביב
054-7910480 / www.meushan.co.il
בהזמנה מראש
מיוחד לפסטיבל: מנה בהשפעה ויאטנמית.
האישה הויאטנמית היא חזקה ועוצמתית.
דף האורז כמשל לשק, המגונן על תכולתו, בתוכו שורו- חומוס אתיופי, שמייצג את האדמה. אדמה ממנה צומחים יבולים, כמו אישה, שמצמיחה בתוכה חיים. עלים ירוקים, מתיקות ומרירות של תפוז מקורמל בוורמוט.

IMG_6250

ג׳פטו פיצה בר
לאחר שנים של עבודת נגרות פתח אסף מסעדה איטלקית ים תיכונית, בה מוגשות פיצות נפוליטניות דקות ואיכותיות, ארוחות בוקר, קינוחים הנעשים במקום ודבש ״רזאלה״ מהמכוורת הביתית.

ad09f201-963c-46e9-9996-b6d9cf74001f

בג׳פטו עובדים עם חקלאים ויצרנים מקומיים כמו מחלבת זלצר, בירה מוסקו והסיידר של חמוטל ותומר.
אסף מעשיר את ג’פטו במפגשים מוזיקליים והרצאות, הוא בנה במו ידיו מקום לקהילה.

IMG_2952
מיוחד לפסטיבל: קובנה מבית אמא שרה במילוי גבינות משובחות של מחלבת שי זלצר, החותן, ובדבש “רזאלה”, שהוא ואשתו דבוראית וחוקרת דבורים, מייצרים. וסחוג וחילבה ליד…כמובן ואני למדתי איך לשדרג את הקובנה עם דבש וגבינות.

IMG_3023 (1)

 

הגלריה של סבא - caja chocolaterie

IMG_2805

את השוקליטרית גליה לוי אני מכירה בשנה האחרונה, כל פעם שחשקה נפשי בשוקולד איכותי עם טעמים מיוחדים או שאני רוצה להפתיע את חברותיי בסדנת שוקולד מיוחדת ולצאת מבינה עניין, אני מתקשרת לגליה.

IMG_2841

אני שמה פעמיי אל מקום מרתק והמרהיב.החוויה מתחילה כבר מהחצר המשפחתית המלאה בעיצובים ופסלים  של אביה הפסל והאמן ניסים לוי.

חדר מורשת “כורדיסטן בקטן” כפר שסיתת ניסים לוי אביה של גליה באבן גיר מזיכרונות משפחתו.

IMG_2810

בסופו של הסיור ניתן לשלב מפגש טעימות מונחה מעולם השוקולד העשיר והשופע של גליה, ושילוב טעמים חדשים עם שוקולד אניס, צ’ילי ופסיפלורה
ואני אומרת אין כמו לסגור את היום בשוקולד.

בהזמנה מראש גליה 052-3404536

IMG_2821

הפסטיבל מתקיים במהלך חודש מרץ ובמהלך סופי השבוע – מומלץ בחום להגיע רעבים.

חגיגה קולינרית ושילוב של אוכל מסורתי ועדכני, מאפיות בוטיק מקומיות, יקבים ומבשלות בירה. במרחק של חצי שעה מתל אביב – מתגלה לך עולם קסום ומרתק.

 

הייתה נהנתה ולא הפסיקה לבלוס

רעבה תמיד,

נטע-לי כץ

 

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

מלאך המשקל שלי ד"ר נעמי שרון

מצאתי ישועה! וקוראים לה ד"ר נעמי שרון רופאת משפחה בדמות מלאך. אחותי הקטנה מתחתנת. המשפט הזה לא נשמע לי הגיוני, OMG אחותי הקטנה מתחתנת! בעצם היא היחידה למשפחת כץ שמבצעת את כל הטקסים האפשריים שקשורים בחתונה: מקווה, חינה, חתונה,...

תגובות

פורסם לפני 8 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה