הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 115

עוקבים: 8

החל מינואר 2017

יש לו את המראה המסוקס ששובר את כולן, גבוה, שיער שחור עיניים בהירות זיפים נכונים והוא תמיד מריח טוב

08/07/2018

 יש לי דייט עם המאהב האיטלקי. איכשהו המשפט הזה תמיד נשמע טוב.

המציאות היא שונה לחלוטין וכמעט לא קרובה. האיטלקי יותר בקירוב של טריפולי – הוא מעדיף לומר שהם איטלקים מי אני שאשבור אותו ? ודייט – טוב זה החבר הגיי שמקשיב לי באופן קבוע בתקופה האחרונה.

IMG_8048

מהרגע שהניאנדרטלי ואנוכי פרקנו את החבילה, רועי הפך להיות “המאהב האיטלקי” זכר אלפא  שנפגשים פעם בשבוע אנחנו עורכים ארוחה חגיגית מושקעת עם כל גינוני הטקס. נרות על השולחן, יין בהתאמה, פרחים – ומברכים את הברכה הקבועה שלנו לחיי סיפור אהבה מהאגדות. שבוע אחד זה התור שלי לפרוק ליילל, להתבכיין, לרטון ושבוע אחד זה תורו.

המשותף לכל החגיגה ולקשקשת שלנו הוא אחד גברים! רועי יצא מהארון מאז ומעולם או בעצם מעולם לא היה בו. נשים לא מפסיקות להתחיל איתו יש לו את המראה המסוקס ששובר את כולן, גבוה, שיער שחור עיניים בהירות זיפים נכונים והוא תמיד מריח טוב. אנוכי ורועי מכירים למעלה מ – 20 שנה, הניאנדרטלי לא אהב אותו במיוחד ולפרק הזמן שהיינו יחד – 13 שנה בקירוב הקשר התרחק והתקרר  לאחר מפגש היכרות שערכתי בין גברי האלפא שבחיי,  נכון יותר לומר שהמפגש עלה על שרטון זו הצהרה עדינה מידי.

Attachment-1 (1)

עם הפרידה מהניאנדרטלי החלטתי לקיים ערב בשבוע שבו אני מבשלת ארוחה מיוחדת משקיעה בה את המיטב שלי ולא בהכרח יום שישי, כדי להרגיש את החמימות של הבית. בהתחלה הזמנתי חברות. הייתי בטוחה שיבינו שלאחר  13 שנה זה זמן האיכות שלי לפרוק ולרטון, לא כך היה הדבר.

פחות התחברתי לרעיון, וגעגועיי לגבר השני בחיי לאלפא האמיתית גברו. טלפנתי לרועי וקבעתי עימו לקפה, רציתי אותו שוב בחיי. רועי לא היסס לרגע. אבל שלא תחשבו שזה עבר לי קל. הוא היה חייב לקיים את ה”שיחה” של איך הוא ראה וצפה את הדברים מראש ולכן גם במפגש היכרות עם האלפא הראשון של חיי הוא לא “וויתר”.

ניסיתי להסביר לו שהפרפרים, הכוכבים, והקרקע שלא הייתי מחוברת אליה קוראים לה אהבה. רועי לא היה מאוהב מעולם, ולכן כל זה נשמע לו כמו אגדה של ילדה בת 12. אחרי שיחה של שעה בקפה החלטנו על נוסח המפגשים פעם בשבוע, פעם אצלו פעם אצלי המארח או המארחת מבשלים את הארוחה. אין לחזור על אותו מתכון פעמיים. האורח דואג לשאול את נושא הארוחה ולהביא עמו יין בהתאמה ופרחים. הסיכום הכי חשוב היה שבשלב הראשון אני מתרוקנת מקשקשת ומדברת ורועי יהיה פעיל ישאל שאלות, יענה תשובות אבל כרגע העיקר הוא אני, עד אשר ארגיש חדשה. “אני הרבה יותר פשוט אני פשוט סגור ולא מתאהב אצלי אין פרפרים וכוכבים ונצנצים..”

רועי התקשר בתחילת השבוע “את זוכרת שזה התור שלך השבוע?” בטח אני עדיין חושבת מה להכין וחוקרת את השוק. אז באופן חריג יש לי בקשה- אפשר?, בטח בשמחה, על מה חשבת?

בא לי פסטה ובא לי דגים. הייתי שבוע שעבר בדייט במסעדת פירות ים והדייט שלי לקח פסטה עם דגים. הבעיה הייתה שברגע שצצה במוחי המחשבה לשאול אותו איך המנה ואולי לטעום לו, הוא דחף את ידו לצלחת, ולי היה גרעפס קל של הקאה וגועל. אז כמו שאת מבינה זה לא קרה והדייט הסתיים לו די מהר, אבל אני נשארתי סקרן לגבי הרעיון של פסטה עם דגים.

מעולה יין לבן עלייך, פסטה דגים עלי.

 מתכון לפסטה דגים בשום בכרישה ויין לבן.

פסטה טריקולור

כרישה – 2/3 גבעולים כולל החלק הירוק

שום כתוש דורות 3 תבליות

תערובת מיקס איטלקי דורות 4 תבליות

עלה אחד של מרווה

שמן זית

פלפל חריף 1

בצל אדום 1

כוס יין לבן

שמן זית 4 כפות

דג לברק – 2

עלי סלק סגול – לקישוט לא חובה

הוראות ההכנה:

בסיר עם מים ומלח – מכינים את הפסטה – אני אוהבת אותה אל דנטה. – כל אחד באופן שהוא אוהב אותה ולפי הוראות יצרן.

IMG_7991

לפרוס את הכרישה כולל החלק הירוק לפרוסות דקות – לחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית ולהכניס את הכרישה ראשונה – לוקח לה זמן להתרכך.

IMG_7993

בצל אדום, פלפל חריף לרצועות דקות לפרוס לרצועות דקות.  ואת הדג לקוביות.

שהכרישה מתרככת קלות מוסיפים את הבצל אדום, פלפל חריף, שום דורות, מיקס איטלקי דורות, ועלה אחד של מרווה, מערבבים עם הכרישה ועוד כף שמן זית.

4/5 דקות התערובת מתרככת ואז ניתן להוסיף את כוס יין לבן ולתת לזה להצטמצם על אש קטנה.

במחבת נפרדת – כף אחת של שמן זית לצלות את הקוביות דג עד להזהבה קלה.

לאחר שהיין הצטמצם, הפסטה כבר מוכנה והדג, אני מוסיפה לתערובת כרישה ומקפיצה קלות לחבר את הטעמים, ומוכן להגשה.

Attachment-1

 הצעת הגשה נוספת

המנה מהירה קלה להכנה וטעימה.   

שלכן,

רעבה תמיד

נטע-לי כץ

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

עיצוב כחול לבן - מטבחי סמגל ערב גאלה

המטבח זה המקום המועדף עלי בבית . אני משתדלת להישאר בעניינים להתעניין בחידושים ולהיות בעניינים לגבי כל עיצוב, חידוש ופיתרון קסם אחר שיוצא לשוק. שהובאה השמועה לאוזניי על ערב הגאלה של מטבחי סמגל לא הייתי  מוכנה לוותר – 40...

תגובות

פורסם לפני 3 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה