הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 114

עוקבים: 7

החל מינואר 2017

מסורת עוגת השבת ממשיכה והפעם ..הצלחתי לגרור את ליאור לענייני יום האישה- והוא החליט להקדיש את הפעם לאשתו – בריוש שקדים כרוך. סופ”ש נעים

09/03/2018

 יום האישה הוא  הזדמנות לעצור ולהביע כלפי האישה, זאת שעומדת לצידך את הערכתך, אהבתך ואת רגשותיך אליה.

זו היא הזדמנות לעצור לרגע את מרוץ החיים והאחריות, להסתכל לה לשניה בעיניים ולהוקיר תודה.

ליאור שומע את המשפט הזה ואני רואה איך פניו האדימו והעשן יוצא לו מהאוזניים..”מה קרה? מה לא מסתדר לך ?”

4c97233f-208f-4bb9-9aa4-03da03e39b59

ליאור ובת זוגתו

למה אני צריך יום מיוחד שנכתב לי בתאריך מסוים כדי להוקיר לי לאשתי תודה?

האישה שאיתי היא הבת זוג שלי, השותפה שלי, החבר הכי טוב שלי, והיא הרוח בגבי.. בלעדיה אני חצי בן אדם.

אני לא צריך סמלים ותאריכים מיוחדים כדי לזכור להוקיר לה תודה.

בשבילי כל יום הוא יום האישה.

אנחנו עברנו לא מעט, התפתחנו, גדלנו התבגרנו והקמנו משפחה לתפארת.

היא סובלת את התחביבים שלי, את העבודה שלי, את השעות הארוכות שלי וכן גם את החברים שלי.

היא היחידה שיכולה לספוג את הקפריזות ותכלס.. גם לי יש כאלה.

אני לא צריך יום מיוחד.

בכל יום ויום שאני יוצא השכם בבוקר לעבודה אני זוכר את האישה שאיתי, לצידי.

אני שותף מלא . אני לא עוזר לאשתי לבשל, כי גם אני רוצה לאכול ואני צריך גם לבשל.

אני לא עוזר לאשתי עם הילדים, כי הם גם הילדים שלי וזהו תפקידי להיות להם אב והורה. אני לא כוח עזר בבית אני חלק מהבית.

אני אומר לה שהיא האישה הכי יפה בעולם (בעולם שקיימת בר רפאלי), אני נותן לה לקחת את השמיכה בלילה וקופא מקור, אנחנו שוכבים לישון כפיות גם שאני כבר לא מרגיש את הכתף, ולפעמים גם אומר לה “אל תדאגי, אני יודע מה לעשות” גם כשאין לי מושג קלוש.

האישה שלצידי כבר 15 שנה, אני עדיין מאוהב ואוהב,אני נושק לה בבוקר לשלום. האישה שאיתי היא המנוע, הכוח, המצפון והמצפן שלי גם כשהיא לא לידי, ואני דואג שהיא תדע את זה יום יום בשנה. זכיתי בה.

 06a2d24c-78bd-44b7-89fa-85a75d0ab7f5

בריוש שקדים כרוך – ליאור שרף

מצרכים: תבנית שקעים/מאפינס.

500 גרם קמח.

10 גרם שמרים יבשים.

50גרם סוכר.

150 מ”ל חלב.

שלוש ביצים.

50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

כפית תמצית וניל.

גרידת לימון. (לימון אחד)

קורט מלח.

קרם חמאת שקדים לכריכה:

120 גרם אבקת שקדים (קמח שקדים)

150 גרם חמאה רכה.

100 גרם אבקת סוכר.

אופציונאלי שתי כפות חמאת שקדים למי שיש.

כף תמצית שקדים.

שתי כפות רום/תמצית רום.

כף קורנפלור.

 אופן הכנת המילוי:

בקערה מערבבים חמאה (חמאת שקדים), אבקת שקדים, אבקת סוכר ותמציות למסה חלקה מוסיפים קורנפלור ומערבבים… שומרים במקרר, לפני שימוש מחממים 20 שניות במיקרו, זה צריך להיות במרקם של ממרח.

2af6a75c-5278-43c8-a18c-c5d4edbc4e6a

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה לשים את כול חומרי הבצק עד התגבשות חלקית (בערך שלוש דקות לישה במיקסר) מוסיפים חמאה קוביות ולשים עד קבלת בצק רך וחלק (עוד כ 10 דקות לישה בערך).

התפחה במקרר ללילה.

מחלקים את הבצק לכדורים (160 גר לכדור) על משטח מקומח קלות מרדדים כל כדור למלבן דק דק ממש בעובי של ניר בערך 30 ס”מ רוחב ואורך 60 ס”מ מורחים מקרם השקדים מגלגלים לרולדה ומעבירים למקרר לעשר דקות.

חוצים את הרולדה לשני חצאים. כל חצי רולדה מגלגלים כשבלול אן מעין “קשר” ומניחים בתנית השקעים/מאפינס המשומנת. (כל חצי רולדה זה בריוש בפני עצמו מה שיוצר את הדפדוף זה בעצם החיתוך של גליל הרולדה לאורכה.)

בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות אופים כ – 25 דקות עד שהבריוש מזהיב.

מצננים ומחלצים מהתבנית בוזקים אבקת סוכר ..ובתיאבון.

3455e7aa-23c2-40a6-85ff-91f14844077b

שלכן, 

רעבה תמיד , 

נטע-לי כץ 

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

אני מלכה גרושה באושר! גאיה קורן

את ספר הביכורים של גאיה קורן שמרתי לכיפור, הגעתי אל הסופ"ש באפס כוחות וחשבתי אני לא אספיק אותו יישאר לי גם לסוכות. התבדיתי. לא הצלחתי לעזוב אותו, טרפתי עמוד אחרי עמוד ונשארתי ערה לילה שלם מסוקרנת מהפרק הבא...יש עונג רב בספר...

תצוגה מקדימה

קחי את ההגה בידיים שלך- תצוגת האופנה BMW

מעולם לא החשבתי את עצמי כאישה יפה ו/או כל מחמאה כזו או אחרת שקשורה לחיצוניות. למען האמת גם לא ממש ידעתי לקבל מחמאות שנתנו לי על המראה החיצוני, לרוב הייתי מסמיקה נבוכה די בקלות, או במקרים מסוימים שאלתי ישירות כן איך אני...

תגובות

פורסם לפני 8 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה