הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 41

עוקבים: 1

החל מינואר 2017

המשימה השבועית שלנו הייתה משלוח מנות…שכולם חשבו מה ואיך ועל רעיונות אני חשבתי הפעם איך אני מתעלת את זה עבורי. ואז עלתה המזימה ” סולחה בין השכנות”.

05/03/2017

בתל אביב השכנים  בבניין מתחלפים בתדירות די  גבוהה יחסית,  אם אתה גר בבניין יותר מ- 3 שנים ואכן כך קורה אצלי. לרוב לצערי לא  הספקתי להכיר את כול השכנים שהתחלפו,  עובדת המון שעות (09:00 עד 21:00) כול יום אז כך שאני ממש בסדר עם כולם.

אך לאחרונה צצה בעיה חדשה בבניין יש 2 שכנות שהלו”ז שלהן לא מסתכרן – אחת שומרת שבת, והשנייה  - שבת היא קודש שיפוצים. (מה שבתכלס מפריע גם לי תני לי יום אחד לקום ביקיצה מאוחרת ) וכך קורה שכול שבת יש צעקות ומלחמות  היסטריות בבניין, פועל יוצא האטמים שרכשתי לאחרונה כבר לא עוזרים. ואז עלה במוחי רעיון מבריק ! אני אקדים את המשלוח מנות שלי ליום שישי רק שהפעם הוא כביכול לא יהיה ממני ..אלא מאחת לשנייה , וכדי לחזק את העניין הכנתי מאכל נבחר של העדה שלהן לפורים.

מה אתם חושבים קבלתי שקט  בשבת בבוקר…?

עוגיות יויו טוניסאיות

מרכיבים:  1/2 קילו קמח

                3 ביצים

                 1/2 כוס שמן

                1/2 כוס סוכר

                1/4 כוס מים

                1 שקית אבקת אפייה

                2 שקיות סוכר וניל

                לטיגון : בקבוק שמן

מרכיבים לסירופ:

2 כוסות מים

3 כוסות סוכר

1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה :

  1. מערבבים את כול הרכיבים, מוספים את הקמח ולשים עד שמתקבל בצק נעים, מנחים את הבצק לנוח בקערה עטופה מגבת כחצי שעה.
  2. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים מרדדים את הבצק בעובי של 1/2 ס”מ בעזרת כוס (טיפב חשוב לשמן את השוליים של הכוס) קורצים עיגולים בבצק, יוצרים עוד חור באמצע הבצק(טיפ זהב – את החור האמצעי עשיתי בעזרת פקק של בקבוק קולה – וגם אתו לשמן שוליים) .
  3.  מחממים שמן לטיגון עמוק מטגנים את העוגיות עד שהן מזהיבות מוציאים מהשמן מחכים שיתקררו.
  4. הכנת הסירופ: מרתיחים את הנוזלים עד הסוכר נמס מוסיפים את המיץ לימון מערבבים כול הזמן עד שזה הופך להיות דביק וסמיך.
  5. טובלים את העוגיות בסירופ ונותנים להם להצטנן ולהתקרר  על רשת.
  6. עוגיות יויו

דייסת סולת בוקוקש מרוקאי

רכיבים :

1/2 ק”ג סולת

4 כוסות חלב

100 ג”ר חמאה

2 כפות סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

קורט הל

קורט קינמון – ומקל קינמון

אופן ההכנה:

  1. בקערה שופכים את הסולת וכוס מים ומתחילים ליצור מזה מעין עיסה אחת ומגובשת להוסיף בהדרגה עוד כוס מים וחצי כמעט. להתחיל לגלגל עם הידיים. . אני כדי לקצר את זמן ההכנה הכנתי אותם ארוכים והכנסתי למכשיר שכותש שום ואז כל לחיצה חתכתי עם הסכין. וכך נהיו לי פתיתי בן גוריון. קימחתי אותם קלות.

פתיתים סולת

 

 

 

  1. לבשל את הפתיתים בסיר של הקוסקוס כחצי שעה
  2. בסיר בינוני מרתיחים את החלב עם החמאה קורט מלח, קורט הל, 2 כפות סוכר, שקית סוכר וניל.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפתיתים לכ – 15 דקות עד שהכול נספג בפתיתים וזה מוכן.
  4.  הצעת הגשה: אני פיזרתי מעל קינמון והכנתי מקל קינמון אך אפשר גם , אגוזים, קוקוס שקדים או אפילו עבור ילדים קקאו.                                                                                                                                                                            דייסת סולת

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

ארוחת בוקר גיאורגית ושורשית - deda חוויה.

  במרכז גבעתיים מסתתרת אחת המסעדות הגיאורגיות האותנטיות והוותיקות. למי שכמוני שסבלה מבעיות חנייה בגבעתיים וברחה מהעיר החלטתי לערוך חוויה מתקנת. ולחלוטין מסעדת dede גרמה לי להתאהב בעיר בחזרה. רשת מסעדות dede הוקמה לפני ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה