הבלוג של ציידת החלומות

נתי שפירא

בת 48 אמא לחמישה ילדים מקסימים רוי, עד, תמר, יהונתן ורבקה-נחמה נשואה 25 שנים לאהוב ליבי מיכאל, חברה בוועד המנהל של "הבית של סוזן" עמותה המשקמת נוער בסיכון, כרגע... חולמת

עדכונים:

פוסטים: 60

החל מינואר 2014

דודיקו’ז הזקן והטיכו גם יחד קיבלו את הכינויים המלבבים הנ”ל עת הצעיר מביניהם התקרב אל שנתו השלושים, והקשיש חצה את הרף הגריאטרי הנ”ל שנתיים או שלוש קודם.

29/05/2014

בס”ד

.

דודיקו הזקן ודודיקו הטיכו הם שני אחי הצעירים.

זה די פשוט האמת: בתור אמא של הדינוזאור שהעניק להם את הכינויים הנ”ל,

אני ישות פרה-היסטורית במיטב שנותיה,

לכן ברור כל כך איך זה,

שדודיקו’ז הזקן והטיכו גם יחד קיבלו את הכינויים המלבבים הנ”ל עת הצעיר מביניהם התקרב אל שנתו השלושים, והקשיש חצה את הרף הגריאטרי הנ”ל שנתיים או שלוש קודם.

כשדודיקו הזקן, הוא אחי הצעיר ביותר, הפך אט אט לארכיטקט בזרועות בצלאל, נעזרתי בו, בימי חמישי בעיקר,

לצורך הרגעת תינוקת אחת שקטה במיוחד חוץ מאשר בין שש לשמונה בערב (להלן הג’ינג’ית)

תמונה1

שהן, במקרה או שלא במקרה שעותי הפרודוקטיביות ביותר, בעיקר בימי חמישי.

כך יצא, שבידו האחת של דודיקו הזקן התכרבלה ג’ינג’ית מיללת, והיד השניה עסקה בהתגנבות לסירים (התמחות שעוד אתן עליה פעם את הדעת)

כך או אחרת, קיבלתי השבוע מייל מתחנחן מברלין, ובו זועק דודיקו הזקן(הרי הוא אחי הצעיר) סלצ’ים! בישולים של שבת אחותי! מתכונים!

וזעקתו האחרונה: צימעעעעעס, אחותי! צימעעעעעס, שלחו אותי היישר אל המקלדת.

אנחנו עוד מהדור בו שיחות טלפון לחו”ל עלו כמו משכנתא (לזכאים, לא נורא)

שדיברו בקודים לפי רשימה שהכינו מראש,

עוד לא הפנמנו שסקייפ זה בחינם, יודעים שעל חינם משלמים בסוף ביוקר, וזוכרים שיחות של חו”ל מפעם:

הי אמא!

אחת, שתיים, ארבע, שבע, עשר.

(אחת=מה נשמע, שתיים=אנחנו מבלים נפלא, ארבע=תשלחי לי עוד כסף עשר=ד”ש לכולם)

ואמא היתה חופרת במקום לענות ישר:

שתיים, שבע, שמונה, אחת עשרה, שמונה עשרה, עשרים ואחת, שלושים.

(שתיים= איזה יופי אני נורא שמחה, שבע=את אוכלת כמו שצריך, שמונה=את לבושה מספיק חם, אחת עשרה=לאיפה הלך כל הכסף, שמונה עשרה=תיזהרי ברומא מהנהגים, נוהגים שם כמו משוגעים, עשרים ואחת=כולם מוסרים ד”ש, אבא, אחים, סבתות דודות, שלושים=השיחה הזו עולה הון תועפות אז ביי)

כמובן שהמילון של אמא היה מסובך והיה גם את עניין האינטונציה, ואני ממש לא יודעת איך הגעתי עד הלום,

אבל לכבוד שבת קודש, ולתפארת אחי הקטנטן, איתי, כמה סלצ’ים:

ממרח בטטה:

שתי בטטות קטנות

חצי כוס טחינה גולמית

כף מיץ לימון

חצי כפית מלח

מעט פלפל לבן

לעטוף בטטות היטב בנייר כסף ולאפות כשעה וחצי בחום של 200 מעלות

לקלף בזהירות את נייר הכסף, לקרר מעט (לא יותר מ 4-5 דקות)

לערבב תוך כדי מעיכה עם שאר המרכיבים.

להתאפק ולהשאיר גם לאחרים.

סלט ביצים קלי קלות:

4-5 ביצים קשות חתוכות לקוביות גדולות

צרור בצל ירוק חתוך גס .

2 כפות גדושות מיונז (הלמנס לייט)

כף חרדל.

לערבב הכל יחד.

סלק, תפוח ואגס גם יחד

1 סלק גדול קלוף

2 תפוחי עץ גרנד סמית קלופים ומגולענים

1 אגס קשה קלוף ומגולען

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

כפית מלח

פלפל שחור

חצי כפית סוכר

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מגררים בפומפיה גסה תפוחי עץ ואגס מוסיפים מחצית מכמות הלימון ושומרים במקרר בכלי אטום.

מגררים באותה פומפיה בדיוק גם סלק, מוסיפים לו את שארית הלימון, מלח, שמן זית, פלפל ושומרים בכלי נפרד במקרר.

לפני ההגשה להוציא מהמקרר לערבב תפוחים, אגסים, סלק ופטרוזיליה.

ראשיתו בצימעס וסופו בריבה

2 בצל קצוץ דק דק

קילו גזר קלוף וחתוך לעיגולים דקים ויפים (אפשר בהחלט במעבד מזון, אם כי חיתוך ידני הוא בהחלט תרפויטי)

2-3 כפות דבש

חצי כפית מלח

חצי קילו סוכר.

מיץ מלימון גדול, שלם ועסיסי (או שניים צ’וקומוקו)

שליש כוס שמן זית

מתחילים בטיגון עדין של הבצל בשמן זית עד שמשחים קלות

מצרפים את הגזר ומנמיכים את האש, מאדים תוך כדי ערבוב (שלא ישרף וידבק) כ15 דקות.

מוסיפים דבש, מיץ לימון, מלח וסוכר.

מי רוצה מרקם ריבתי של ממש, אפשר כאן בדיוק להוסיף תפוח עץ גרנד, קלוף מגולען וחתוך לקוביות קטנטנות.

מעבירים לאש הכי קטנה שיש, לשעה- שעה וחצי נוספות. לערבב מידי פעם.

אפשר להקפיא, ולשחרר להפשרה במנות קטנות, אחרת בוכים נורא במתניים.

טחינה עגבניות הבית

את הטחינה הזו אי אפשר להפסיק לנשנש.

כוס טחינה גולמית משובחת

מיץ מלימון אחד

שש עגבניות מיובשות מושרות במים וסחוטות היטב

שש עגבניות שרי

חצי כוס שמיר חתוך גס

מכניסים לבלנדר עגבניות שרי, עגבניות מיובשות ששרו במים סחוטות, שמיר, מחצית מכמות הלימון, מחצית מכמות המים, מלח.

מעבדים בפולסים קצרים כדקה.

מוסיפים את הטחינה, ואת שאר המים והלימון מוסיפים לפי הצורך.

מאחר והעגבניות מימיות פחות או יותר, לא תמיד יהיה צורך להוסיף עוד מים ולימון.

מפריש מעט נוזלים בשהיה במקרר, פשוט לערבב שוב לפני ההגשה.

טוב כשבוע בקירור

ולסיום הסדרה של היום, סלט כרוב פולני בניחוח רומני.

כרוב לבן שלם חתוך לרצועות לא דקות מידי

2 בצל בינוני חתוך גס

מיץ מלימון שלם

חצי כפית סוכר (כאן מסתיים החלק הפולני)

כפית מלח

עגבניה רכה קצוצה גס

6 שיני שום קצוצות גס

כף גדושה רסק עגבניות

המון שמיר (לא חייבים אם אין אזרחות רומנית)

2-3 כפות שמן זית

שמן זית, בצל ושום בסיר רחב ושטוח עד שהבצל מתחיל להשחים.

מוסיפים פנימה כרוב, מיץ לימון, עגבניות, סוכר מלח ופלפל.

כשהכרוב מתרכך, בוחשים פנימה את רסק העגבניות, וממשיכים לבשל עד לאידוי כמעט מלא של הנוזלים.

מוסיפים המון שמיר קצוץ על הכרוב החם, ושולחים למקרר.

הכי טעים קר, אפשר גם בטמפרטורת החדר.

גוט שאבעס!

נ.ב. אין כל קשר בין התמונות, לסלטים שבפוסט.סלטים2סלטים

עוד מהבלוג של ציידת החלומות

רק עם אופנוע.

בס"ד הקפיטריה של בית הספר לרפואה, אי שם במרתפים, קצת ליד חדר המתים, לא היתה מהמקומות האהובים עלי. שתים או שלוש קרני שמש, גם בחורף גשום מפתות יותר אחרי מעבדות מדיפות ריחות...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עשר תובנות על החיים, בריאות, אהבה ומה שביניהם.

בס"ד קצת אחרי חצות, הגיעה אלי למיטה דרדקית מיבבת: "אמא", לחשה בקול, "אני לא מצליחה להרדם, ואני לא אצליח לקום מחר בבוקר לבית הספר, ולא אצליח להקשיב בשיעור, וכבר קראתי מלא ספרים, אפילו משעממים, ואני גם ממש ממש לבד, כי כולם...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מפלצת הפחד שלי.

בס"ד השבועות האחרונים לא היו קלים. היומיים האחרונים היו קשים מנשוא. מוצאת את עצמי משוטטת בלילה, בין חדרי הבית, נכנסת על קצות האצבעות לחדרי הילדים, מתבוננת, מלטפת, מנשקת, מכסה ודומעת. ויד קרה תופסת חזק בלב, חונקת,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה