הבלוג של ציידת החלומות

נתי שפירא

בת 48 אמא לחמישה ילדים מקסימים רוי, עד, תמר, יהונתן ורבקה-נחמה נשואה 25 שנים לאהוב ליבי מיכאל, חברה בוועד המנהל של "הבית של סוזן" עמותה המשקמת נוער בסיכון, כרגע... חולמת

עדכונים:

פוסטים: 60

החל מינואר 2014

מוזר, אני רושפת, מה מוזר בעדשים? מיליארד הודים אוכלים עדשים, ורק לך זה מוזר?

22/05/2014

בס”ד

תגידי, אומר לי הפרופסור ערב אחד,

אני נראה כמו שפן ניסיונות?

ובלי לחכות לתשובה,

מה זה בדיוק הפלפל ממולא בעדשים ששלחת לי היום לעבודה, והקינואה הזו שנתקעה לי לנצח ברווחים בין השיניים, ובכלל, למה את לא יכולה לבשל אוכל נורמלי לפעמים? לא פשטידות מוזרות שאף אחד לא הכין אף פעם, או קציצות ירק בלתי מזוהות או…

רגע, רגע,

אני מתכוננת למתקפה, אך שומרת על מראית עין שלווה,

מותר לצחצח שיניים אחרי הארוחה וחוץ מזה, לא היה טעים?

היה, היה, מתקפל שפן הניסיונות שלי, אבל, אבל מוזר.

מוזר, אני רושפת,

מה מוזר בעדשים? מיליארד הודים אוכלים עדשים, ורק לך זה מוזר?

תראה לי מי עוד בהדסה מגיע כל יום עם אוכל טרי מהיום שאשתו מכינה באהבה ובשמחה כל יום לפנות בוקר.

נסגר הדיון עוד בטרם איימתי בחומוס קנוי, בורקס וטבעול.

אין יותר שאלות בסוגיית הניסויים בבעלים חיים.  או אם נדייק, ניסויים בבעל חי.

איך זה קשור למתכון הבא?

לא ממש קשור, אבל כדרכי בקודש, תוך כדי חילופי הדברים, פתחתי וסגרתי את המקרר בלי שום סיבה נראית לעין, וגיליתי בדלת המקרר, בקבוק יין אדום, שקיבלנו מתנה, פתחנו, טעמנו בשביל הנימוס, ומייד עברנו ליין טעים.

עוף מופלא ביין אדום פטריות שמפיניון ועגבניות שרי.

סיר לא גבוה שעל קרקעיתו יכולות לנוח זו לצד זו ארבע כרעיים.

2 כפות שמן זית

ארבע כרעיים עם העור

בצל בינוני קצוץ דק

3-4 שיני שום קצוצות

10 עגבניות שרי

סלסלת פיטריות שמפיניון קטנות שלמות (אם אין קטנות, גדולות חצויות)

מלח, פפריקה, פלפל לבן, אגוז מוסקט

2 כפות דבש

2 כוסות יין אדום

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

שמים שתי כפות שמן זית בסיר חם, על אש גבוהה, משחימים את הכרעיים משני הצדדים,

מוציאים לצלחת, מתבלים (מעט מלח, פלפל לבן, פפריקה ואגוז מוסקט)

מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את הבצל, עד שמתחיל להשחים, פטריות עד שגם הן מקבלות צבע זהוב ויפה, שום ועגבניות שרי.

עוף3

כשעגבניות השרי מתבקעות, סימן שהגיע הזמן להחזיר את העוף לסיר.

עוף2

להוסיף שתי כפות דבש

ושתי כוסות יין

ופטרוזיליה.

כשמתחיל לבעבע (כמעט מייד)

מעבירים לאש קטנטנה, מכסים חלקית

ומבשלים עד שהיין מצטמצם לכשליש.

טעים יותר (כך מספרת עדת הטורפים) יום אחרי.

עוף1

לא לשכח לאמר בכוונה

לכבוד שבת קודש,

אחרת, אחרת יאכלו שוב קציצות עדשים.

עוד מהבלוג של ציידת החלומות

רק עם אופנוע.

בס"ד הקפיטריה של בית הספר לרפואה, אי שם במרתפים, קצת ליד חדר המתים, לא היתה מהמקומות האהובים עלי. שתים או שלוש קרני שמש, גם בחורף גשום מפתות יותר אחרי מעבדות מדיפות ריחות...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עשר תובנות על החיים, בריאות, אהבה ומה שביניהם.

בס"ד קצת אחרי חצות, הגיעה אלי למיטה דרדקית מיבבת: "אמא", לחשה בקול, "אני לא מצליחה להרדם, ואני לא אצליח לקום מחר בבוקר לבית הספר, ולא אצליח להקשיב בשיעור, וכבר קראתי מלא ספרים, אפילו משעממים, ואני גם ממש ממש לבד, כי כולם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מפלצת הפחד שלי.

בס"ד השבועות האחרונים לא היו קלים. היומיים האחרונים היו קשים מנשוא. מוצאת את עצמי משוטטת בלילה, בין חדרי הבית, נכנסת על קצות האצבעות לחדרי הילדים, מתבוננת, מלטפת, מנשקת, מכסה ודומעת. ויד קרה תופסת חזק בלב, חונקת,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה