הבלוג של גלית קרן כותבת אישי, נשי, שימושי

נשימושי

אוהבת את החיים הטובים, לבשל, לאכול לבלות ודברים שעושים את החיים קלים, מהנים ונעימים. ברוכות הבאות

עדכונים:

פוסטים: 7

החל ממאי 2019

סלונה ו”מרינה פטריות” חברו לשיתוף פעולה בו בלוגריות נבחרות, נתבקשו להעלות מתכון מהתוצרת של החברה. בפוסט המצורף תמצאו שני מתכונים קלים , מהירים ונפלאים – חציל ופללפל קלוי בתחמיץ ותפוחי אדמה, פטריות ובייבי תרד בניחוח שמן זית, שום וכמהין. שיהיה בתיאבון

24/08/2019

לפני כחודש, השתתפתי באירוע בישול עם מוצרי מרינה.
כשסיימנו את הסדנא,  קיבלנו קופסא מלאה כל טוב מפרי “מרינה פטריות”
ונתבקשנו להכין “משהו”,
אז הכנתי מאפה אלגנטי של בצק עלים, פטריות וביצה עלומה
והעליתי פוסט עם צילומים.

“מרינה פטריות” ראו את הפוסט, אהבו והודיעו:
אנחנו רוצים לשלוח לך משלוח נוסף , שתתנסי ותעלי פוסט עם מתכון נוסף שלך.

אז נעניתי לאתגר.

מרינה
המשלוח מגיע ואני מתחילה לחשוב מה להכין עם הפרודוקטים בקופסא

 

כמו שאתם יודעים, אני לא אוהבת לעבוד קשה.
אוהבת מתכונים זריזים, מזינים וטעימים.

אז הנה השניים מגיעים.

חציל ופלפל קלויים בתחמיץ – תוספת נפלאה לכריך או לארוחה

חציל מוכן

 

המרכיבים:

2-3 חצילים
1 פלפל אדום
חומץ / חומץ תפוחים
מלח
סוכר / סטיביה
עלי דפנה
פלפל אנגלי
פפריקה חריפה
6 שיני שום פרוסות

 

אופן ההכנה:

1. פורסים את החצילים לפרוסות של 2-3 ס”מ
חציל פרוס

2. מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומשמנים את הפרוסות באמצעות מברשת עם שמן זית
חציל לפני הברשה

3. אופים את החצילים בתנור עד להשחמה, הופכים צד ומחכים להשחמה גם של הצד השני.
לצד החצילים שמים פלפל אדום חצוי לקליה של כ-15 דק’
הפלפל מוכן לפני החצילים, להיזהר לא לשרוף אותו כדי שלא יהיה מר

חציל אחרי אפיה

כשהכנתי את המתכון, שכחתי לשים את הפלפל עם החצילים ולכן שמתי אותו בנפרד.
כשיצא מהתנור קילפתי ממנו את הקליפה וחתכתי לקוביות

פלפל קלוי

בזמן שהירקות נאפו בתנור בישלתי משרה :

שמים בסיר ומרתיחים:
2 כוסות מי ברז
1/2 כוס חומץ
1 כף מלח שולחן
1 כפית סוכר (אני השתמשתי בסטיביה)
עלי דפנה
פלפל אנגלי
1/4 כפית פפריקה חריפה
6 שיני שום
תחציץ

נותנים למשרה להתקרר מעט ומסדרים בקופסא, בשכבות, את החצילים ואת הפלפלים
ומעל מוזגים את הרוטב.
מכניסים לקירור, עדיף לתת לטעמים להיספג במשך מס’ שעות לפני שטורפים.

בתיאבון!

 

המתכון השני -
מזל שהספקתי לצלם, כי נטרף 3 דק’ אחרי שיצא מהתנור.
הריח משגע, המראה מגרה ומבחן התוצאה הוכיח שהיה מוצלח

תפוחי אדמה, פטריות ובייבי תרד בניחוח שמן זית, שום וכמהין

תפוא מוכנים

המרכיבים :
שקית תפו”א למיקרו
פטריות שמפיניון
חופן בייבי תרד
8 שיני שום קלופות (השתמשתי בקלופות של “מרינה” )
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
תרסיס שמן כמהין (רכשתי בשופרסל)

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד כמעט ריכוך

תפוא לבישול

2. מסננים את תפו”א מהמים וחותכים לסירות (רבעים)

3. מניחים את סירות תפוח האדמה בתבנית, מוסיפים פרוסות פטריות טריות, שיני שום שלמות וחופן בייבי תרד
(חתכתי אותו לפני שהכנסתי לתבנית)
* יש לקחת בחשבון, שבזמן אפיה ארוך יחסית, שמספיק לתפוחי האדמה להיות שחומים וקריספיים, מקבלים תרד קראנצ’י.
אם מעוניינים בתרד מלא יותר בנוזלים, יש להכניסו 15 דק ‘ לפני גמר האפיה לתבנית.

סידור תפוא עם התרד

4. בוזקים שמן זית, מלח, פלפל, אבקת שום, תרסיס המכיל פטריות כמהין, אגוז מוסקט
ואופים בתנור על 180 מעלות עד להשחמה של תפוחי האדמה.

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של גלית קרן כותבת אישי, נשי, שימושי

תצוגה מקדימה

נשימושי - סיפורו של בלוג מתגלגל

בדצמבר 2013, כשהייתי פעילה מאד בפייסבוק, החלטתי לפתוח קהילה, שתקדם עניינים שמעניינים נשים. רציתי להכניס בה ערך ותוכן מעולמי שלי, שאז הסתכם בעיקר בקוסמטיקה, אסתטיקה, ניתוחים פלסטיים ובעולם היופי רציתי, שתהיה במה לנשים...

תצוגה מקדימה

חצי האי פיליון - שיעור בישול, חוויה שאסור לפספס!

כשאת נשואה למאותגר קשב וריכוז, את צריכה להביא בחשבון לא מעט דברים: 1. חובה לגוון חוויות. אי אפשר עוד ועוד מאותו דבר, כי הוא ממצה מהר 2. עלייך למפות אהבות שלו, כדי לגרות ולסקרן 3. כולנו מונעים בסוף מצרכים בסיסיים, אוכל כמובן...

תצוגה מקדימה

מאפה אלגנטי של בצק עלים פטריות וביצה עלומה

לפני יומיים הוזמנתי לסדנת בישול פטריות בחסות "מרינה", חב' ייצור הפטריות (אבל ממש לא רק פטריות) וסלונה, ה"בית" של הבלוג שלי בשנה האחרונה. הגעתי אל המקום אחרי נסיעה ארוכה בפקקים וברגע שנכנסתי לאולם שהכינו עבורנו, בלוגריות...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה