הבלוג של גלית קרן כותבת אישי, נשי, שימושי

נשימושי

אוהבת את החיים הטובים, לבשל, לאכול לבלות ודברים שעושים את החיים קלים, מהנים ונעימים. ברוכות הבאות

עדכונים:

פוסטים: 7

החל ממאי 2019

סירת בצק עלים סופר קריספית, פטריות טריות שאודו וטעמם נוכח ומעל ביצה עלומה שבנגיסה קלה מתפוצצת וממלאה את הפה בטעם שמיימי

25/07/2019

קרדיט צילום : גלית סבג

קרדיט צילום : גלית סבג

לפני יומיים הוזמנתי לסדנת בישול פטריות בחסות “מרינה”, חב’ ייצור הפטריות (אבל ממש לא רק פטריות)
וסלונה, ה”בית” של הבלוג שלי בשנה האחרונה.

הגעתי אל המקום אחרי נסיעה ארוכה בפקקים וברגע שנכנסתי לאולם שהכינו עבורנו, בלוגריות נבחרות לסיקור הארוע,
שכחתי את כל העצבים מהפקקים.

צבעוניות, שפע, ריחות, טעמים, פירות, ירקות ומנחה אחת מופלאה וכשרונית – פאני רוטשטיין,
שנתנה המון טיפים, ועשתה ביקורת איכות בכל אחת מעמדות הבישול.

צילמה: גלית סבג

צילמה: גלית סבג

אחרי הסברים על המנות שנכין,
חלוקת מתכונים, צילומים והתרגשות,
התחלקנו לקבוצות של 6-7 בנות ,
כשכל קבוצה מופקדת על הכנת מתכון אחד מתוך שישה.

צילום: גלית סבג

צילום: גלית סבג

המתכון שנבחר לפירסום, נבחר ע”י הקוראות אותי בחשבון הפייסבוק שלי:

מאפה אלגנטי של בצק עלים, פטריות וביצה עלומה

המצרכים:

חבילת בצק עלים מופשר וקר
ביצה טרופה
800 גרם פטריות מסוגים שונים פרוסים דק
מלח, פלפל
טימין
גרגרי צ׳ילי אדום
שמן זית

6 ביצים טריות גדולות
כף חומץ

עירית קצוצה

6 כפות של מטבוחה ביתית או קנויה

(אופציית הגשה עם סלט שרי-פטריות מהיר וקל מתכון בהמשך).

הטיפול בבצק
חותכים את בצק העלים – בצורה מדוייקת – למלבנים בגודל של 15×10 ס״מ (מתקבלים 12 מלבנים זהים).
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה.

צילום : גלית סבג

צילום : גלית סבג

מניחים 6 מלבנים במרחק זה מזה ומברישים כל אחד מהם במעט מים.
מניחים מעל לכל מלבן מלבן נוסף ואת העליון מברישים בביצה טרופה.

צילום: גלית סבג

צילום: גלית סבג

בסכין עדינה וחדה חורצים מלבן פנימי בחלק העליון כך שנותרים שוליים של בערך 2 צדדים מסביב.
מצננים שוב כ-20 דקות במקרר.

אופים בתנור מחומם כ-25 דקות עד שהבצק תופח ומזהיב עמוקות.
מוציאים ומצננים מעט.

צילום: גלית סבג

צילום: גלית סבג

המלית
במחבת נון סטיק מוסיפים את הפטריות ובוזקים עליהן מעט מלח ופלפל.
מטגנים על להבה בינונית במשך כדקה.
מוסיפים 3 כפות שמן וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות מתחילות להשחים.
בוזקים מעל טימין קצוץ ומעט גרגרי צ׳ילי גרוסים.
מסירים מהאש. מצננים מעט.

ביצה עלומה

בסיר רחב מרתיחים מים בחצי גובה ביחד עם חומץ.
שוברים את הביצים לתוך קעריות נפרדות (כל אחת בקערית נפרדת) וכשהמים רותחים מערבלים בכף עץ ומוסיפים את הביצים, אחת אחת – כשהן מרוחקות זו מזו – מנמיכים להבה ומבשלים 3.5- 4 דקות .
בכף גדולה ומחוררת מוציאים בזהירות את הביצה ומעבירים על נייר סופג.

סידור המנה
בעזרת סכין דקה חותכים את החלק הפנימי של הבצק, ודוחפים פנימה את הפירורים.
מורחים בעדינות שכבת מטבוחה בפנים המאפה ומעליו עורמים שכבת פטריות מטוגנות.
מניחים מעל הפטריות בעדינות את הביצה העלומה מעל ומעטרים בעירית קצוצה ופירורי צ׳ילי אדומים.

9

 

 

סלט שרי פטריות זריז (בונוס)


חבילת פטריות שמפיניון פרוסים דק
1 כוס שרי צבעוני חתוך לשניים.
עלי בזיליקום קצוצים
1 שן שום כתושה
שמן זית
מלח, פלפל
מיץ לימון.
צנוברים קלויים

מוצרלה קרועה או בייבי מוצרלה (בארוחות חלביות)

מערבבים וזוללים.

סלט עגבניות ופטריות

 

הערות:
- אפשר להחליף את הביצה העלומה בביצת עין
- אפשר להחליף את בצק העלים בפרוסת לחם קלוייה (ברוסקטה)
- משמיטים את הביצה ומתקבלת מנה טבעונית.

רוצה לקבל את כל המתכונים שקיבלנו בסדנא?
שלחי לי הודעה במסנג’ר שבחשבון הפייסבוק שלי
או בהודעה לחשבון האינסטגרם

צרפי בהודעה את כתובת המייל שלך ואשלח לך בשמחה את כל המתכונים.

בתיאבון , גלית

צילום: גלית סבג

צילום: גלית סבג

 

עוד מהבלוג של גלית קרן כותבת אישי, נשי, שימושי

תצוגה מקדימה

נשימושי - סיפורו של בלוג מתגלגל

בדצמבר 2013, כשהייתי פעילה מאד בפייסבוק, החלטתי לפתוח קהילה, שתקדם עניינים שמעניינים נשים. רציתי להכניס בה ערך ותוכן מעולמי שלי, שאז הסתכם בעיקר בקוסמטיקה, אסתטיקה, ניתוחים פלסטיים ובעולם היופי רציתי, שתהיה במה לנשים...

תצוגה מקדימה

חצי האי פיליון - שיעור בישול, חוויה שאסור לפספס!

כשאת נשואה למאותגר קשב וריכוז, את צריכה להביא בחשבון לא מעט דברים: 1. חובה לגוון חוויות. אי אפשר עוד ועוד מאותו דבר, כי הוא ממצה מהר 2. עלייך למפות אהבות שלו, כדי לגרות ולסקרן 3. כולנו מונעים בסוף מצרכים בסיסיים, אוכל כמובן...

תצוגה מקדימה

חצילים, תפוחי אדמה, בייבי תרד וכמהין - שני מתכונים בצ'יק

לפני כחודש, השתתפתי באירוע בישול עם מוצרי מרינה. כשסיימנו את הסדנא,  קיבלנו קופסא מלאה כל טוב מפרי "מרינה פטריות" ונתבקשנו להכין "משהו", אז הכנתי מאפה אלגנטי של בצק עלים, פטריות...

תגובות

פורסם לפני 3 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה