לפעמים כל מה שמישהי זקוקה לו - זה שאישה אחת תעזור לה - בכדי להגשים חלום.
עדכונים:
פוסטים: 64
החל מינואר 2016
08/03/2016
זו היתה הכותרת שבישרה את הבשורה להורים עובדים ועסוקים שהיו מוטרדים מאוד מאורכו של החופש הגדול.
את הבשורה הביאו שר החינוך לשעבר, הרב שי פירון , יחד עם שר האוצר לשעבר, יאיר לפיד ושר הרווחה לשעבר, מאיר כהן - ביוזמת “בתי הספר של החופש הגדול” שקיצרו בפועל את חופשת הקיץ השנתית בשלושה שבועות כך שהיא החלה ב-22 ביולי במקום ב-1 ביולי.
על פי התכנית, בשלושת השבועות האלה הופעלו בבתי הספר, במקום לימודים סדירים, קייטנות העשרה מוזלות לילדי בית הספר – קייטנות ערכיות, אשר מונחות על ידי מורות ומחנכות בשילוב פעילויות חוץ שמגיעות לבית הספר ומעשירות את הילדים, עם פיקוח פדגוגי צמוד ומותאם.
לא עוד קייטנה של מדריכים צעירים, כי אם תכנית ערכית ומעשירה, במחיר זול שחוסך מאות ואף אלפי שקלים להורים.
זו היתה הפעם הראשונה שנוצר שיוויון הזדמנויות אמיתי לילדים והורים במחיר שווה בהתאמה למצב סוציואקונומי.
הורים בישראל מוציאים בכל שנה אלפי שקלים על סידור לקיץ עבור ילדיהם, הנטל כבד במיוחד על הורים בני מעמד הביניים והשכבות החלשות. ישנה אי התאמה בין ימי החופשה של הורים עובדים לימי החופש של ילדים בבתי הספר.
“אנחנו מחזירים את החינוך להיות השפה המרכזית של החברה הישראלית”, אמר פירון, “לנו אחריות לכל ילד בישראל, בכל שעות היממה, בכל שלב גיל. אם אנחנו רוצים לייצר חברת מופת אנחנו צריכים להיות אחראיים גם על שעות הפנאי”.
פירון הבהיר שלמרות שהתכנית הדרגתית, לא מדובר באירוע חולף: “זה לא פיילוט, זאת מהפכה. זה משהו עמוק שנועד לשנות את השפה במדינת ישראל. אנחנו לא רוצים שילדי ישראל ימלאו את שעות הפנאי שלהם בריק, לא ילמדו לצרוך באופן עמוק תרבות נכונה. אנחנו חוששים משיבוש ערכי של מה שעיקר ותפל. אנחנו לוקחים על עצמנו אחריות, דבר שרוב המנהיגות נוטה להתעלם ממנו“.
ובנימה זו, ובתום שנתיים נפלאות שבהן הפרוייקט הוחל והוכיח את עצמו, קרה דבר נורא.
זה התחיל כאשר בקיץ האחרון החליט שר החינוך, נפתלי בנט, לדחות את הרחבת התכנית לכיתות ג-ד, כפי שכבר תוכנן ותוקצב. בעקבות ההחלטה עלה החשש שהדחייה היא רק צעד ראשון לקראת ביטול ההרחבה והורים יצאו למחאה מתוקשרת שבה קראו לשר החינוך בנט לחזור בו.
בניגוד למתוכנן, החליט משרד החינוך שלא להרחיב את תכנית הקייטנות המסובסדות לתלמידי כיתות ג-ד. ההחלטה התגלתה במקרה במהלך דיון בוועדת הפנים של הכנסת במרץ 2016, בהודעה שמסרה המפקחת המחוזית על הקייטנות במשרד, מירי דבוש.
בתחילת יוני, פחות מחודש לפני סיום שנת הלימודים, הבהי שר החינוך “סדר העדיפויות השתנה”, בתי הספר של החופש הגדול לתלמידי ג-ד בוטלו סופית.
המשמעות? הורים ימשיכו לשלם אלפי שקלים יותר. הפערים ילכו ויגדלו.
ישראל מדורגת כיום במקום השני בעולם המערבי בגודל הפערים בהכנסה ובתחולת העוני.
על מנת לצמצם פערים- יש לתת את הזכויות לכל הילדים באופן שווה. הגיע הזמן לחדש את המחאה!
.
מאת: רונית גרינברג, נשות העתיד
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות