תאוות הבשרים בעב בשר

בחורה עם מחשב נייד

לפעמים רק שם המסעדה מעורר תאבון ומדבר בעד עצמו. כך הרגשתי כאשר הוזמנתי לארוחת בלוגרים בסניף החדש של מסעדת עב בשר בתל אביב (רחוב הברזל 34 ברמת החייל), המצטרף לסניף הקיים כבר בנתניה.

כך שהגעתי במצב רוח קניבלי במיוחד, כולי ציפיה לטעום מהבשר המשובח 🙂

מדובר במסעדה אותנטית עם אווירה של בית ישראלי חם. בכניסה נתקלתי בה תמונה בה מופיע אילן, הבעלים של המסעדה בתור ילד בקיבוץ (באמצע התמונה):

חמימות מורגשת בכל פרט קטן: ספרים על המדפים,  סאמובר רוסי עתיק,  תמונות ישנות .

התחלנו ממנות הראשונות בליווי יין אדום משובח "יין עב הבית" (מתוך בקבוקים אשר הסתדרו כמו חיילים בשורה):

ומקוקטיילים "תאוות בשרים":

התחלתי עם ביגלה ממולא בשר בקר טחון (מנה שלא מופיעה בתפריט) . מאוד אהבתי את המילוי של מנה אסטטית הזאת.

חציל קלוי מוגש עם טחינה לבנה, סלסלה ושמן זית (32 ש"ח), מנה מוכרת כמנה ראשונה ברוב המסעדות  הייתה טעימה אך לא מחדשת הרבה.

 

אמפנדס מאוד טעימים במילוי בשר מתובל וזיתי קלמטה, מוגש עם סלסלת עגבניות וטחינה לבנה  (41 ש"ח) היו מנה פייבוריטית שלי בין המנות הראשונות.

קרפצ'ו סינטה –  פרוסות דקות של פילה בקרבשמן זית, לימון, מלח ים אטלנטי, זיתי קלמטה, פלפל אדום ופלפל חריף, מוגש עם צנימים (49 ש"). לא אהבתי במיוחד את התיבול של המנה.

 

פטה כבד עוף עם אגוזי מלך מסוכרים, ריבת עגבניות שרי וכוסברה, מוגש עם צנימים (34 ש"ח). בתור שומרת מקום לבשר ומקווה להוריד קצת במשקל, ויתרתי על צנימים. הפטה היה טעים, ריבת עגבניות הוסיפה לטעמו המשובח.

 

סלט כבדים אנדיב, עלי בייבי, בצל סגול, עגבניות שרי וענבים (בעונה) ברוטב שזיפים (38 ש"ח). שותפי לשולחן אהבו את המנה ואני לא כל כך (עניין של טעם). הכבדים היו רכים מידי לטעמי והסלט לא היה לי טעים.

בין לבין הגיע לשולחננו מרק חורפי טעים- מרק שועית עם קרוטונים מתובל היטב (26 ש"ח)- ממליצה בחום.

מרק זה הולך טוב כמנה בפני עצמה עם פוקצ'ת הבית בשמן זית (15 ש"ח):

לאחר שהתפוצצנו ממנות הראשונות, הגיעו מנות עיקריות לשם מה הגענו- בשרים! המנות הוגשו בתוספת רטבים המתאימים בצורה מאוד אסטטית:

אתחיל משתי מנות הפייבוריטיות שלי :

פילה בקר עם מוח עצם (מחיר לפי משקל) מנה מאוד טעימה, בשר רך וטעים וכתוספת הוגש פירה עם בצל מטוגן אשר מאוד הוסיף לפירה המדהים והטעים הזה:

גם אנטריקוט עב הבית 300 / 500 גר' נתח מובחר מזן בלאק אנגוס, הוגש  עם רוטב מרסלה ותפו"א מטוגנים היה מעולה (119 ש"ח ל-100 גר'). הבשר רך ונמס בפה בכל חתיכה.

 

גם מנות בשריות אחרות היו מושקעות וטעימות, כל נתח היה בצבע, במידת עשייה ובטעם המתאים לבעלי מקצוע מדרגה ראשונה.

סינטה עב הבית 300 גר' נתח מובחר מזן בלאק אנגוס, מוגש עם רוטב מרסלה ותפו"א פריך, המבורגר מבשר בקר משובח (אנגוס)  (53 ש"ח) המוגש עם צ'יפס טעים ופריך.

הייתי בין היחידות וטוב שכך כי נהניתי מאוד מסלט עגבניות עגבניות חממה, כוסברה, בצל סגול, בצל ירוק, פלפל חריף ורכז רימונים  – אני פש/וט חייבת סלט עם בשר! (26 ש"ח) (בלוגרים שותפי לשולחן הגדירו אותו כ"אוכל בריאות")

ואז במיוחד לכיבה הנפרדת שלנו, הגיעו קינוחים (36 ש"ח):

הפייבוריט הבלתי מעורער שלי היה קרם ברולה מקפא ברולה על עלי פילו ברוטב אוכמניות, נמס בפה ומדהים בטעמו. בקשתי תוספת:)

 

מקפא חלבה ופיסטוקים אוורירי עם המון סירופ שוקולד (אני לא בין אוהבי החלבה, אבל מנה הייתה טעימה):

סניקרס – המזכיר את הסניקרס חטיף המוכר- שכבת מוס משוקולד בלגי עם פצפוצי שוקולד וקרם בוטנים:

נמסים קפה: שכבה של נמסיס שוקולד (מוס שוקולד אפוי ) ועליה קרם קפה – שחיטות לאוהבי שוקולד

ככל המנות המושקעות האלה הכינו שתי שפיות מוכשרות אסתי גרוס ואורנה ואלה (הראש שלי איכשהו נכנס גם לתמונה:)

אתר המסעדה:http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=9352

בימי שלישי מתקיימת במקום חגיגת בשר "פעמיים כי טוב", בה ניתן לטעום, לגלות  ולהתאהב בהבשרים המשובחים במקום.