הבלוג של נעמי בן-שחר

ניו יורק למתקדמים

מחצית מחיי בדיוק אני גרה בניו יורק. כותבת על החיים כאן עם ביתי לולה. אחרי שנים של עבודה במגזין הניו יורקר, החלטתי לרכז את כל הטיפים שצברתי ולחשוף את סודות העיר בבלוג "ניו יורק למתקדמים" המתמקד בחיים, אוכל, אמנות... +עוד

מחצית מחיי בדיוק אני גרה בניו יורק. כותבת על החיים כאן עם ביתי לולה. אחרי שנים של עבודה במגזין הניו יורקר, החלטתי לרכז את כל הטיפים שצברתי ולחשוף את סודות העיר בבלוג "ניו יורק למתקדמים" המתמקד בחיים, אוכל, אמנות ובילויים בניו יורק. ב"ניו יורק למתקדמים" תמצאו את כל הטיפים ההכרחיים לביקורכם הבא, מפתח למאחורי הקלעים בעיר המדהימה שלי, מזווית מקומית של אם, אמנית, וישראלית המכירה באמת כל פינה, מסעדה, פנינה חבויה, גלריה קטנה ומדליקה. אתם מוזמנים.

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מדצמבר 2012

פוסט במדריך ניו יורק מספר על ספר בישול ניו יורקי חדש, בו עונות השנה מובילות את המחברת לקצור את פירות גינת הגג שלה, לאסוף צמחי תבלין מפארקים שונים, ולבשל ארוחות אלגנטיות. מתכון נפלא מצורף!

11/10/2013

בישול ביתי ניו יורק

מדריך ניו יורק: לאחרונה התחלתי לעקוב אחרי בלוג מקסים ביותר המתעד את הרפתקאותיהם של דיירי דירת גג בברוקלין (היא דרום אפריקאית, הוא צרפתי, והחתול שלהם מקומי – שילוב ניו יורקי קלאסי האפשרי כמעט רק בעיר המדהימה שלנו). הם מגדלים ירקות, פירות ופרחים על גג מזערי ובדירה קטנטנה, מבשלים ארוחות, מערבבים קוקטיילים ויושבים על הגג להנות משקיעות העיר המרהיבות, ומארוחות ערב נעימות וטעימות אחרי העבודה, מלוות בקוקטיילים יצירתיים. אנשים נורמליים במושגים של ניו יורק

מארי וילז’ון, כותבת הבלוג, הוציאה לאחרונה ספר בישול משובח ביותר, המהווה בעיני את ספר הבישול הניו יורקי האמיתי הקלאסי. הוא מחולק לפרקים על פי חודשי השנה, ובהתאם מצרכים מהשוק המתאימים לכל חודש. מארי מספרת על גננות ועל בישול, על עונות השנה המתחלפות להן בניו יורק, על מסעות “ציד” לקציר צמחי תבלין ובישול מקומיים, (בזמנה הפנוי היא גם מדריכה סיורים בעיר המתמקדים בעשבי בר הגדלים בפארקים השונים שאותם אפשר פשוט לקטוף ולבשל) – בעזרתם היא יוצרת ארוחות אלגנטיות ואינטימיות. היא משלבת סיפורים מקסימים על החיים בעיר, הרפתקאות וסיבות לחגגוג את ניו יורק. רוב המתכונים שלה מתחילים עם סיפור והערות המטילות אור על הרקע והסיפור שמאחורי התבשיל.

ספר בישול ניו יורק

אם אי פעם גרתם בעיר או ביקרתם בה, הצילומים המקסימים והסיפורים יקחו אתכם לניו יורק האמיתית – לא זו של התיירים בהכרח, אלא למקומות בהם ניו יורקרים אמיתיים חיים. ספר יפהפה המכיל 92 מתכונים נפלאים ביניהם עוף עם זיתים, מרק גזר וכומין, כופתאות פירות, דג סתווי מבושל על פחמים, מרק שום, קציצות עם צנוברים, קוקטייל רוזה, סלט עגבניות ותאנים… הרשימה המרשימה נמשכת לכל אורך הספר.

Homemade drinks NYC

הספר מכניס אותנו אל עולמה היפהפה של מארי בה מתחלפות להן עונות השנה בעודה משוטטת בניו יורק וקוצרת את תנובת גינת הגג שלה ויוצרת ארוחות מלאות השראה המעודדות אותנו לעצור ולהנות מהחיים. היא מספרת כיצד גדלה בדרום אפריקה, עברה להתגורר בניו יורק, פגשה את בעלה הצרפתי ומצאה לה בית רגשי ופיסי בברוקלין – זהו מכתב אהבה לעיר המפורסמת ביותר בעולם.

פיצה בניו יורק

עוף עם ענבים , סורל וטימין

ל-2 אנשים

כף אחת שמן זית

שני חזות עוף, מתובלים במלח ופלפל

שליש כוס ורמוט או יין לבן

כוס ענבים חצויים  (לבנים או שחורים) ללא גרעינים

בערך שתי כוסות לא דחוסות של עלי סורל, או תרד, ללא האדרה

עלים מארבעה גבעולי טימין

שליש כוס שמנת מתוקה – אפשר להחליף גם ביוגורט או שמנת חמוצה

מיץ לימון – סחיטה לא גדולה מחצי לימון

מלח

פלפל

חממו את השמן במחבת על חום בינוני גבוה. הוסיפו את חזות העוף, ונענעו אותם במחבת כדי שלא ידבקו. בשלו עד שהצד הראשון זהוב עם חתיכות חומות והבשר הפך ללבן  בצדדים, בערך שלוש עד חמש דקות. הפכו ובשלו את הצד השני של העוף למשך אותו הזמן. החזה צריך להיות עדיין קצת נא בשלב זה

הגבירו את החום לגבוה, הוסיפו את הורמוט או היין הלבן,  הענבים, עלי הסורל או התרד, עלי הטימין, השמנת, ומיץ הלימון. לאחר שהמיצים במחבת נרגעו, הפכו שוב את החזות ובשלו ברתיחה עדינה עוד שתי דקות עד שהענבים הופכים לעמומים ועלי הסורל או התרד מתכהים. הוציאו את החזות מהמחבת והעבירו לצלחת

המשיכו לבשל את הרוטב עד שהוא נהיה קצת דביק אולם עדיין נוזלי. טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, פרסו את החזות לפרוסות עבות, החזירו אותן למחבת, העבירו את הענבים מעל לעוף, והגישו ישר מהמחבת

הגישו את העוף עם אורז, קינואה, או פסטה בחמאה, ו/או עם ירק ירוק כגון ברוקולי

בתיאבון!

עוד מהבלוג של נעמי בן-שחר

תצוגה מקדימה

החיים היפים בניו יורק

חשבתי שאחרי המון שנים בניו יורק, מחצית מחיי ליתר דיוק, יהיה מעניין ליצור קשר עם קוראים בארץ. אני חייה בניו יורק מאז שבאתי ללמוד כאן אמנות. השנים עברו להן, והנה, אני עדיין...

תצוגה מקדימה

אמנות רחוב בניו יורק

מדריך ניו יורק: מאז שנות השבעים ידועה העיר ניו יורק כסנדקית תופעת הגרפיטי העולמית, כעיר העיקרית והחשובה ביותר שנתנה השראה לעשרות מרכזים אורבניים ברחבי העולם עם יצירות...

תצוגה מקדימה

איך לאכול ב-10 ממסעדות השפים הכי טובות בניו יורק, ולא ביוקר

לפחות מידי פעם, מגיע לכולנו לחוות את החיים הטובים. מסעדות בניו יורק, ואפילו הטובות והיוקרתיות ביותר שביניהן, מציעות למרבה ההפתעה תפריטים לארוחת צהריים הכוללים לפחות שלוש מנות במחיר סביר.  ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה