מרק פטריות,תירס ונודלס מושלם

מרק תירס פטריות ונודלס

רוטב נודלס

המרק הזה נולד ביום קפוא .

היה לי ציר בשר וחשבתי מה עושים.

סלסילת פטריות יתומה ונודלס שקבלתי לנסות העלו בדמיון כזה!

זה זה .

אז צריך –

ליטר וחצי ציר מרק בשר או עוף או מים אבל זה לא אותו טעם .

בצל ענק בקוביות

סלסלת פטריות קרמיני – האחים הקטנים של הפורטבלה – אלו שבאים בצמדים עם השמפיניון בסופר

סלסלת פטריות שמפיניון – כל הפטריות פרוסות לאורך

2 שיני שום כתושות או קובית שום קפואה

כוס תירס מתוק קפוא או מקופסה

כף אבקת מרק עוף – כן כן אני אוהבת

פלפל שחור ופלפל לבן כחצי כפית מכל אחד

2 כפות רוטב טריאקי של אוסם כי הוא הטוב ביותר ולא סירופ סוכר

3 כפות רוטב ההקפצה החדש של אוסם שטעמו משובח

נודלס כמה שאוהבים להכניס בסוף הבישול ולהגיש מיד .

מעט שמן לטיגון הבצל והפטריות

כף קמח לבן פשוט.

ביצה טריה פתוחה בקערית קטנה

כף צ'ילי מתוק

כף חומץ

 

ההכנה פשוטה

מזהיבים בצל ופטריות .

מוסיפים קמח

מוסיפים הציר הקר ובוחשים שלא יהיו גושים.

מוסיפים תירס ומבשלים עוד 5 דקות

טורפים הביצה במעט מנוזלי המרק להשוואת הטמפרטורות ומטפטפים פנימה שתיקרש .

מוסיפים הצ'ילי המתוק והחומץ

ברגע האחרון מניחים נודלס שבושלו לפי ההוראות באריזה כל אחד כמה שרוצה ומגישים חם.

בחיי שתודו לי .

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.