הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 538

החל ממרץ 2012

הגענו לטוסקנה ולא באיטליה, אלא כאן במרחק שעת נסיעה מתל-אביב.
בלב הכרמל המערבי, במקום מבודד, בין גבעות ירוקות ופורחות, כשמסביב מטעי גפנים מזנים שונים, נמצא יקב אמפורה.

היקב, שוכן בכרם מהר”ל בחוות מקורה. מיקומו המיוחד והמבנה המרהיב ביופיו של היקב, הופכים אותו לאחת מפינות החמד הפסטורליות והקסומות בארץ.

בעת העתיקה, נחשבו יינות הכרמל ליוצאי דופן באיכותם והם נחשבו למשובחים שביינות האזור. סמוך לחוות מקורה, נמצאים שרידי גתות יין וזית מהעת העתיקה, וניתן להגיע אליהם בהליכה קצרה מיקב אמפורה.

בדרך “שביל הבוסתן” הלבן, צעדנו קבוצת בלוגרים ועיתונאים לכיוון מבנה היקב ולמרכז המבקרים, כשבצידי השביל שורות שורות של גפנים, צמחי ריח רעננים ופרחי בר.

מרכז המבקרים של יקב אמפורה, הוא בעצם מרכז חברתי, המזמין את אורחיו לחוויית יין קסומה ומהנה. במרכז נערכים מגוון פעילויות: סיורים מקצועיים ביקב, טעימות יין, קניית יין ואביזרים נילווים, ומעל הכלל הרגע ולהנות מהמראות הפסטורליים, מהנוף המדהים וכל זה עם כוס יין ביד.

גם אנחנו, כאורחי המקום, ערכנו סיור ביקב, סיור יין מהנה ומעניין, בו שמענו מריבה איליאייב – מנהלת מרכז המבקרים, על תהליך ייצור היין ביקב ובקבוקו.

סיירנו באזורי עשיית היין וביקרנו גם במרתף היינות , החשוך, קר עם ריח עז של חביות העץ והיין ומרשים במיוחד, היו מסודרות להם חביות יין בגדלים שונים (את חביות היין מחליפים כל 5 שנים).

בחדר האירוח במרכז המבקרים “פתחו” לנו שולחן עם המון ירקות טריים וחתוכים, לחם חם שנאפה במקום, צלוחיות עם שמן זית ונגיעות של רוטב בלסמי, עם פלטות גבינות איכותיות וכמובן…. טעימות של 3 סוגי יינות מהיקב.

היין הראשון – מסדרת מדטרניאן – סדרה המאופיינת ביינות רכים ןנינוחים, קלים לשתיה ומאוזנים.


טעמנו את יין בלאן דה נואר - יין בחצי הדרך בין לבן לרוזה, המיוצר מבלנד ענבים אדומים בלבד, קברנה סובניון ומרלו המעודנים קלות במעט קברנה פרנק.

היין עם 13% אלכוהול, שצבעו השקוף נוטה לוורוד, מאופיין בטעמי פירות מרעננים ובעל גוף מלא ורך. (יין של נשים…).

היין השני – מסדרת ריטון - יינות שופעים ומלאי נוכחות, מרשימים כבר בעודם צעירים, אם כי יישון של מספר שנים יטיב עמם ויוסיף למורכבותם.

טעמנו את יין ריטון – יין אדום וחושני בצבעו, מרוכז עד כי ניחוח הפרי מתפרץ כבר עם פתיחת הבקבוק. נוח לשתייה, בעל 15% אלכוהול, טעמיו כטעם פרי צעיר ורענן ובעל מרקם קטיפתי, חם וים תיכוני בעל גוף ורב טעם.

היין השלישי – מסדרת מהר”ל . טעמנו את יין מרלו ברברה – יין אדום בוהק בצבעו, בעל 14.6% אלכוהול, עם ניחוח מורכב ומפולפל, מלטף את החושים. היין עוצמתי אך מאופק, בעל מתיקות מרומזת וחומציות מרעננת חושים. מרקמו רך ועגול, אלגנטי, אצילי ונוכחותו מורגשת זמן רב.

יקב אמפורה הוקם בשנת 2000 על ידי גיא רילוב והיינן גיל שצברג. ייצור היין נעשה בתחילה בסככה מקורה בחווה ועבר לפני מספר שנים אל מבנה אבן מרשים שהוקם בפתחה של החווה, הכולל את איזור הייצור ומרכז מבקרים מסביר פנים.

בשנת 2008 תוך שיתוף פעולה עם גיא רילוב, רכשה את היקב משפחת דובוב, נופי בראשית אלו קסמו להם והשתלבו באהבתם לארץ וליין.

מאז עובר היקב תהליך התחדשות ושיפור מתמיד, כרמי איכות ניטעו, ידע וטכנולוגיה עילית הוכנסו לשימוש ומעל הכול – צוות מקצועי ומנוסה, בראשותו של היינן ד”ר ארקדי פפיקיאן, מבכירי הייננים בישראל, שמנצח על המלאכה באהבה, במיומנות ובהקפדה רבה. כל זאת במטרה להקים ולייצר יין ישראלי באיכות הגבוהה ביותר.

הכרמים של יקב אמפורה נמצאים במספר אזורים בארץ, תוך התמקדות באזורי היין האיכותיים והמבטיחים ביותר לגידול כרם יין: במורדות הצפוניים של רמת הגולן, בצפון עמק קדש, שבגליל העליון, ובפסגות, שבהרי יהודה. הכרמים נטועים בגובה רב, נהנים מאקלים קריר, המתאים לגידול ענבי איכות ומשקפים את שאיפת היקב לייצג ולבטא ביינותיו פסיפס עשיר ומגוון של יין ישראלי עילי.

מרכז מבקרים של יקב אמפורה פתוח למבקרים בכל ימי השבוע בין השעות:
ימי א’ – ה 10:00 – 16:00
יום ו’ וערבי חג 10:00 – 15:00
שבתות וחגים 10:00 – 17:00

כתובת היקב : חוות מקורה, ת.ד. 133, זכרון יעקב
טלפון למרכז המבקרים: 04-9840702
פקס 04-6540756:

לפרטים נוספים ולדף הבית של היקב כנסו לקישור: http://www.amphoraewines.com/hebrew/home/

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה