הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 538

החל ממרץ 2012

מסעדת ‘מדיטה’ של השף מוטי אוחנה השיקה תפריט חדש לצד תפריט קוקטיילים משודרג. מסעדת ‘מדיטה’ נחשבת לאחת המסעדות הכשרות הטובות בירושלים.

14/10/2015

חזרתי לכאן שוב וזה כבר אומר משהוא על  המקום…
חזרתי לחוות את החווייה הקולינרית , הטעמים  והריחות המרגשים הבלתי נשכחים – רוצה עוד פעם!!!

מדיטה מבט מבחוץ

סיבה נוספת שעליתי לירושלים : בימים אלה חוגגת “מדיטה” שנה והשף מוטי אוחנה החליט לחגוג עם תפריט חדש ומעודכן. אז נסעתי לחגוג עם השף ולטעום את המנות מהתפריט החדש.

מדיטה מבט מבפנים

מסעדת מדיטה הינה מסעדה כשרה, ים תיכונית תוססת עם נגיעות מודרניות עדכניות וטוויסטים חדשים. השף מוטי אוחנה ( שהוא גם השף והבעלים של מסעדת החצר הירושלמית) מנצח ביד רמה על החווייה הקולינרית של המסעדה.

images (6)

המסעדה היא שילוב של ביסטרו מודרני עם מטבח ים תיכוני קלאסי.

המסעדה ממוקמת במתחם בית הנציב בירושלים, במבנה גדול ויפה שבו ניתן לארח עד 180 סועדים, אירועים פרטיים או עסקים.

הורד

במסעדה מטבח פתוח שבו ניתן לראות את אופן הכנת המנות וליהנות מארוחה טובה

בשעות הערב והלילה המקום משנה את פניו ופונה אל קהל הבליינים שרוצה ליהנות מבר תוסס ואופנתי.

בר המסעדה

 בר משקאות מעוצב ומושקע, בו רוקחים לסועדים קוקטיילים מקוריים ומרעננים

במרכז הביסטרו קיים בר משקאות מושקע ורחב-ידיים, שבו עשרות מותגים איכותיים של בירה, יינות ומשקאות אלכוהול, במחירים נוחים וגם תפריט חדש לקוקטיילים מקוריים ומרעננים.

לצד המנות החדשות הוגשו קוקטיילים אשר נרקחו במיוחד לתפריט החדש:
סטרוברי אוזו: אוזו תות, ליים, חמוציות 38 ₪)
“וולאק”: וודקה, אבטיח, מידורי מלון, סאוור (44 ₪)
“ראובן”: וודקה, סאוור פירות יער, טריפל סק (46 ₪)
מוחיטו: רום ליים, נענע, סוכר חום (44 ₪)

תודה  רבה ל  #ששת ששת על חלק מהצילומים  

די לפטפוטים ונתחיל לאכול…
במנות הפתיחה:

פוקצה מטבלים
פוקצ’ת  הבית  ומטבלים(22 ₪)
בין המטבלים שהוגשו: קרם חצילים וסילאן,  לימון כבוש,  טחינה וחומוס. הפוקצ’ה היתה קריספית חמה וטעימה קרם החצילים המתקתק וממרח הלימונים הכבוש היה מעולה שאי אפשר היה להפסיק לנשנש ולנגב עם הפוקצ’ה וביקשנו עוד.

סלט עשבים

סלט עלים, שקדים קלויים, פילה לימון, בצל סגול, פרי העונה (38 ₪) – סלט טרי , רענן עם מרקמים שונים, מטובל היטב בדיוק כמו שאני אוהבת

12124552_1000225050029085_1761218699_o
סלט סביח, טחינה, לימון כבוש, ביצה רכה, קוביות חציל, עגבנייה, חריף, עמבה (42 ₪) – שילוב מצויין של טעמים במיוחד לאוהבי הטחינה והעמבה – אני אהבתי

ראשונות דגים:

12046571_1022890004418828_4586652572254212759_n
טרטר דניס, איולי שיפקה, במיה (56 ₪) – מנה מצויינת של טרטר דגים טרי ואיכותי מתובל במידה המדוייקת – אל תוותרו על המנה הזאת כשאתם מגיעים למסעדה

12096186_10203358233596563_6806768231873923489_n

פילה דניס, קראסט טחינה, אגוזי מקדמיה, פתיתים (95 ₪) – עוד מנת דגים טובה מאוד.  הפילה היה טעים, טרי ועסיסי עשוי במידה הנכונה…תנו לאכול – אל תפריעו!!!

12112282_10203358141514261_2712691808851743556_n

טונה צרובה, סלט ירוקים, קוויאר סויה, ויניגרט ווסאבי, שמן שומשום (58 ₪) – טונה טריה ואיכותית צרובה במידה המדוייקת מטובלת היטב עם תוספת של ירקות טריים ורעננים –  מנה  מנצחת מבחינתי שחייבים לאכול כשמגיעים למסעדה

ראשונות בשר:

12162939_1000247910026799_518191972_o
שקדי עגל, מנגולד, אריסה, לימון כבוש (72 ₪) אחת ממנות הגורמה  המעולות של השף.

DSCN8611Aמח

מח עגל, לימון כבוש (65 ₪) – מנה טעימה במיוחד,  פיקנטית ועשוייה היטב.  אל תוותרו עליה כשאתם מגיעים לכאן.

12109277_10203358233196553_7769994409022105530_n
טאטקי פילה בקר, לביבות תפו”א, פורטובלו צלוי, איולי כמהין (64 ₪)  הפילה רך ועסיסי טועמים שיש פה בשר איכותי  עם תוספת מעניינת של לביבות תפוחי-אדמה. מנה טובה מאוד וטעימה. מבחינתי זאת מנת הדגל של השף והמסעדה… אז אל תפריעו לי לחסל את הצלחת…

12079642_10203358232916546_6565036249958903673_n (1)
פטה כבדים, ריבת עגבניות שרי (54 ₪) – שילוב מושלם של טעמים של מנה מעולה.  מנה מנצחת מבחינתי שחייבים לטעום במסעדה.

עיקריות בשרים:

12112742_1000255470026043_1028063656_o

אסאדו “החצר”, ברבקיו, תפוזים (88 ₪) – נתח בשר אסאדו עשוי מצויין עם טעמי תפוז שמשתלבים נהדר עם טעם ברבקיו – וכל מילה נוספת מיותרת…

12112770_1000256010025989_1518519632_o
פרגית ירוקה, סלט קינואה, חמוציות (82 ₪)  - אחרי כל  מנות הגורמה הנפלאות שטעמתי עד כה, היה נראה לי שהפרגיות לא במקומם. אבל… הפרגיות היו טובות מאוד. הגשה מעניינת וטעימה של הפרגיות על מצע של קינואה שספגה את הרוטב.

12116125_1000252803359643_582199195_o
קבב אפוי בטאבון, חציל שרוף, עגבניות, טחינה (78 ₪)

12116372_1000258483359075_2052006568_o12119453_1000633933321530_29248576_o
סינטה פרוסה, תפו”א ופטריות צלויים, צ’ימיצ’ורי (96 ₪) – פה נגמרו לי המילים!!!  ממליצה בחום על מנת הגורמה המצויינת הזאת

הקינוחים:   מי אמר שפרווה זה לא טעים!!!

12116570_1000265276691729_1567498440_o בראוניז  עם בננות מקורמלות ושקדים (42 ₪)

12112751_1000267503358173_646122074_o
פטיפורים (38 ₪)

12162983_1000263680025222_1739079625_o (1)

גלידת וניל עם שערות חלווה, פסטוקים ורוטב מייפל

השף מוטי אוחנה הינו בוגר ביה”ס הגבוהה לבישול – קורדון בלו, בעל ידע גסטרונומי עשיר, נמצא בתחום הקולינרי כבר שנים רבות ובעל ניסיון עשיר במסעדות בארץ ובחו”ל, ביניהן מסעדת הצ’אקרה הירושלמית ומסעדות גורמה שונות באוסטרליה.

מסעדת מדיטה
בית הנציב, דרך חברון 101 א’ , ירושלים
טלפון: 053-7933470
פקס: 02-6262522
למסעדה חנייה מסודרת

חדר פרטי לאירועים עד 110 איש
טל’ 02-5664466

שעות הפעילות:
יום א’-ה’ , 12:00-23:59
יום ש’ , שעה אחרי צאת השבת-23:00

לאתר הבית של המסעדה http://medita.rest.co.il/

בכתבה: צילומים באישור שימוש היח”צ  וגם צילומים של ששת.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

 

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה