הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 543

החל ממרץ 2012

ניתן לשלב את זרעי הצ’יה במגוון תבשילים, גבינות, סלטים ועוד, להעשרת התזונה היומית. במגע עם מים הופכים הגרעינים לג’ל וניתן לשלבם במתכוני ריבות ודברי מאפה, ואף להסמיך כל רוטב, דייסה, פודינג או שייק פירות.

25/09/2015

חברת “תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משווקת זרעי צ’יה אורגניים, עשירים ברכיבים תזונתיים: אומגה 3, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד. מקורם של זרעי הצ’יה בצמח סאלביה היספניקה, הגדל בעיקר בדרום אמריקה.

ניתן לשלב את זרעי הצ’יה במגוון תבשילים, גבינות, סלטים ועוד, להעשרת התזונה היומית. במגע עם מים הופכים הגרעינים לג’ל וניתן לשלבם במתכוני ריבות ודברי מאפה, ואף להסמיך כל רוטב, דייסה, פודינג או שייק פירות.

צייה

הנטורופתית ד”ר הילה גבע-אבירם Ph.D, מנהלת רשת מכללות “מדיטבע” ויועצת ל”תבואות”, מציינת כי:

זרעי הצ’יה עשירים במיוחד באומגה 3 – המסייעים לתפקודים רבים בגוף, בהם לאיזון הורמונלי, מניעת דלקות, וסיוע למערכת העיכול במניעת עצירות. כמו כן, זרעי הצ’יה עשירים בסיבים תזונתיים, אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), ויטמינים ומינרלים רבים, בהם – מגנזיום, סידן, זרחן, אשלגן, ברזל, אבץ, נחושת, בורון וויטמינים – A,B,E.

לזרעי הצ’ייה מייחסים סגולות בריאותיות רבות לפי הרפואה הטבעית: הם תורמים לויסות רמת הגלוקוז בדם, מסייעים לבריאות הלב ובעיות לחץ דם, לשיפור הריכוז ולהפחתת הכולסטרול. כמו כן, הם עשירים בנוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) הנלחמים ברדיקלים חופשיים, ובכך מאטים הזדקנות ומפחיתים את הסיכון לסרטן ומחלות שונות. מומלץ במיוחד לילדים, לנשים מניקות – להעשרת החלב ולאם, לבני הגיל השלישי ולספורטאים.

זרעי צ’יה של “תבואות” הנם אורגניים וגודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.

אופן השימוש: אפשר להוסיף את זרעי הצ’יה לכל מזון. בשל היותם חסרי טעם וריח הם אינם משנים את טעם המזון עימו עורבבו. מתאימים כתוספת לדגני הבוקר, יוגורט, גלידה, שייק פירות, ברוטב לסלט, בתבשילים ועוד. כמו כן ניתן לצרוך אותם טחונים (במטחנת קפה) לשימוש באבקה למוצרי מאפה ולהסמכת מוצרים נוזליים אחרים.
מומלץ לצרוך עד 12 גרם ליום (2 כפיות).

מחיר לצרכן: 27.90 ש”ח לאריזה של 300 גרם.
כשר למהדרין בד”צ בעל”ז.

הצעה למתכון – מילקשייק פירות יער עם זרעי צ’ייה, באדיבות השפית יעל ריין

החומרים ל- 1 ספל מילקשייק (להכפיל בהתאמה למספר הספלים):
1/2 ספל פירות יער קפואים.
3/4 ספל חלב שיבולת שועל, או כל חלב צמחי אחר
2 תמרים מג’הול ללא גלעינים (אפשר גם תמרים אחרים. אפשר לשנות מינון לפי הטעם)
1 כף זרעי צ’ייה
אופן ההכנה:
1. משרים את זרעי הצ’ייה בתוך 3/4 ספל החלב הצמחי, למשך כ 10 דקות, עד שהצ’ייה הופכת לצמיגית.
2. מכניסים לתוך בלנדר את פירות היער הקפואים, התמרים המגולענים והחלב הצמחי שהושרו בתוכו זרעי הצ’ייה ומערבלים היטב, לקבלת מחית נוזלית אחידה.
3. יוצקים אל תוך כוס דקורטיבית, יושבים בנינוחות ולוגמים – לאט, לאט, לאט.

להשיג ברשתות וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
פרטים נוספים, כאן באתר –   www.tvuot.co.il.

ערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה