הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממרץ 2012

מסעדה חדשה בסגנון איטלקי- ים תיכוני של השף רובי פורטנוי הפועלת במתחם פסטורלי חדש – לה-פארק בחולון

24/09/2015

לאחרונה הוזמנתי למסעדת סילו – SILO  מדיטליאנו, הממוקמת בלב פארק רחב ידיים בעיר חולון, והיא צופה אל האגם והמפל שבמרכזו. הללו מוספים חן רב ואווירה מיוחדת למקום.

המתחם הפסטורלי לה-פארק מציע אפשרויות רבות לבילוי משפחתי כמו מגרשי ספורט, מגוון בתי אוכל ומתחם הופעות. לצד הפארק ימית 2000 ומוזיאון הילדים שפועלים בסמוך.

11899304_979271625457761_684694422_o11882648_979271428791114_1129576589_o

המסעדה בניצוחו של השף רובי פורטנוי, שהוזמן בעבר לבשל למכובדי העולם, ביניהם נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי, בשלל אירועים ממלכתיים, וכיהן כשף במסעדות תל-אביביות מובילות כגון “מנטה ריי” ו-”הטאבון”, וכשף ובעלים של קייטרינג “פרי הארץ”, ממשיך פורטנוי להוביל עם “סילו מדיטליאנו”, מסעדה בסגנון איטלקי- ים תיכוני, אשר נפתחה בחודש האחרון.

11886232_979340368784220_1955834817_o11888207_979273838790873_1499952000_o11940483_979272928790964_1909366456_o

המסעדה מציעה מטבח עשיר ומגוון הכולל מבחר מנות, כולן עשויות מחומרי גלם מקומיים, ביניהן מנות בשר שונות, פסטות, פיצות ומאפים טריים הנעשים במקום.

11852135_979343582117232_1813572241_o11901573_979343435450580_1115305070_o

11894984_979343308783926_1963127343_o

במסעדה אף ניתן לרכוש מגוון מוצרי מעדנייה איכותיים כגון זיתים, טחינה שמית, שמן זית ועוד.

האווירה ב”סילו” צבעונית ועליזה, המטבח מציג את העושר הקולינארי של המטבח האיטלקי- ים תיכוני. האווירה הים תיכונית במסעדה מורגשת היטב גם בזכות עיצוב המקום, הכולל בין היתר, עמדות שוק המשמשות להדגמה וטעימות, שולחנות עץ רחבים אשר שמשו במקור כתופים של חברת החשמל, וכלי אמייל מיוחדים.

11895372_979307972120793_1750363623_o11924593_979319395452984_1268482953_o

בלב המסעדה מוצב טאבון עצים מיוחד, בעל בסיס מסתובב אשר יובא מאיטליה, והוא משמש להכנת פיצות ומאפים טריים אשר כולם נעשים במקום. כל הקינוחים נעשים בקונדיטוריה של המסעדה בניצוחה של השף-קונדיטורית יערה ורד, שבעזרת צוות קונדיטורים מספקים מגוון קינוחים ייחודיים וטריים תוצרת בית.

11886559_979275448790712_968789335_o

בתפריט המסעדה מבחר גדול של מנות ראשונות מפתיעות בטעמם, פיצות ישר מהטבון, מנות עיקריות מדגים טריים ובשר איכותי וקינוחים מצויינים.

המסעדה לא כשרה ומגישה מנות בשריות וחלביות יחד. יש גם מנות שהם רק בשריות או רק חלביות וגם מנות צמחוניות. במסעדה לא מגישים פירות ים או בשר חזיר.

11948455_979277112123879_2038835141_o11888226_979288062122784_2090162517_o11902352_979346908783566_445865564_o

את הארוחה פתחתי עם קפה קר מצויין, החברות לשולחן הזמינו קוקטלים בטעמים שונים.

במנות הפתיחה והראשונות:

11948451_979286722122918_550019130_o

לחם הבית – פוקצ’ת סילו – עם קרם חצילים וגבינה אפוייה על מטבוחה. 24 ש”ח. לחם הבית שיצא ישר מהטבון היה חם, קרנצ’י וטעים.

11900524_979346845450239_791479651_o

סלט עגבניות – מיקס שרי, קוביות עגבניות, בצל אדום, צנוברים, בזיליקום, כוסברה, בצל ירוק, מוצרלה באפלו וטחינת יוגורט. 39 ש”ח.

11899299_979298098788447_1875917384_o

סלט קוסמין ובורגול – מלפפונים, ארטישוק, עלי רוקט, זיתי קלמטה, לימון כבוש, טחינת דלעת וגרעיני דלעת. 39 ש”ח.

11907065_979287082122882_1529918159_o

קובניה דג – קוביות דג בס בלימון, בצל אדום, צ’ילי, בזיליקום, בורגול, סלסת מנגו ופניני בלסמי. 42 ש”ח.

11939845_979286982122892_288704789_o

שני ארנצ’יני – מנה צמחונית – עוגת ריזוטו פטריות אפויה וספרת יוגורט,ארנצ’יני פסטו עגבניות מיובשות ומוצרלה קלאסי, חמאת עגבניות סלט ירוקים וכרובית לימונית. 42 ש”ח.

11894709_979298255455098_1056954108_o

11902142_979289732122617_1992805198_o

פטה כבד עוף – צנצנת של פטה כבד עוף ושוק אווז, קונפי תפוחי-עץ במילוי אגוזים מסוכרים ופסטו, פסטיה של שוק אווז ופירות יבשים, רוטב חזרת לבנה וסלסה של מלפפון חמוץ. 49 ש”ח
המנה מורכבת עם הרבה חומרי גלם בטעמים שונים שיוצרים מנה מעניינת, נפלאה וטעימה מאוד.

11901617_979290615455862_2055055239_o

צלחת שרקוטרי – פרוסות דקות של בשר רוסטביף/עגל, סלט פסטה ורוטב פסטו, סלט ברוב לבן ומלפפון חמוץ, רוטב טונה, חרדל דיג’ון ופרוסות לחם מחמצת בגריל. 45 ש”ח.
המנה נדיבה ומספיקה ל-2 אנשים.

ואיך אפשר מסעדה איטלקית בלי פיצה. הפיצות במסעדה מבוססות על תערובת קמחים סודית של סילו. את הבצק מכינים יום קודם כשהוא תופח תחת השגחה עד שהוא מוכן לאפייה. את הפיצות מכינים במקום בטאבון שנמצא באמצע המסעדה, כך שמקבלים פיצות חמות, טריות, טעימות עם בצק מצויין.

טעמנו 5 סוגי פיצות:

11930611_979305848787672_1489327971_o11942428_979305952120995_1220481974_o11942515_979314868786770_613771749_o11948337_979314718786785_316417380_o11929909_979306048787652_1873560616_o

פיצה פונגי – פטריות חורש מוקפצות, קרם גבינה, ארוגולה ופרמזן. 59 ש”ח.
פיצה בנוסח לורן – קרם גבינות, תבשיל כרישה וחזה אווז מעושן. 59 ש”ח.
פיצה סקמורצ’יה – מוצרלה מעושנת, פלפלים קלויים, זיתי קלמטה ותרד מאודה. 55 ש”ח.
פיצה מרגריטה – עגבניות בזיליקום ומוצרלה. 49 ש”ח.
לחמעג’ון עוף – עגבניות, עלי רוקט, בצל אדום, צנוניות וטחינה. 59 ש”ח.

במנות העיקריות טעמנו:

11939421_979312072120383_506934642_o

סופלקי פרגיות – מנה לוהטת עשוייה על גריל עם פפריקה מעושנת על קילשון, מוגשת עם ירקות שורש צלויים, סלט מלפפונים, סלרי, רוטב יוגורט ומחית פיסטוק. 95 ש”ח.
המנה כייפית, מרשימה בהגשה, טעימה, גדולה ונדיבה ומספיקה ל-2 אנשים.

11939953_979313212120269_994099818_o

מדליוני פילה בקר – עם פטריות, תרד, שעועית ירוקה מוקפצים בשמן זית ושום, קרם פטריות ורוטב יין אדום. 109 ש”ח.
מנה מעולה עם בשר איכותי, טרי ועשוי במידיוק כמו שאני אוהבת.

11914894_979314372120153_411494641_o

טורטליני בשר – מוגש על ציר בקר, שום, טימין, קרם סלרי ואפונת שלג. 59 ש”ח.

11923456_979313015453622_1776674605_o

קנלוני במילוי בשר עגל – 2 יחידות – על רוטב בשמל פרמג’אן, רוטב עגבניות, ציר בקר וחמאה. 69 ש”ח.

בשלב הזה של הארוחה חשבתי שכבר עוברים לקינוחים, אבל אז הגיעו מנות נוספות שאי אפשר היה לוותר עליהם:

11894764_979313918786865_1224582749_o

ריזוטו ירוקים – ציר אספרגוס, אספרגוסים, אפונת שלג, שעועית ירוקה, חמאה, שום ופרמג’אן. 59 ש”ח.
הריזוטו עשיר בטעמים נפלאים ועשוי בדיוק כמו שריזוטו צריך להיות. מנה מצויינת לאוהבי הריזוטו.

11900882_979313585453565_928503747_o

רביולי דלעת ערמונים – מנה צמחונית – עם גבינת סנט מור, מרווה, קרם חמאה, קוביות דלעת, שעועית ירוקה, עירית וזילוף מסקרפונה פסטו. 59 ש”ח.
המנה קצת מתקתקה, טובה וטעימה מאוד. זאת אחת מהמנות שהייתי רוצה לאכול שוב.

ואז הגיעו הקינוחים… שעוררו קריאות התפעלות מהמראה והעיצוב שלהם…
כל קינוח מורכב ממספר חומרי גלם בשילוב טעמים שונים מה שעושה את המנה למאוד מיוחדת מעניינת וטעימה. המנות גדולות ונדיבות ומספיקות ל-2 סועדים. מחיר כל מנת קינוח 38 ש”ח.

11923453_979326622118928_1786473580_o

קנלוני מלבי – קנולי בוטנים ממולאים במלבי, קולי פירות יער וגלידת פיסטוק.

11900788_979325665452357_959095936_o

מוס שוקולד עם הפתעות – המון סוכריות שוקולד קטנות ופופקורן.

11895323_979326852118905_1282464235_o

קינוחי ילדות – שוקולד על מקל, פחזניות עם גלידת וניל ורוטב שוקולד, מרשמלו, מילקי שוקולד, קרמבו ועוגת ביסקוויטים. הכל באותה מנת קינוח.

11895411_979328128785444_1827852565_o

טארט בננה – בננות מקורמלות על גרנולה בר, קרם פטיסייר, גלידה וחמאת בוטנים. שילוב טעמים מעניין בצלחת.

11899282_979324858785771_118304611_o

עוגת גבינה – אפוייה עם בצק קרמל, מוגשת עם תבשיל נקטרינות והל.
הקינוח המנצח שלי. עוגת גבינה מושלמת, מלאה ניחוחות וטעמים מצויינים.

11899437_979324538785803_1982741465_o

עוגת נמסיס שוקולד – עם שנטלי קרמל מלוח וקרם מסקרפונה. עוגה עם המון שוקולד טעים, מתוק וריחני.

ממליצה בחום: אם בא לכם להתפנק או לפנק בארוחת ערב , עם מנות בטעמים מעניינים וטובים מאוד, זה בדיוק המקום.
ממליצה לכם להזמין מקום מראש, כי המסעדה מלאה. בימים נעימים יש אפשרות להזמין מקום מחוץ למסעדה על האגם, מה שהופך את הארוחה לנעימה יותר ופסטורלית.

במקום שפע מקומות חנייה ללא תשלום.

כתובת המסעדה (בשביל הוואז)
מסעדת סילו
שדרות ירושלים 210
פארק פרס, מתחם לה-פארק, חולון
טלפון: – 053-9380488

לאתר הבית של המסעדה, ולהזמנת מקומות כנסו כאן לקישור http://silo.co.il/

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה