הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 545

החל ממרץ 2012

בקרוב חל ערב ראש השנה ואנחנו כבר שוברים את הראש, ושואלים מה נבשל לערב החג?

20/08/2015

בקרוב חל ערב ראש השנה ואנחנו כבר שוברים את הראש, ושואלים מה נבשל לערב החג?

אחת מהאפשרויות להכנת מנה קלאסית לערב החג היא קדירת בשר, ויש לזה הרבה סיבות: אפשר ורצוי להכין אותה יום יומיים לפני ההגשה, היא כבר כוללת בתוכה את התוספות, היא חגיגית, לא מסובכת להכנה וקלה להגשה.

גילוי נאות:  כנסיינית של תנובה קיבלתי את הבשר לבדיקה ולהתנסות.

11821525_970952936289630_158296362_o

הפעם הכנתי לשבת את תבשיל הקדירה, מבשר של תנובה “אדום אדום”. קוביות הבשר מגיעות כבר חתוכות באריזה מיוחדת שומרת טריות.

להכנת תבשיל קדירה דרוש זמן בישול ממושך. תחילה על הגז ואחר כך בתנור או על פלטת השבת. רצוי להכין בסיר גדול ובכמות גדולה, כי התוצאה כל כך טעימה שתמיד רוצים עוד.

11863056_970961649622092_144181670_o

אז מה אנחנו צריכים על השיש – מצרכים:
1 סיר שמתאים גם לאפייה בתנור או לפלטה של שבת
1 בצל גדול קצוץ
8 שיני שום קלופות וקצוצות
250 גרם גרגרי חומוס מבושלים
1/2 חב’ כוסברה קצוצה
2 גבעולי סלרי – גבעולים ועלים קצוצים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
4-5 כוסות מים פושרים
1 חב’ של קוביות בשר לבישול קדירה.
מי שאוהב/רוצה יכול להוסיף ירקות חתוכים שאוהבים.
הערה חשובה: אין להוסיף מלח כי הבשר כבר מומלח והוספת מלח בזמן הבישול מקשה את הבשר. אפשר לתקן טעמים אחרי הבישול.

11863055_970985436286380_669824789_o

הוראות הכנה:
בסיר גדול המתאים גם לתנור, מטגנים בצל בשמן, מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן אותם מכל הכיוונים עד להזהבה ואיטום הבשר.

מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מוסיפים את השום, תבלינים, סלרי, כוסברה וגרגרי החומוס, (מי שרוצה יכול להוסיף ירקות) מביאים לרתיחה ואחר כך מורידים את להבת הגז לגובה בינוני.

יש לבדוק במהלך הבישול שיש נוזלים בסיר. אם חסר – להוסיף מים פושרים.

מבשלים עוד כשעה וחצי, מתקנים טעמים, ואחר-כך להכניס לתנור או על פלטה של שבת לבישול ארוך כל הלילה.

11836419_970983496286574_179033542_o

את המנה אני מגישה עם אורז לבן ליד או עם קובנה שהייתה גם בתנור כל הלילה.

נראה אותכם מתאפקים ולא “טועמים” במשך הלילה  מהסיר.  בתיאבון.

ערכה, כתבה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

Thumbnail

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

Thumbnail

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

Thumbnail

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה