הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 525

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

“באבריא”- קונצפט חדש המשלב בין אוכל בריאות, טעים ומגוון לסגנון חיים נוח ונגיש. מנות בריאות מצוננות וטריות המתאימות למשפחות, עובדי משרדים, ומבוגרים המגיעים בהזמנה.

08/08/2015

בשבוע שעבר, הוזמנתי לאירוע של “באבריא” שנערך ב”חדר פרטי” בתל-אביב.
“חדר פרטי” ממוקם בבית פנורמה, בשדרות בן-צבי 84, ממש בפאתי העיר תל-אביב יפו.  במקום אין בעיית חנייה והיא ללא תשלום.

11822264_968963739821883_1836820696_o11806834_968963546488569_164067968_o

במקום אווירה מאוד נינוחה ונעימה, האירוח הוא בישיבה, סביב שולחנות מעץ, ובימי הקיץ הנעימים (לא הלוהטים והמהבילים) אפשר לצאת למרפסת ענקית ומטופחת ולהנות מנוף פנורמי משגע.

11837143_968962973155293_704980913_o11840173_968963163155274_983109170_o

מה קורה כשאילן ניב – שף ממסעדת שלושה כוכבי מישלן, פוגש את הדיאטנית ענת לויטן?

“באבריא”- הינו קונספט חדשני המשלב בין מזון , נוחות ונגישות. כל חומרי הגלם הינם מהאיכותיים הקיימים בשוק, כל המנות מוכנות ללא טיגון, ללא חומרים משמרים וללא תוספות מלאכותיות.

11831290_968963869821870_1174851911_o

שף אילן ניב 

הרעיון המרכזי המנחה את “באבריא” הוא העשרת המנות ברכיבים בריאותיים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים. למשל: למג’דרה מוסיפים אורז חום ושלושה סוגי עדשים, מגוון ירקות מבושלים וטחונים משולבים בקציצות העשויות מנתחים פחות שמנים, שילוב של פסטה, פתיתים וקוסקוס מחיטה מלאה.

לדברי רן עמנואל: הבעלים של באבריא: אהבתו לאוכל טעים, ביתי ובריא, ללא חומרים משמרים וללא תוספות מלאכותיות. המחשבה לאוכל בריא ומזין עבור ילדים, קשישים  והורים במקום העבודה, היה אתגר עבורו והביאה אותו לפתוח את “באבריא.”

11840575_968964283155162_1882179193_o

השף הראשי של “באבריא”  הוא אילן ניב, שעבד בעבר במסעדות 3 כוכבי מישלן בצרפת ובחבל האלזס מביא עימו טעמים, ידע ונסיון רב שנים ויחד עם הדיאטנית ענת לויתן שאחראית על האיזון התזונתי הנכון בכל מנה, מציעים מגוון מנות מצוננות ואיכותיות על טהרת הבריאות.

11827257_969028123148778_173160978_o

על גבי כל מנה מופיעים הערכים התזונתיים שלה.

11836313_969031439815113_883144570_o

קציצות דג ברוטב אריסה, עגבניות ולימון כבוש בתוספת קוסקוס מלא

11847358_969031373148453_1758283054_o

קציצות עגל בתוספת חונקי כמרים ברוטב עגבניות תמר וריחן

לדברי אילן ניב: “המזון בטמפרטורה של 40-50 מעלות – צובר חיידקים. אבל בטמפרטורה מצוננת של 4 מעלות – זה לא קורה. כל מי שחמם את המגש המצונן במיקרו, ינהנה מאוכל טעים ובריא. חשוב היה לי להכין אוכל שלא יהיה מטוגן בשמן עמוק ושהילדים יאהבו. תחילה הכנו 450 מנות ביום , אוכל לצהרונים.  קציצות צלויות בתנור, שניצלים מעוף טרי עם פירורי לחם מקמח מלא, אפויים בתנור, ספגטי מלא עם רוטב עגבניות,  אוכל מעגבניות טריות, ולא מקופסאות שימורים , ירקות מטוגנים קלות בשמן זית. ילדים לא אוהבים ירקות,  אז הכנסנו אותם בקציצות, מה   שהפך אותן לרכות ועסיסיות. בקיצור, אנחנו “מחביאים” את הבריאות בתוך המנה.

משקל כל מנה כ- 420 גרם
מחיר מנה 30 ש’.
בהזמנה מעל 150 ש’ – משלוח חינם.
עד 150 ש’- 15 ש’ משלוח.

אז איזה מנות טעמנו מידי השף?
כל המנות שטעמתי היו טעימות, משביעות. בתפריט ניתן למצוא גם מנות צמחוניות כמו קציצות ירק ועדשים שהיו טעימות מאוד.

11821982_968961959822061_1343399795_o11822251_968969586487965_1676451798_o

תבשיל קציצות עגל ברוטב פטריות וזיתים מוגש עם אורז גרגרי חומוס ואיטריות

11821531_968962066488717_826195751_o11821679_968970106487913_1745677608_o

קציצות דג ברוטב אריסה ולימון כבוש מוגש  עם קוסקוס מלא

11836601_968962386488685_1445963416_o11837066_968969439821313_1600753284_o

גולש בקר מוגש עם נוקדלי הונגרי (בצקיות)

11840781_968962123155378_1896068971_o

מרק קובה סלק עם עלי סלק

11840373_968970023154588_165499128_o

פאייה פתיתים עם ירקות וקציצות עגל ופרגיות11837052_968962556488668_903093319_o

11807062_968969256487998_345599547_o

קציצות עוף ופלפלים ברוטב בתוספת מג’דרה פרא

כיום  בתפריט  10 מנות ארוזות.  בהמשך יתווספו מנות ראשונות כמו סלטים, ירק, מנת חומוס טרי ועוד… האוכל הוא  בטעמים ים תיכונים, ישראלי עם נגיעות איטלקיות.

הכתובת להזמנות באתר www.babari.co.il

כתובת האתר בפייסבוק https://www.facebook.com/BaBarri

ערכה וצילמה: נדיה היבא

 

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה