הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 530

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

בעלטה מוחלטת,כשאנו אוחזים אחת בשניה, הובילה אותנו בבטחה , הילה המלצרית שלנו שהיא עיוורת לחלוטין. כשלא אוכלים עם העיניים, הטעמים והריחות מקבלים עוצמות חדשות וחושים רדומים מתעוררים לחיים.

08/04/2015

תנסו לדמיין לעצמכם איך נראים החיים ללא חוש השמיעה והראייה!!!
תעצרו, תחשבו לרגע כיצד העיוורים והחרשים מנהלים את חייהם???
עיצמו אתם לרגע את העיניים, ונסו לאכול מצלחת עם מזלג או כף, או למזוג לכם מים מקנקן. האם תצליחו???

בערב במרכז “נא לגעת”, עברתי חוויה מרגשת, מטלטלת ויוצאת דופן, שלאחריה אני מבינה ומסכימה לגמרי עם הסיסמה שכתובה במרכז: “אין עוד מקום כזה בעולם”.

images (7)

צילום: נא לגעת

מרכז נא לגעת, שהינו מרכז תרבות יחיד במינו בעולם, מהווה מקום מפגש בין אנשים חרשים-עיוורים, חרשים ועיוורים לבין הקהל הרחב, נמצא בנמל יפו וממוקם על קו החוף.

-11-e1421317102148

צילום: נא לגעת

מתחם המרכז כולל את תיאטרון “נא לגעת”, מסעדת החושך “בלק אאוט שהינה מסעדת שף, מתחם אירועים ובית קפה “קפיש”. מאז פתיחת המרכז בסוף שנת 2007 ביקרו במקום מעל ל-700.000 איש מרחבי העולם ומישראל. בשנים האחרונות יצאו חברי התיאטרון למספר הופעות בלונדון, ניו-יורק, סיאול וקצרו שבחים רבים.

למידע נוסף על מרכז “נא לגעת” כנסו כאן לקישור:  http://nalagaat.org.il/

images

צילום:נא לגעת – כניסה למסעדת החושך בלק אאוט

את הערב המרגש והחוויתי התחלנו במסעדת החושך “בלאק אאוט”. את המנות שהזמנו, בחרנו מתוך התפריט לפני הכניסה למסעדה.

ומי שחייב לצלם: כמוני למשל – כדי לשמור על החושך המוחלט, חל איסור להכניס למסעדה פלאפונים, מצלמות או כל מכשיר אחר שניתן להאיר בו.
אל תדאגו: ניתן לאכסן את הכל בלוקרים המיועדים לכך שנמצאים במקום.

מצלמה 1371

מתחם אירועים ובית קפה – קפיש

לתוך המסעדה, בעלטה מוחלטת,כשאנו אוחזים אחת בשניה, הובילה אותנו בבטחה , הילה המלצרית שלנו שהיא עיוורת לחלוטין. הילה גם הביאה לנו את המנות ונתנה לנו שירות כמו שהיה ממש אור יום.

הילה, שעובדת במקום כבר 6 שנים, התעוורה בגיל 18, מטיפול כושל ולא מוצלח  בסכרת נעורים. נכנסה לבית חולים כשהיא רואה ויצאה ממנו עיוורת לחלוטין.

החוויה  המטלטלת וההתרגשות במסעדה היא ממש בעיצומה. אני ניסיתי ללא הצלחה למזוג מים מהקנקן לכוס ובשלב מסויים בארוחה עברתי לאכול עם הידיים.
אל תדאגו: למסעדה נכנסים עם סינר.

הארוחה במסעדה כוללת: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח לבחירה. בתשלום נוסף ניתן להזמין מתפריט האלכוהול.

מהמנה הראשונה טעמתי:
סלט קפרזה – עגבניות שרי עם גבינת מוצרלה באפלו, צנונית, בצל ירוק, עלי רוקט, בזיליקום, זילוף בלסמי מצומצם ושמן זית שהוגש עם לחם הבית. הסלט היה טרי, טעים ומתובל כמו שאני אוהבת. את מנת הסלט לא הצלחתי לסיים עם המזלג.

מנה עיקרית אכלתי:
פילה דג סלמון אפוי בחדל ושומשום בתוספת גרטן תפוחי-אדמה ובטטה עם שמנת. הדג היה עשוי היטב ומצובל בדיוק לטעמי. הגרטן היה מצויין. את המנה הצלחתי לאכול עם הידיים.

את הקינוח אכלנו במרכז האירועים “קפיש” – לא בחושך… אני הזמנתי עוגת גבינה עם פירורים וקוביות מילון, שהוגש בכוס והייתה מאוד טעימה.

10981820_910365065681751_6360383697004688409_n

עוגת גבינה עם פירורים וקוביות מילון

כשלא אוכלים עם העיניים, הטעמים והריחות מקבלים עוצמות חדשות וחושים רדומים מתעוררים לחיים.

מצלמה 1386

את המנה צילמתי אחרי שיצאנו ממסעדת החושך – פילה דג סלמון אפוי בחדל ושומשום בתוספת גרטן תפוחי-אדמה ובטטה עם שמנת.

לאחר שנרגענו מעט מהארוחה החווייתית, עברנו לאולם התיאטרון שבמקום , לצפות בהצגה “לא על הלחם לבדו”.

מצלמה 1375

בהצגה 11 שחקנים עיוורים וחרשים, שהשאירו את כל קהל הצופים נרגשים ונפעמים, ממשחק בלתי רגיל, כשהדרך היחידה לתקשר בינהם היא באמצעות מגע.

eventimg

צילום: נא לגעת

במהלך ההצגה, לוקחים השחקנים בדרכם המאוד מיוחדת והמרגשת את הקהל למסע בעולמם הפנימי, במחוזות החושך, הדממה ו.. הלחם.

סביב ציר הזמן של לישת הבצק, התפחתו ואפייתו על הבמה נוצר מפגש בין השחקנים לקהל. במהלכו, השחקנים מובילים את הצופים אל רגעים קסומים בין פנטזיה למציאות, בין המפואר למגוחך, ויחד משחזרים זיכרונות, מגשימים חלומות נשכחים ו”נוגעים” בניצוץ הבריאה הקיים בכל אחד מאיתנו, מחזירים את הצופה לדבר הבסיסי, אל הלחם, אל הגעגועים לבית.

הדר

צילום: נא לגעת

“כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם…”- אומרים, ומדגישים את חשיבות המפגש בינם לבין הקהל, ואת הצורך בקשר, שהוא קיומי לא פחות מהצורך בלחם- עבור כולנו.

הדר1

צילום: נא לגעת

מרכז נא לגעת הפועל כולו כמלכ”ר (גוף ללא כוונות רווח) מעסיק היום עשרות חרשים, עיוורים וחרשים-עיוורים כשכל ההכנסות במתחם הן קודש להמשך פעילות המרכז. בשיחה עם הנהלת המקום נודע לי כי רוב ההכנסות של המקום מ(כ10% ) מהמדינה.

מצלמה 1372

פסטיבל תיאטרונטו
בחול המועד פסח יחגוג פסטיבל תיאטרונטו 25 שנים להיווסדו ואת פתיחתו הוחלט לקיים השנה לראשונה בתיאטרון “נא לגעת” ביפו.

במסגרת הפסטיבל יוצגו הצגות יחיד מקומיות וכמו כן הצגות יחיד מאוסטרליה, אירלנד, רומניה, אנגליה ופולין. אולם, גולת הכותרת של האירוע השנה הינה פתיחתו בהצגת יחיד ראשונה מסוגה בעולם בשם “תגידי תפוז” בכיכובה של בת שבע רבנסרי, שחקנית חירשת-עיוורת מאנסמבל השחקנים של מרכז “נא לגעת”.

במרכז נא לגעת ניתן לערוך אירועים פרטיים ועסקיים עד 300 אורחים.

אתר הבית של מרכז נא לגעת http://nalagaat.org.il/

אל תוותרו לעצמכם על:
ביקור במרכז נא לגעת, אכילה במסעדת החושך בלק אאוט וצפייה בהצגה “לא על הלחם לבדו”, שהינה חוויה מאוד מרגשת, מטלטלת ומיוחדת ומאוד מומלצת.

כתובת מרכז נא לגעת (בשביל הוואז)
מרכז נא לגעת, רציף העלייה השנייה, נמל יפו
חונים בחנייה הגדולה של נמל יפו ללא תשלום והולכים 5 דקות ברגל עד למרכז נא לגעת.

בכתבה: גם צילומים של מרכז נא לגעת

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה