הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 530

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

כשדיברו איתי על אוכל צמחוני-טבעוני, אמרתי: מה פתאום אני!!! אני רק קרניבורית. מה כבר יכול להיות טעים במנה צמחונית או טבעונית במסעדה בירושלים?

21/03/2015

לרגל יום האישה הבינלאומי, הוזמנתי בשבוע שעבר לערב העצמה נשית למסעדת נגילה בירושלים.

מסעדת נגילה ממוקמת בסימטה קסומה “משיח בורוכוב”, ממש בלב שכונת “אבן ישראל” הוותיקה , האוטנתית והציורית,  המקום כמו שנלקח מזמן אחר.

1623698_897049163680008_3538424303667187756_n

המסעדה נפתחה לפתחה 8 חודשים. 4 חודשים לפני הפתיחה התבצע שיפוץ במקום על-ידי האב, שהוא גם אחראי על העיצוב והריהוט של המסעדה.

מצלמה 1382

מבנה המסעדה ממוקם בבית אבן יפיפה, ובמסעדה קשתות ותקרות גבוהות המעניקים חווייה, אווירה נעימה, רגועה במיוחד, ומזמינה. מאוד ייחודי למקום.

10172862_897049053680019_7330133044472115421_n

אחת מפינות החמד במסעדה – ויש כמה כאלה כאן

מסעדת נגילה הירושלמית, היא מסעדה המשלבת מנות צמחוניות וטבעוניות מהמטבחים ההודי, הקריבי והמזרח תיכוני. המקום ידוע בסלטים המיוחדים והטריים, פסטות ותבשילים ביתיים. הדגש כאן בתפריט הוא על מרכיבים וחומרי גלם טריים, איכותיים ובריאים, היישר משוק מחנה יהודה שנמצא ממש בסמוך . ומי שרוצה מנת דג מוזמן להזמין מראש.

מצלמה 1406

ומה מיוחד במסעדה נגילה? המקום כולו מנוהל אך ורק על-ידי נשים. גילה פולדס, היא בעלת המסעדה והבת שלה חנה-יסמין, יפיפיה בעלת עיניים ענקיות וטובות, עם טורבן שמכסה את שערה היא לא רק השפית הראשית אלה גם זמרת המקום שמנעימה בשירתה את אורחי המסעדה. במסעדה גם תערוכות מתחלפות של אמנים מקוריים.

10984145_897044367013821_1104695764263874370_n

כמה אהבה  ופרגון יש כאן בין אם לבת – וזה בהחלט משפיע לטובה על האווירה  והאנרגיות המיוחדת שיש במסעדה

כשדיברו איתי על אוכל צמחוני-טבעוני, אמרתי: מה פתאום אני!!! אני רק קרניבורית. מה כבר יכול להיות טעים במנה צמחונית או טבעונית?
אחרי הארוחה כאן, השתנתה דעתי. הופתעתי לחלוטין מהתפריט, מהטעמים ומהמנות שטעמתי.

אז מה היה לנו בתפריט הארוחה:

מצלמה 1389

לפתיחה קיבלנו את לחם הבית מחיטה מלאה 70%  שנאפה במקום,  בליווי לימונדה צוננת

מצלמה 1392
במזטים היו: קוביות קולורבי שמן זית ובזיליקום, סלט חציל קלוי, קוביות עגבנייה וטחינה, סלט סלק, תפוח ואגוזים, סלט עגבניות שרי, שמן זית ופסטו, גרגירי חומוס, פרוסות לימון ובצל סגול, לימון כבוש –  מנה צבעונית וטעימה. כל הסלטים היו טריים ועשויים מחומרי גלם איכותיים

10561538_897048897013368_1548403466732392368_n

מרק כרובית עם מנגולד וארטישוק ירושלמי ומרק בטטה עם ערמונים וג’ינגר. המרקים היו סמיכים וטעימים בדיוק כמו שאני אוהבת. קשה לי להחליט מה היה יותר טעים, כי שניהם היו מצויינים.

 מצלמה 1396

קציצות ירק – קציצות ירוקות (מנגולד, כרישה וקישוא, קמח חומוס וטחינה) הוגשו עם קערית יוגורט ומעל סומק – הקציצות  נאפו בתנור ללא ביצים היו רכות וטעימות .

הקציצות של גילה – קציצות כתומות (בטטה, גזר, טחינה, קמח חומוס) הוגשו עם קערית טחינה ירוקה – גם הקציצות האלה נאפו בתנור, הם  לא מכילות ביצים והיו מאוד טעימות.

10171738_897045030347088_3579145590570670388_n

סלט קינואה- בטטה,שרי, עלי רוקט, עשבי תיבול, חמוציות, אגוזי מלך וגרעיני דלעת בוינגרט

10407094_897044660347125_5867357301923053319_n

סלט נגילה – חסה, רוקט, ירקות, אגוזי מלך, תפוח, אגס וגבינת פטה בוינגרט הדרים – שילוב הטעמים של האגסים, גבינת הפטה ווינגרט ההדרים היה מעולה.

מצלמה 1401

מאפה קאריבי אישי – בצק קארי פריך במילוי ירקות שורש, קישוא וצנוברים
קיש בלקני  במלית בטטה, פטריות, בצל וגבינת חמד –  מנת הקיש הייתה מאוד טעימה ובדיוק כמו שאני אוהבת. מנות אלו מוגשות במסעדה עם סלט ירוק ורטבים.

מצלמה 1405

רביולי ארבע גבינות בקרם דלעת (דלעת אפויה, תימין, דבש) –  הטעמים של קרם הדלעת השתלבו מצויין עם  טעמי הגבינות והרביולי והיה עשוי בדיוק במידה הנכונה –  מבחינתי זאת היתה המנה המנצחת של הערב

11034898_897042610347330_1022065706097736607_n

המבורגר טבעוני – קציצת שעועית, עדשים ואגוזי מלך בלחמנייה ביתית מקמח מלא

10430448_897042843680640_5662457411771915696_n

מוסקה טבעונית – חציל במילוי קציצת עדשים, טופו ואגוזי מלך מוגש על  מצע אורז מלא  עם מלפפונים חמוצים וסלסה צהובה.

מצלמה 1410

תבשיל קרם קוקוס בקארי  מבושל עם תפו”א, חומוס, שעועית ירוקה, כרובית וברוקולי  מוגש על מצע  קוסקוס מלא. לי באופן אישי קשה לאכול קוסקוס מלא בטעמי קוקוס וקרי, אבל חברות שהיו איתי אמרו שהמנה  טעימה להם.

מצלמה 1413

עוגת שוקולד  חמה טבעונית עם בננות, אגוזי מלך ושוקולד צ’יפס

במסעדה 40 מקומות ישיבה ו-10 מקומות נוספים בחצר, ומתאימה לעריכת אירועים קטנים.

אתר המסעדה, תפריט והזמנות באן בקישור  http://nagila.rest.co.il/

מצלמה 1386

שעות הפעילות במסעדה:
ימי א’-ה’ 11:00-24:00
יום ו’ 09:00-15:00 עד אחרון הלקוחות

מצלמה 1388

במסעדה גם תערוכות מתחלפות של אמנים מקוריים

כתובת המסעדה: (בשביל הוואז)
רחוב בורוכוף משיח 5, ירושלים
טלפון: 02-6223331
המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות ירושלים

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה