הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 538

החל ממרץ 2012

פוסט עם טיפים וסודות לאורח חיים בריא וגם מתכונים שווים ממטבחה של פיליס גלזר, הכוהנת הגדולה לבישול ואוכל בריא.

15/03/2015

לפני כשבועיים הוזמנתי לסדנת אנטי איג’ינג: “תזונה, בריאות הוליסטית ויופי”, המידע שכל אישה צריכה לדעת.

הסדנה נערכה בביתה של  מי שנחשבת עד היום לאחת מכוהנות הבישול האוכל המזין והבריא  , לא אחרת מאשר פיליס גלזר.

f_(101)

פיליס קיבלה את פנינו בהתרגשות, עם חיוך ענק וכיבוד

11053429_897083460343245_8819379086116688164_n

משקה בריאות חם וטעים  במיוחד מתפוחי עץ, ג’ינג’ר והל

10460361_897083333676591_8302877797849638567_n

ירקות חתוכים עם מטבל ריקוטה, עשבי טיבול ולימון

11014932_897053633679561_2351481728845297162_n

קרקרים טעימים מחיטה מלאה  וזרעי קאצח שלא הפסקנו לנשנש

בישיבה בסלון הבית, תוך כדי נשנושים וטעימות התחלנו את הסדנה.

10994049_897053450346246_5212380655720948938_n

פיליס סיפרה לנו את סודות העור הבריא והיפה, מהם המזונות החשובים במיוחד לנשים, השפעת המזון על פוריות האישה, תופעות גיל המעבר, מניעת מחלות אופייניות לנשים כמו: סרטן השד, אוסטיאופורוזיס ומחלות לב.

שמענו גם כיצד ניתן לחזק את המערכת החיסונית דרך האוכל, מהם המזונות הטובים ביותר לנשים וגם טיפ חשוב: ללעוס היטב והרבה את האוכל, עד שהוא יחליק לבד בגרון והסיבה לכך שהלעיסה הממושכת של האוכל גורמת לתהליך פירוק והאנזימים הרצויים משתחררים כבר בפה, והופכים את תהליך העיכול לפשוט וקל יותר.

11066710_897053533679571_3283364828655784443_n

תוך כדי הסדנה פיליס הכינה לנו משקה  נוסף – משקה בריאות – בר

הנה עוד מספר דברים מעניינים שלמדנו מפיליס גלזר:

המזונות המומלצים לנשים: (מידע שכל אישה צריכה לדעת)

עגבניות – מזונות עשירים בליקופנים מסייעים למנוע סרטן השד והרחם. מחקרים בבוסטון על קבוצה של 40,000 נשים, מצאו קשר בין ליקופן ופיטוכמיקלים בעגבניות בתוספת שמן וחיזוק הלב.

פשתן – זרעי פשתן עשירים באומגה 3, סיבים תזונתיים וליגננים . במחקר שנעשה ב”מיו קליניק” היוקרתית בארה”ב מצאו שכ- 1-2 כפות פשתן טחון יכול לסייע לגלי חום, להוריד כולסטרול הרע וטריגליצרידים. הוא עלול להיות יעיל במניעת סרטן השד. לא מומלץ לנשים בהריון או מניקות.

קטניות- מומלץ לאכול 3-4 מנות במשך השבוע. החלבון, איזופלבונים ׁוסיבים התזונתיים בקטניות נחשבים ליעילים למניעת סרטן השד, להורדת כולסטרול, איזון הורמונלי בקרב נשים, ומחלות לב. עוד יתרונות: האיזופלבונים בקטניות (ובמיוחד בסויה, מונג וחומוס) נחשבים למסייעים לתופעות גיל המעבר.

קייל (מנגולד, תרד) – נחשב למתאים במיוחד לנשים. נוגדי חמצון כלורופיל, לוטאין וקרטנואידים השומרים על בריאות העיניים, ומחקרים מראים שהכמות המרשים של ויטמין K מסייעת לבניית עצם והפחתת הסיכוי לאוסטיאופורוזיס ושבר במפרק הירך.

סלמון ודגים שמנים- למרות שסלמון בריא לכל אחד, לנשים הוא בריא במיוחד. שמני האומגה 3 מסייעים למנוע דיכאון אחרי לידה, במיוחד אם מרבים לאכול אותו בשליש האחרון של ההריון. חומצות אומגה 3 גם חשובים לעובר – ומסייע לבניית מערכת העצבים והמוח. מעל גיל 40 אומגה 3 שבדגים שמנים יכולים לסייע להפחית את הסיכון לחלות במחלות לב שעולה עם ירידת האסטרוגן.

אגוזי מלך – מחקרים מראים שאכילת חופן אגוזי מלך ביום תורמת למניעת אוסטריופורוסיס וסרטן השד. לא ידוע בביטחון אם החומר הפעיל הוא הפיטוסטרולים הידועים כמסייעים נגד סרטן, או חומצות אומגה -3. מומלץ לצרוך כ-20 חצאים או 30 גרם (185 קלוריות) ליום.

יוגורט סמיך, ריקוטה פרסקה, ורויון – יוגורט סמיך כמו יוגורט יווני, מכיל יותר חלבון מיוגורטים רגילים, עשיר בפרוביוטיקה. יוגורט, ריקוטה ועוזרים לשמור על איזון בסוכר בדם. יוגורט, ריקוטה וריויון הם גם עשירים מאד בסידן.

פירות יער - אוכמניות, תותים, חמוציות, ועוד. מומלץ לצרוך 3-4 מנות כל שבוע. מכילים אנתוציאנינים, נוגדי חמצון שנלחמים נגד סרטן, במיוחד של סרטן השד ומערכת העיקול. הם עשירים גם בחומצת פולית וויטמין C, חשובים לפוריות. נוגדי החמצון בפירות יער הם תורם לעור וראייה.

 

המזונות שהוכחו כמחזקים את מערכת החיסונית ועוזרים למניעת סרטן:

  • ירקות עלים ושורש: קייל, מנגולד,תרד, כרוב, ברוקולי,לפת,צנון,בצל, שום, נבטים, ירקות מכל הצבעים
  • פירות: אוכמניות, קיווי, פטל, חבושים, קליפת הדרים, לימון פרסי, קפיר ליים, תות עץ, תות שדה, ג’וג’ר ברי, אסיי, מאקי, מאקה, גוג’י
  • דגנים: שיבולת שועל, כוסמין, אמרנט, קינואה, אורז מלא, שיפון
  • קטניות: מכל הסוגים, במיוחד עדשים, טמפה במקום טופו
  • אגוזים/זרעים: פשתן, זרעי דלעת, חמנייה אגוזי ברזיל, אגוזי מלך, קצח, צ’יאה
  • פטריות: פטריות שיטקי, פטריות ירדן, שי-מג’י, מיטקה
  • אצות ים: קומבו, ווקמה, נורי
  • כל מיני: שמן קוקוס, כבושים כמו קים-צ’י, מיסו, סמבוק, ג’י, פולן/דבש, אסטרלגוס, קוזו (להצטננות), סוכר דקלים
  • תבלינים ועשבי תיבול: כורכום, הל, קצח, ג’ינג’ר, גלנגל, קצח, ציפורן, אגו’אן, חינג , חרדל שחור, צ’ילי, משיה,פלפל סצ’ואן, ליקוריץ , חזרת , בזיליקום, נענע, טימין, עלי זית , מליסה, למון גרס, מרווה

 

מזונות וטיפים לשיפור הפוריות:

  • לא לשתות יותר מ-2 כוסות קפה ליום
  • להימנע משתיית אלכוהול – במחקר שוודי מצאו ששתיית משקאות אלכוהוליות ליום הפחית פוריות ב-60%
  • עישון: פוגע ביכולת הקליטה של הביצית ברחם, ובגברים הוא מפחית יצור זרע ופוגע ב-DNA
  • גם חומרי זיכוך מבוססים על מים פוגעים בפוריות
  • בגברים – אסור להניח את הלפטופ על הברכיים – הוא פוגע ביצור זרע.
  • משקל יתר או רזון יתר על המידה משפיע על היכולת להיכנס להריון.
  • יש להתרחק מחומרי הדברה וניקוי יבש

 

מזונות ליופי:

    • תותי שדה – עשירים בויטמין C –מסייע לבניית קולגן לעור
    • אגוזי מלך-מקור לאומגה 3 מסייע בשמירת לחות בעור, שמירה על השער והקרקפת
    • נגד נשירה – ויטמיני B, במיוחד שמרי בירה ונבט חיטה
    • ביצים – מקור לביוטין (ויטמין B) וויטמין 12B, חלבון לבניית השער
    • עגבניות – הליקופן גם מסייע נגד נזקי השמש
    • עלים ירוקים- מסייע עוזר במניית נזקי השמש, חילוף תאים

 

פיליס גם מאמינה שהדרך לבריאות ואנטי-איג’ינג’ ויופי טמונה לא רק ברכיבי מזון, אלא גם בדרך שאנו מתייחסות לאבר הכי גדול שלנו – העור. לדוגמא, מחקרים מראים שאישה ממוצעת סופגת כ-2 קילו כימיקלים כל שנה מחשיפה לכימיקלים מזיקים באיפור, חומרי טיפוח וחומרי ניקוי שאנו משתמשות בהם יום יום. בנוסף, נמצאו  פארבנים (חומרי שימור נפוצים בקוסמטיקה וטואלטיקה) ברקמות של כ-99% מנשים עם סרטן השד.

 

כימיקלים באיפור וחומרי טיפוח שמזיקים לבריאות ולסביבה – רשימה חלקית:

  • BHA ו-BHT – חומרי שימור באיפור וקרמים. משפיע על מערכת האנדוקרינית ונחשד כמסרטן.
  • COAL TAR DYES – צבעים מבוססים על נפטנמצאים במזון וגם בקוסמטיקה. עלול להיות מקור למתכות כבדות מסוכנות למוח.
  • DEA-MEA-TEA – משמש לחומר מקציף וקרמים. חשוד כמסרטן.
  • dibutyl phthalate  – משמש ללק וסוגי בישום. משפיע על מערכת האנדוקרינית, לא מומלץ לנשים בהריון. 
  • DMDM  hydantoin’ diazolidinyl urea’ quarternium-15 imidazolidinyl urea’ methenamine – משחררי פורמלין, שגורם לסרטן.
  • PARABENS – חומרי שימור עשוי מנפט שנמצאו ב-99% ברקמות של נשים עם סרטן השד. חשוד כמשפיע על מערכת האנדוקרינית.
  • FRAGRANCE –  מדובר בחומרים לא טבעיים שיכולים לתרום לאלרגיות ואסטמה. חלקם מכילים phthalate (ראו למעלה).
  • PEG – נמצא בבסיס קרמים, ותרופות נגד עצירות. מרכך  ומסמיך. רכיב שמקורו בנפט. שיטת היצור שלו עלול להכיל חומר מסרטן. עוד שמות הם Propylene glycol   ורכיבים שמכילים את האותיות “ETH” ׁׁ.
  • PETROLEUM – עשוי מנפט. משמש למוצרי שער כדי להקנות ברק, בליפסטיק, לחות ועוד. תהליך היצור עלול להכיל חומרים מסרטנים.
  • SILOXANES – ברכיבים שנגמרים באוטיות SILOXANE  או METHICONE. משתמש במגוון רחב של קוסמטיקה כולל דאודורנט ,להחליק, לרכך ולהקנות לחות . חשוד כמשפיע על מערכת האנדוקרינית ועל פוריות.
  • SODIUM LAURETH SULFATE – משמש כחומר מקציף בשמפו, קצף אמבטיה ותכשירי קוסמטיקה. תהליך היצור עלול לכלול חומרים מסרטנים.  SLS שדומה, מגרה עיניים, עור ומערכת הנשימה.
  • TRICLOSAN – משמש למוצרים אנטי-בקטריאליים כמו משחת שיניים, דאודורנט  ועוד. נחשד כמפריע למערכת האנדוקרנית ותורם לעמידות לאנטיביוטיקה.

 

אחרי הרצאה מעניינת ביותר איך אפשר בלי לאכול. הנה מספר מנות בריאות מזינות שאכלנו עם מתכונים להכנתם.

10168095_897081673676757_5094245444522079327_n

לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים – ממליצה מחום להכין בבית. הלחם  מאוד מפתיע בטעמים ואפשר לאכול אותו גם כמו עוגת בריאות

מצרכים:
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/3 כוס צימוקים קטנים, קצוצים אם רוצים
4 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח 70% מלא
1/2 1 כפיות מלח
1/4 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כף דבש או סילאן
2 כוסות + 2 כפות חלב (או תחליף חלב כמו חלב אורז)
מעט שמן זית או קוקוס לשימון התבנית

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-190 מעלות (אין להשתמש בטורבו). משמנים תבנית אפייה בגודל כ-13X23 בשמן זית או שמן קוקוס.

בקערה גדולה, מערבבים את החומרים היבשים מלבד האגוזים והצימוקים. יוצקים פנימה את הדבש והחלב בהדרגה. בוחשים פנימה את האגוזים והצימוקים ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת. מיישרים עם מרית לחה לגובה אחיד, עושים חתך ובאמצע הכיכר לאורך (ליציאת אדים).אופים כ- -60 דקות, עד שהלחם שחום וקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.

מוציאים מהתנור, מחכים 5 דקות והופכים את הלחם על קרש חיתוך. אם החלק התחתון אינו שחום מספיק, אפשר להחזיר את הלחם לתנור (ללא התבנית) לעוד כמה דקות.

10562936_897053087012949_5676824677732910230_n

 חומוס עדשים אדומות 

מצרכים:
1 כוס עדשים אדומות
1 וחצי כוסות מים
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
3-4 כפות מיץ מלימון טרי
1 שן שום כתושה
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה: עוד שמן זית, צנוניות פרוסות, רבעי בצל, פיתה, כוסברה או פטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנה:
מבררים ושמים את העדשים במסננת שוטפים מתחת למי ברז. שמים בסיר עם המים, מביאים לרתיחה כ-3-2 דקות על אש בינונית. מורידים קצף. מסירים מהאש, מכסים ומניחים לנוח כ-12 דקות.

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן זית, מיץ מלימון טרי, שום, כמון, פפריקה , מלח ופלפל שחור.

מעבדים למרקם גרגרי או משחתי כמו חומוס. אין לעבד יתר על המידה או התערובת תהפוך יבשה (אך אז אפשר להוסיף עוד שמן זית או קצת מים אם רוצים).

14630_897052917012966_5711930560433181832_n

סלט חמישה צבעים

מצרכים: (ל-4 מנות)
רבע כרוב אדום פרוס דק-דק
1/2 כוס פרחי ברוקולי או כרובית קטנים
1/2 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1/2 פלפל צהוב , חתוך לרצועות
2 בצלים ירוקים קצוצים
1/4 כוס מלפפונים קטנים חתוכים לגפרורים
1/4 כוס מכל אחד: שמיר ופטרוזיליה או כוסברה (עלים בלבד), קצוצים
1 שומר קטן, פרוס דק לרוחב (ללא גבעולים)
1 עגבנייה בשלה אך מוצקה, קצוצה
1 גזר, פרוס לפרוסות דקות וארוכות עם קולפן

רוטב:
2 כפות חרדל דיג’ון עם גרגרים
2 כפות חומץ בלסמי או חלק בלסמי וחלק חומץ יין
1 כפות כוס דבש
1/2 1 כפות שום כתוש
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
מערבבים את כל החומרים לרוטב בסדר הנ”ל בבלנדר או עם מטרפת יד. מעבירים צנצנת זכוכית עם מכסה ומנערים. בקערה גדולה, מערבבים ירקות ועשבי תיבול ביחד.
מערבבים את כל החומרים לסלט ויוצקים למעלה את הרוטב. מערבבים ואוכלים.

10685449_897051230346468_3029422319121419378_n

שקשוקה טבעונית עם עגבניות, קייל ומנגולד

מצרכים:
3-4 מנות
1 חבילה טופו, פרוס לרוחב לפרוסות קצת יותר עבות מס”מ
4 כפיות שמן זית, מחולקות
1/2 כפית גדושה כורכום
3/4 כוס בצל אדום קצוץ דק
3-4 שיני שום פרוסות
1/2 פלפל כתום או צהוב, חתוך לרצועות
700 גרם עגבניות טריות ובשלות, קצוצות (כ-8, רצוי עגבניות תמר)
1/2 כפית גדושה כמון
1/4-1/2 כפית קימל, טחון או שלם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס מים
2 כפות לימון כבוש קצוץ דק
2 עלי קייל (אני השתמשתי בסוג השטוח, אך אפשר להשתמש גם במסולסל)
2 עלי מנגולד
2-3 כפות פלפל ירוק חריף קצוץ, או 1/4 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
כוסברה לקישוט

הוראות הכנה:
בעזרת כוס קטנה (בקוטר של חלמון) עם דפנות דקות, קורצים עיגולים מפרוסות הטופו. שמים בצד. מחממים 2 כפיות מהשמן במחבת ומוסיפים את הכורכום. בוחשים ומוסיפים את עיגולים הטופו. מטגנים משני הצדדים עד שהעיגולים בצבע צהוב עז, כמו חלמון. מוציאים מהמחבת ושמים בצד.

מוסיפים עוד שתי כפיות שמן זית למחבת ומטגנים בבחישה את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים שום ופלפל כתום וממשיכים לטגן על אש בינונית (להיזהר מלשרוף!),במשך כ-3 דקות.

בוחשים פנימה עגבניות, כמון, קימל ופפריקה, מורידים מעט את האש ומבשלים עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. בוחשים פנימה את המים ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה אך לא יבשה. מוסיפים את הלימון הכבוש. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מורידים את החלקים הירוקים של הקייל והמנגולד (לא משתמשים בגבעולים) וקורעים לחתיכות. מניחים על השקשוקה. מסדרים את “חלמוני” הטופו סביב, ומפזרים את הפלפל הירוק החריף מלמעלה, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות עד שהכול חם מאד. מקשטים עם כוסברה.

1964825_897050980346493_2037219146052323788_n

טראפלס חלבה – אחד מהקינוחים הטבעוניים והטעימים ביותר שאכלתי

מצרכים ל-16 יחידות
½ כוס טחינה (לא מומלץ מטחינה מלאה)
6 כפות דבש
2/3 כוס נבט חיטה
1/2 כוס חמניות, טחונות בבלנדר ל-2/3 כוס
קקאו לגלגול

הוראות הכנה:
בקערה בינונית, מערבבים נבט חיטה וחמניות טחונות דק (בבלנדר).
בקערית קטנה מערבבים טחינה ודבש. מוסיפים את החומרים הרטובים לתערובת נבט החיטה ולשים ביד עד שנוצר בצק.

מרטיבים את הידיים ויוצרים כדוריות בגודל ג’ולות ומגלגלים בקקאו. מכסים ומאחסנים במקרר.

אפשר גם לקרר את הכדורים ולגלגל בקקאו לפני ההגשה. ניתן גם לגלגל באבקת חרובים, זרעי שומשום או קוקוס לפני הקירור, אם מעדיפים.

10440659_897080510343540_8720894277493829810_n

אורך הסדנא 3 שעות,כולל ארוחה מלאה
חוברת מתכונים והדרכה, ושי לקחת הביתה
מחיר הסדנא: 354 ₪ כולל מע”מ

למידע והרשמה: 035221936, -0545857
ניתן להזמין את ההרצאה בלבד לחוגי בית ומקומות עבודה

 פיליס גלזר – המטבח של פיליס

דף הסדנאות במטבח של פיליס: https://www.facebook.com/events/667209319977483/?ref=22

פיליס גלזר בפייסבוק : https://www.facebook.com/phyllis.glazer.1

המטבח של פיליס בפייסבוק : https://www.facebook.com/phyllis.kitchen

פיליס גלזר ביוטיוב : http://www.youtube.com/user/PhyllisGlazer

פיליס גלזר ב-INSTAGRAM: phyllisglazerfood

ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה