הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 537

החל ממרץ 2012

פסטיבל “שף תאכל” שהינו מיזם קולינרי חברתי, המציע מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 89 ש”ח, מתקיים בין התאריכים 11-20 לינואר במסעדות מובחרות בכל רחבי הארץ

10/01/2015

פסטיבל “שף תאכל” פסטיבל הגדול של ישראל, מציע מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 89 ש”ח בלבד לסועד, חוזר  עם חגיגת  חורף חם מנות, טעמים, ריחות ותבשילים של מיטב השפים, התקיים בין התאריכים 11-20 בינואר 2015, ויערך במסעדות מובחרות בכל רחבי הארץ.

10153801_863991056985819_7319319044042148996_n

פסטיבל “שף תאכל” המציין את הפעם ה 19 לקיומו, יעמוד הפעם   בסימן הוקרה לאמהות של השפים, כי הרי מאחורי כל שף מצליח עומדת אימא במטבח, ממנה למד הבן את סוד הטעם הטוב, את הטריקים הקטנים כמו גם שמטבחה של אימו עיצב את עולמו כשף בוגר.

10896952_863991890319069_7268877415623102339_n

לקראת פסטיבל “שף תאכל” הוזמנתי  לאירוע של אנשי תקשורת  למסעדת אלדין בשדרה שנמצאת באשדוד.

10392388_863991780319080_7815361564233405790_n

המסעדה מעוצבת בטוב טעם, מאוד מיוחדת ומשרה אווירה ביתית חמימה ונעימה. במסעדה עיצוב קשתות יוצא דופן, על הקירות מראות עם מסגרות  בדמות חלון עם תריסים עתיקים וגם צילומים של בני המשפחה,  והכל ממעשה ידיהם של בעלי המקום, בני הזוג אלי ואתי אלקובי.

10917457_863991910319067_3017485784485186156_n

מסעדה אלדין בשדרה (באשדוד קיימת מסעדת אלדין נוספת)  הינה  כשרה חלבית.  טעמנו כאן מנות דגים  טריות טובות מאוד וטעימות וקינוחים חלביים  מושקעים בטעמם.

10923612_863991753652416_3789604071144639435_n

נותן החסות המרכזי לפסטיבל הפעם: סומרסבי – סיידר תפוחים אלכוהולי מרענן , מבית קרלסברג, משקה סיידר אלכוהולי, ללא גלוטן וללא חומרים משמרים המכיל 4.5% אלכוהול. מומלץ להגיש צונן עם קוביות קרח.
לסומרסבי ישראל כנסו כאן לקישור https://www.facebook.com/SomersbyIL

10292550_863991660319092_6443336371333409559_n

אז מה היה לנו בתפריט הטעימות במסעדה:

10885191_863991450319113_3378305159068625185_n

פתחנו את הארוחה עם פוקצ’ת הבית ומטבלים בטעמים שונים שאי אפשר היה להפסיק לנשנש ובקשנו עוד…

10906483_863991030319155_8427459728149689353_n

שף גלב אוליניק ממסעדת SAKAI בתל-אביב  -  2 סוגי סושי צמחוניים וכשרים.
רינאויי-רול סלמון בתיבול פיקנטי, מלפפון ואבוקדו, בציפוי סלמון צרוב, טריאקי ואיולי בצ’ילי עם שבבי טמפורה וקריספי בטטה
רול צמחוני-חציל, בטטה, במייה ומלפפון בציפוי שומשום קלוי

 10422103_863990800319178_7324411720866690620_n

השפים מיכאל בר וגלעד רביד השפים של מסעדת אלדין הגישו:
סלט רימונים, סוגים שונים של חסות טריות ופריכות, רצועות גזר, פטריות, קשליו, בוטנים, אגוזי המלך ורוטב גרנדין. סלט עשיר בטעמים ובמרקמים.

10155567_863990670319191_7823192297899573548_n

השף דודו ממסעדת ויסטה הגיש:
מוקפץ פורטובלו – פטריות פורטובלו, שמפניון, עגבניות שרי, בצל ירוק, אגוזי פקאן ושומשום מוקפצים ברוטב אסיאתי. המנה טעימה מאוד.

10479752_863990333652558_7008272277017129903_n

השפים של מסעדת אלדין הגישו :
מוסר עם קראסט פיסטוק – פילה מוסר ים מצופה בקראסט פיסטוק, מודש על מצע פירה עם פטריות ובצלי שאלוט מקורמלים. המנה הייתה טעימה מאוד, לא הייתי מתנגדת לעוד…

10404522_863990196985905_9027137882270528160_n

השף דוד ממסעדת ויסטה באשקלון הגיש:
פילה לברק על מצע פפרדלה מתוקה

10906313_863990050319253_4612109921471930873_n

והקינוחים – ספיישל מיקס מקינוחי המסעדה. קשה לי להחליט מה היה כאן יותר טעים!!!

במשך 10 ימי פסטיבל “שף תאכל” יציגו השפים והמסעדות מכל רחבי הארץ המשתתפות באירוע מנה אחת או שתיים בתפריטי הפסטיבל המוקדשים לאימא הפרטית של שף המסעדה. מנה ייחודית המבוססת על מתכונים ביתיים או נוצרה בהשפעתה של האם.

10896176_10152606600796623_2143291246128760934_o

השף גיא פרץ ממסעדת גספצ’ו, בן למשפחת שפים שעלתה לארץ מקזבלנקה יגיש  פסטייה מרוקאית – במלית נתחי פרגיות, אגוזים, שקדים וצימוקים בניחוח הל, קינמון וג’ינג’ר על מצע ריבת עגבניות שרי.
שף מריה פיסנץ מ BABA YAGA התל אביבית תפנק את אורחי הפסטיבל בגרסה שלה לוורניקי – כיסוני בצק הממולאים תפוחי אדמה ובצל מטוגן ומוגשים, כמו בבית, עם שמנת וחמאה
השף אלעד לוי ממסעדת SHINE & SHARP  יביא את הגרסה הטרנדית שלו לקובה הביתית בסגנון סורי שהוגשה בבית הוריו.
“מנות המאמאז” של תפריטי פסטיבל “שף תאכל” יצטרפו למגוון המנות של הפסטיבל, המקפיד להציע  – בכל תפריט ותפריט – מבחר של מנות צמחוניות וטבעוניות והכול הכול במחיר של 89 ₪ בלבד לארוחה של מנה ראשונה, מנה עיקרית וכמובן – קינוח מפתה.

אז איזה מהמסעדות המובחרות משתתפות בפסטיבל “שף תאכל” הקרוב:

בגוש דן – תל אביב: אושי אושי, אתנחתא, באבא יאגה,בר גיורא, הבליצ’ס ההונגרי, הסינית האדומה,  קלימרה, ריבר, רג’ינה,  שיין אנד שארפ, SAKAI, BIN 281.  בגבעתיים: נאו סושי, קפה בן עמי. ברמת גן: הספסל.ריבר במגדלי בסר, ריבר בבורסה,  BLACK, בפתח תקווה: ריבר. קריית שדה התעופה: עד העצם.

בשרון - בהרצליה: אתניקה, וויטהול, מנציני, עד העצם, קולומבוס, , בהוד השרון: דלי אסייתי, ימטויה, צ’ופצ’ופ.  ברעננה: אדיסון ספוט, ריבר, שולה. בצומת ירקונים: כיופים בסנטר, בקדימה: TAYA.  בנתניה: ג’קו.

בדרום - רשל”צ: אספרסו בר, הצדף, ריבר. בחולון: אצה. ריבר. בגדרה: צ’וראסקו, באשקלון: ויסטה. באשדוד: אלדין בשדרה, אצה. קפה G. ברחובות: ריבר. באשקלון: גספצ’ו. בצומת קסטינה: אצה. בערד: דיוויד ג’ונס. באר שבע: אצה.

בירושלים והסביבה  -  גבריאלה, לה בוקה. במודיעין: לבנטינו. בבית שמש: אצה.

בצפון - 300 גר במושב בצת, קונפי בחיפה. אצה בבית שאן, אצה בנהריה, אצה ברמת ישי ואילו’ש ברמת צבי.

פסטיבל “שף תאכל” חורף 2015. 11 עד 20 לינואר 2015 בכל רחבי הארץ.

פרטים מלאים ותפריטי מסעדות באתר http://chef-tochal.walla.co.il/ ובטלפון : 077-5600978 (09:00-17:00) 

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה