הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממרץ 2012

ואיך שומרים גבינות קשות ובשלות במקרר הבית

03/01/2015

הרי האלפים הגיעו לגליל: מחלבת הבוטיק גלילי השיקה את גבינת תום זעתר וגבינת תום מרווה, המצטרפות למשפחה שלמה של גבינות בטעמי הגליל.

גבינת תום זעתר וגבינת תום מרווה מתבססות על חלב בקר וצאן ויוצרות חגיגה של טעמים ים תיכוניים.

שיטת ייצור גבינות תום מבוססת על עקרונות השיטה צרפתית, אולם המחלבה הרשתה לעצמה ‘לשבור את הכללים’ האירופאים הנוקשים והוסיפה לגבינה מחמצת גיבון נוספת הפועלת בטווחי זמן וטמפרטורה שונים במטרה לייצר סימפוניה של טעמים בפה. הגבינות יושנו כחצי שנה במנהרות יישון, חלקן נשארו ליישון ארוך וישווקו בעוד שנה.

SONY DSC

תום זעתר גלילי (צילום מועצת החלב)

גבינת תום זעתר וגבינת תום מרווה מכילות 29% שומן. מתאימות כתוספת לסלט מרענן, לכריך, לבישול וכמלית למאפים, וכמובן לפלטת גבינות מפנקת.

לצד גבינת תום זעתר מומלץ להגיש יינות אדומים יבשים עם טעמים אדמתיים.
לצד גבינת תום מרווה מומלץ להגיש יין שרדונה צונן.

הגבינות נמכרות ברשתות טיב טעם ועדן טבע מרקט ובמעדניות נבחרות.

המחיר המומלץ לצרכן: 17 ₪ ל-100 גרם

SONY DSC

תום מרווה גלילי (צילום מועצת החלב)

מחלבת גלילי היא מחלבת בוטיק איכותית השוכנת באבירים שבגליל. המחלבה מתמחה בייצור של גבינות פרימיום באיכות הגבוהה ביותר בארץ, בתהליכי ייצור טבעיים ומסורתיים לפי מתכונים ייחודיים שנלמדו במחלבות בוטיק באירופה.

לצד גבינות התום מייצרת המחלבה גבינות קממבר, ברי, וולנסי,סנט מור, פקורינו ועוד.

10897084_858311664220425_127790529255115335_n

איך שומרים גבינות קשות ובשלות במקרר הבית???
ראשית יש לזכור שגבינה היא דבר שצריך לנשום ולכן כאשר עוטפים גבינה חשוב מאוד לשמור על אויר מסביב לה. אין לעטוף גבינה במגע צמוד עם ניילון כאשר נצמד אליה.

כשעוטפים גבינה קשה יש לעטוף אותה ראשית בנייר פרגמנט ואת נייר הפרגמנט לעטוף בניילון כאשר יש יכולת ליציאת וכניסת אויר מינימלית ואם יש אז ברדיד אלומניום. גבינות אלו נוטות להתייבש ולכן יש לשמור על לחות ברמה הרצויה.

בעטיפת גבינה בשלה רצוי לעטוף אותה בנייר כסף כך שהגבינה יכולה לנשום והלחות נשמרת ברמה הרצויה.

יש להפריד בין המשפחות השונות של הגבינות – קשות בשלות וכחולות.

בגבינה קשה שצברה מעט עובש רצוי ואפשר להסיר את העובש ולהנות מן הגבינה עצמה.

פרטים נוספים אודות המחלבה ניתן לקרוא באתר האינטרנט של מחלבת גלילי http://www.galilee-cheese.com/

ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה