הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 532

החל ממרץ 2012

מסעדת אירועים ירושלמית ומעדניית איכות המתמחה בתפריט חלבי עם חווייה איטלקית משכרת חושים וטעמים

03/01/2015

גם אם מדובר בערב קר וגשום , אין כמו לנסוע בחברה טובה למסעדה חדשה בירושלים…

הוזמנתי  למסעדת סאפורי לערב  חגיגי  מרגש במיוחד לרגל השקת יינות חדשים של יקב פסגות, אדום וקברנה מבציר 2012 ולארוחת טעימות מתפריט המסעדה.

אזור הבר

המסעדה שמה דגש על אוכל כשר ואיכותי (בהשגחת הרבנות ירושלים), ארוחות בוקר ייחודיות, מנות מפנקות של צהרים וערב, מוצרי שוק ומעדנייה מיובאים.

מוצרי המעדניה

מסעדת “סאפורי” משתרעת על פני כ – 200 מ”ר, ובאפשרותה לאכלס עד כ- 100 סועדים. עלות ההשקעה הכוללת של המסעדה  מגיעה לכ – 2 מיליון שקלים.

במסעדה אווירה חמימה , מזמינה ונינוחה, כאשר מרכז המסעדה הוא אזור הטאבון והבר, אשר הובא במיוחד מאיטליה ונצבע בצבע צהוב  ומהווה  את מרכז החלל במסעדה.

חלל המסעדה 1

העיצוב כאן   מוקפד עד הפרט האחרון כולל קירות המסעדה הצבועים בצבעי גיר כדי שניתן יהיה לכתוב עליהם את התפריטים, שולחנות העץ הגדולים עליהם מוצגים מוצרי המעדנייה ועוד. השאיפה כאן לשלב בין חומרים ישנים וחדשים  בדומה לתפריט אשר גם הוא יוצר פיוז’ן בין הישן לחדש.

מצלמה 1171

השף האמון על התפריט הוא השף ניקולאי קוזלוב, לשעבר הסו שף של מיכאל כ”ץ ממסעדות לבן, אדום וטרטוריה חב”ה .

ואם אתם שואלים על מה הייתה ההתרגשות והשמחה הגדולה כאן???

מצלמה 1142

יקב פסגות התחדש עם יינות חדשים, והשיק את פסגות אדום 2012 וקברנה סובניון 2012.
יין עשיר, שיושן בחביות עץ אלון לתקופה של 13 חודשים, המתאפיין בפרותיות ובארומות שזיפים ודובדבנים בשלים. יין אלגנטי עם סיומת עדינה ומתובלת הנשארת בפה לאורך זמן.

מצלמה 1158

לדברי יעקב אורייה, היינן הראשי של יקב פסגות: מדובר ביינות אדומים, באיכות טובה מאוד ומבציר מצויין.

אז אחרי שטעמנו יין משובח, הגיעו המנות:
אתם מכירים את זה, כשאתם אומרים לעצמכם: למסעד הזאת אני בטוח אחזור, כדי לטעום שוב ממנות מסוימות שאכלתם… אז כאן תמצאו מספר מנות כאלה, שקשה לבחור  את הטעימה והאיכותית בניהם…

מנות ראשונות:

מצלמה 1152

פוקצ’ה ומטבלי הבית 24 ₪

מצלמה 1149
בוראטה – מוצרלה בוראטה, עגבניות צלויות, שום קונפי, שמן בזיליקום, חומץ בלסמי ומקלות פוקצ’ה 56 ₪

מצלמה 1161
ברוסקטה קלאסית – עגבניות, זיתי קלמטה, שמן זית, חומץ בלסמי, בזיליקום. 32 ₪

מצלמה 1198
סלט דונה – עלי רוקט, גלורית צלויה, סלק אפוי, עדשים שחורות, עגבניות לחות, חמוציות, שקדים קלויום, תלתלי בטטה בוינ גרט עשבים 54 ₪. סלט מעניין ועשיר בטעמים עם חומרי גלם צבעוניים ואיכותיים. 

מצלמה 1155
סביצ’ה דג ים – קוביות דג בשמן זית, לימון, אבוקדו פיקנטי, עשבי תיבול ובלים ברוטב גספצ’ו 49 ₪

מצלמה 1165
פולנטה – פולנטת תירס טרי, נגיעות בלסמי, פטריית פורטבלו צלויה, ביצה עלומה, אספרגוס חלוט, פרמזן ורוטב הולנדייז בזיליקום. 47 ₪. מנה מאוד מיוחד של פולנטה כשהצהוב של הביצה נשפך מעליה – שילוב טעמים מצויין. כל מילה מיותר. גם בשביל המנה הזאת הייתי חוזרת שוב למסעדה.

מנות עיקריות:

מצלמה 1196
ניוקי גינה – ניוקי פריכים בליווי ירקות אנטיפסטי בחמאה – תפו”א, שעועית ירוקה , פטריות , עגבניות שרי ופלפל שושקה עם שבבי גבינת קצ’וטה  57 ₪ .

מצלמה 1208
פסטה בלרינת יער – פסטה בלרינה, מבחר פטריות מוקפצות בשמן זית וחמאת פורצ’יני, ארטישוקים, צנוברים, עירית וטוויל פרמזן 67 ₪

מצלמה 1185
פיצה ירוקה – קרם תרד, פרמזן, זוקיני, גבינה כחולה וסלט עלי תרד טריים בלימון 54 ₪

מצלמה 1200

פיצה בטטה עיזים – רוטב עגבניות, מוצרלה, בטטה צלויה, גבינת עיזים, בזיליקום, צנוברים. 58 ₪

מצלמה 1205
סלמון טליוליני – פילה סלמון צרוב על מצע פסטה שחורה ברוטב אליו אוליו, קרם תרד וגבינת גורגונזולה. 96 ₪. מנה עם חומרי גלם טריים , שילוב טעמים טעים מאוד. זאת בדיוק המנה שרוצים לטעום עוד ועוד.

קינוחים:

מצלמה 1213

טארט ליים – מלית חמצמצה של ליים על בסיס בצק פריך. בעיטור פרחים אכילים.

מצלמה 1212
מוס שוקולד עם קציפת מסקרפונה – שוקולד מריר איכותי, קציפת מסקרפונה מומתקת קלות עם מלח ופלפל להעצמת הטעם. זאת הפעם הראשונה שטעמתי קינוח עם פלפל שחור. שילוב הטעמים היה כאן מעניין (טווח מחירי הקינוחים 36-42 ש”ח)

מסעדת “סאפורי” שנפתחה לפני שלושה חודשים, ממוקמת ברחוב קרן היסוד 38בירושלים, בסמוך לשכונת ימין משה הפסטורלית, במתחם עולה ומתפתח שבו מגוון מסעדות בולטות בנוף הירושלמי. משה פרץ  (לא הזמר) הבעלים, התאהב במקום כבר לפני כשמונה שנים  והחליט לפתוח מסעדה במקום.

לאחר ניסיון של שנים בתור שותף ובעלים של סניף “רולדין” במתחם ממילא, פתח היזם משה פרץ את מסעדת “סאפורי” – מסעדה איטלקית , המתמחה במטבח איטלקי מודרני  משובח, הקווים המנחים את המטבח הם איטלקיים מסורתיים, כוללת טכניקות מודרניות ממטבחים עולמיים נוספים שיוצרים חוויית אכילה אנינת טעם המשלבת בין הקלאסי לעכשווי.

מסעדת “סאפורי” – קרן היסוד 38, ירושלים.
כשרה בהשגחת הרבנות ירושלים.
טל’ 02-5617638

ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה