הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 533

החל ממרץ 2012

במשך עשרות שנים הסחורה הטריה מונחת מדי בוקר לפתחה של המסעדה, מטופלת בקפידה ומוגשת לסועדים עם המון אהבה.

10/12/2014

לפני כשבוע התארחתי במסעדה המיתולוגית  ”בני הדייג” .  המסעדה, הינה אחת ממסעדות הדגים המשובחות והידועות, מאז ומתמיד  בנמל תל-אביב.

הכול החל כאשר בני הדייג – מלך הים, שהיה יוצא לים הגדול עם רשתות דייגים פרוסות, וחוזר כשידיו מלאות באוצרות מהמצולות.

10806470_843307335720858_7138866885585907736_n

ב-1980 פתח את המסעדה במבנה משופץ ומרפסת שלא אחת נרטבה מקצף הגלים, על רציף ישן בחלק הכי דרומי של נמל יפו.

10420347_843308962387362_3773774931166440537_n

את ספינת הדגל של מסעדות הדגים בארץ מנווט ביד רמה יוסי רבה – הבעלים והמנהל של הרשת כולה, שאחראי לפריחתה והתרחבותה בשנים האחרונות.

אז הפעם הלכתי לבדוק בעצמי במה מדובר.
גילוי נאות: הייתי אורחת המקום.

עם הרבה מצב רוח טוב, חברה מעולה ויין מצויין פתחנו את הארוחה עם:

10403664_843308609054064_5661194311630839968_n

מבחר גדול של סלטי הבית, טעימים וטריים שמילאו את כל השולחן ביד נדיבה.

10678703_838943392823919_254918708736227288_n

בתפריט הסלטים: איקרה, חומוס עם גרגירים וטחינה, כרובית מטוגנת, חצילים ופלפלים חריפים מטוגנים, חציל בלדי על האש עם טחינה, צ’רשי, סלט סלק, כרוב סגול, פלטה גדולה של סלט קצוץ טרי ועוד.

10846249_843308662387392_5195502052656738479_n

וגם מבחר מנות ראשון מצויינות שלא הייתי מוותרת עליהם. לבבות ארטישוק צלויים ולבנה, קרפצ’יו דניס, סביצ’ה אינטיאס עטוף באבוקדו על מצע של סלק וכרובית אפויה ברוטב צ’ילי מתוק שאי אפשר היה להפסיק לנשנש.

1979510_843307262387532_2517135275131223885_n10001397_838943319490593_719408025506790039_n10170686_838943349490590_356439088861505616_n10616362_843307395720852_993340074248460727_n

ואז הגיע צלחת ענקית עם דג לוקוס ענק, פרוס , מטוגן בשמן עמוק ומכוסה בטבעות בצל קרנצ’יות.

10850200_843307172387541_7658753980980803340_n

טעמתי גם 2 סוגי דג בר-ים, שהגיעו בתיבולים שונים והוגשו עם  תפוחי-אדמה אפויים. הדג היה עסיסי, נימוח וטרי. אני נהנתי מכל ביס.

10846242_843307129054212_7899113827553649780_n

לאחר שהתענגתי על מנות הדגים המצויינות, הגיעו לשולחן קינוחים שונים להשלמת ארוחה מצויינת.

1483366_843228469062078_3071718904147249852_n10172658_843228665728725_7227839527494022858_n10730993_843228552395403_3661246935273181982_n

בני הדייג, דמות ציורית עם אופי ושיער אסוף הגיש שם (בעזרת אמו) את הדגים הכי טובים ביפו. בשעת רצון היו גם תבשילים טריפוליטאים והשמחה הייתה רבה. בשנת 2000 נסגרה המסעדה בנמל יפו ונפתחה מחדש בנמל תל אביב.

במשך עשרות שנים הסחורה הטריה מונחת מדי בוקר לפתחה של המסעדה, מטופלת בקפידה ומוגשת לסועדים עם המון אהבה.

885942_10152982827823706_1992393139158983092_o

רגעים של שמחה עם המון מצב רוח טוב  -  תודה  ל- Shosh Hazan Grinberg‎‏ על צילום נהדר

סניפים נוספים של “בני הדייג” נפתחו במהלך השנים – הסניף במרינה בהרצליה נפתח בשנת 2003

הסניף בחדרה במתחם כפר הים הוקם ביוני 2013 והסניף בראשון לציון הוקם השנה בחודש אפריל.

כתובת המסעדה:
בני הדייג – כ”ג יורדי הסירה 1 נמל ת”א מבנה: האנגר 8
טלפון: 03-5440518
שעות פתיחה: 12:00-24:00

לאתר הבית של בני הדייג סניף תל-אביב   http://www.rol.co.il/sites/benny-ta2/

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה