הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממרץ 2012

מהמרפסת הרחבה ניתן להינות מנוף עוצר נשימה של הים התיכון ומבריזה מלטפת. ואם תגיעו למסעדה מוקדם, תוכלו להינות גם משקיעות יפהפיות ומרגשות.

15/11/2014

בחזית מלון הבוטיק החדש, מלון ווסט מרשת טמרס, על חוף ימה ועל הטיילת של העיר אשדוד,  נמצאת מסעדת אנדיב של השף גיא פרץ.

מסעדת אנדיב שהייתה סגורה חודש ימים בימי המלחמה , נפתחה מחדש והפעם עם תפריט חדש, טעים ומלהיב.

גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה לרגל השקת התפריט החדש.

לפזר 095

במסעדת אנדיב 80 מקומות ישיבה, במקום אוירה נעימה ואקסלוסיבית והכל מעוצב כאן בטוב טעם ובאלגנטיות.

לפזר 128

מהמרפסת הרחבה ניתן להינות מנוף עוצר נשימה של הים התיכון ומבריזה מלטפת. ואם תגיעו למסעדה מוקדם, תוכלו להינות גם משקיעות יפהפיות ומרגשות.

לפזר 103

למסעדה  גם חדר VIP נפרד עד 14 אורחים.

במבחר המנות העשיר שבתפריט המסעדה, המוגשות בנדיבות, באם לידי ביטוי הסגנון האישי של השף גיא פרץ, המשלב טעמים ים תיכוניים עם מטבח מרוקאי וצפון אפריקאי, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים, איכותיים ביותר ושיטות בישול מסורתיות. וכל זה בה לידי ביטוי בכל המנות המצויינות שטעמתי כאן במסעדה.

אז נתחיל… עם המנות הראשונות:

לפזר 139

את הארוחה התחלנו עם לחם הבית שעשוי מבצק ספינג’, (שהוגש שוב ושוב לאורך כל הארוחה), שאי אפשר היה להפסיק לנשנש שהוגש עם מטבלי הבית: שום מתקתק, טפנד זיתים, פלפלים חריפים וטחינה עם עמבה. המנה כלולה במנות המוזמנות.

לפזר 132

פלחי סלקים – עם עלי אנדיב, בלסמי מצומצם, שבבי שום קלויים ושמן זית (28 ש”ח)

לפזר 140

חציל אנדלוסי – חציל קלוי בגריל על קרם אריסה, שום קונפי ולימון כבוש (28 ש”ח)

לפזר 145

סלט אנדיב – עלי אנדיב צעירים, פלחי סלק, צנויות, פקנים מסוכרים, בצל סגול, שקדים קלויים ווינגרט הדרים (48 ש”ח)

לפזר 144

דואט מתוק – בטטות פריכות, פטריות פורטובלו, צ’ילי מתוק, סילאן, שום קונפי, טימין ושומשום קלוי (42 ש”ח)

לפזר 148

קרפצ’יו סינטה צרובה – מנה מצויינת לאוהבי הקרפצ’יו – פרוסות סינטה  מיושנת דקיקות צרובות קלות עם שמן זית, פלפלת גרוסה, מלח ים ובלסמי מצומצם (48 ש”ח)

לפזר 152

סביצ’ה ים תיכוני – מנה מעולה וטעימה מאוד – את המנה מקבלים ב-2 קעריות. אחת עם קרח כשבתוכה קערה נוספת עם סביצ’ה מפילה בס קצוץ, ירקות טריים, בצלצלים, כוסברה, לימון ושמן זית (34 ש”ח)

לפזר 153

סיגר לחי עגל – עלי סיגר קרנצ’ים ממולאים עם בשר לחי עשיר בטעמים. זאת מנת השף המיוחדת שלא מופיע בתפריט.

לפזר 156

נתחי קוד מטוגנים בטמפורה – המנה מעולה , מרגישים את הטריות של הדג עם הביס הראשון – שהוגשו על קרם דיג’ון ולימונים כבושים (42 ש”ח)

לפזר 167

קרוסטיני טונה  אדומה- סוג של בצק פיצה עם רוטב איולי ופרוסות טונה

לפזר 173

טג’ין קבב דגים – מנה מצויינת לאוהבי  החריף – קבב דג ים קצוץ בציפוי קראנץ’, מונח בקדירת פלפלים חריפים, עלי מנגולד, שום לימונים וכוסברה (64 ש”ח)

לפזר 174

סלמון בנקוק – פילה סלמון צרוב בקראסט תבלינים גרוסים מונח על קרם שורשים ומוגש ברוטב בנקוק (92 ש”ח)

לפזר 180

כבד אווז – מהמנה הזאת “עף לי הפוני” – לדעתי וגם לדעת השף ירון בן חמו, זאת מנת הדגל של המסעדה. מדובר במנת כבד אווז צלוי בגריל, על סיגר פיסטוק עם רוטב תמרים ויין משובח. בתפריט המנה מוגשת על בריוש (85 ש”ח)

לפזר 183

כאן עשינו הפסקה קטנה עד למנות הבאות, פתחתי עוד כפתור במכנסיים וקיבלנו צנצנות של סורבה קמפרי אשכוליות לרענון החיך

ממשיכים…

מה טעמתי במנות הבשריות?

לפזר 191

סטייק אנגוס – מנה משובחת  לאוהבי  הסטייק  האיכותי – אנטריקוט  אנגוס  בטעמים מעולים  (129 ש”ח)

לפזר 196

סינטה בציר בקר מוגש עם רוטב שורשים – עוד מנת בשר איכותית וטעימה מאוד

לפזר 209

קבב על חצילים – קבב מבשר עגל וטלה קצוצים עם סכין עם חציל שרוף, בצלי שאלוט, צנוברים ופטרוזיליה מוגש על חציל קלויף קונפי  שרי וטחינה משובחת(64 ש”ח)

עכשיו זמן הקינוחים…

לפזר 210

גרניטה פסיפלורה – שבבי קרח גרוס עם ניחוח פסיפלורה ונענע עם סלט פירות העונה        (40 ש”ח)

לפזר 212

קדאיף חלבה – לדעתי, זאת מנת הקינוח המנצחת – סלסלאות קדאיף פריכות, ממולאות בגלידת וניל, חלבה מוקצפת, פיסטוק גרוס, טחינה גולמית וסילאן (38 ש”ח)

לפזר 216

קינוח ספיישל הבית שהוגש לנו: מגש עם עוגיות תמרים ופיסטוק, מלאבי עם פירות יער ועוגיות סולת.

לפזר 202

מימין-שף גיא פרץ      משמאל שף ירון בן חמו  -  במסעדת אנדיב

השף גיא פרץ הוא נצר לשושלת שפים וקצבים מהעיר קזבלנקה שבמרוקו. פרץ הוא בוגר בתי ספר מובילים בעולם הקולינרי – תדמור בישראל, לה נוטרה בפריז, קאליבו בבלגיה, וקורדון בלו בלונדון. הוא עבר השתלמויות רבות אצל שפים מובילים בעולם, וזכה ב-13 מדליות זהב בינלאומיות, כקפטן נבחרת השפים הישראלית.

לוגו

מסעדת אנדיב מצטרפת לרשת מסעדות היוקרה הכשרות של השף גיא פרץ, ומעניקה חווייה קולינרית מרשימה ואיכותית עם תפריט מרגש ויצירתי, ומבטיחה איכויות גבוהות ובלתי נשכחות של ריחות וטעמים.

במסעדה גם תפריט עסקיות המוגש בימים א’ – ה’ בין השעות 12:00 עד 16:00.

המסעדה כשרה, בהשגחת הרבנות הראשית אשדוד
כתובת המסעדה (מלון ווסט)
רחוב הטיילת 21, חוף לידו, אשקלון
פתוח: א’-ה’ בין השעות 12:00-24:00
בימי שישי ומוצ”ש – פתוח לאירועים פרטיים בלבד.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

#מסעדת_אנדיב  #מלון _WEST  #שף_ירון_בן_חמו

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה