הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממרץ 2012

מסעדת דוניא – “העולם” – היא לא רק מסעדה אלה גם בית קפה ובר עם תפריט במחיר שווה לכל כיס, ותפריט לילה מרענן הכולל מנות ייחודיות למקום.

28/07/2014

מתחם שלומציון המלכה בירושלים הפך בשנים האחרונות לאחד ממתחמי הבילוי הבולטים ביותר בעיר, עמוס בבוקר ושוקק חיים בערב ובלילה. באזור המבוקש נפתחה לאחרונה מסעדה חלבית חדשה בשם  ”דוניא” העולם בערבית.

10406555_747339235317669_2453006261189876215_n

בשעות הבוקר ניתן ליהנות מאווירת בית קפה ולהזמין ארוחות בוקר , שאותם ניתן להזמין גם  לאורך כל היום, ליהנות משירות מפנק ותפריט מגוון ועשיר של מסעדה חלבית.

התפריט הוא פרי יצירתו של השף תומר אבלס , שעבד בעבר במסעדות הירושלמיות “אוליב” ו”הרסטובר” ומתמחה בדגים, בישול איטלקי ומזרח תיכוני מסוגנן.

10450596_747338491984410_5461690050470430554_n

גילוי נאות: הייתי אורחת המקום.

בלילה, המקום משנה צורה והופך לבר צעיר שוקק חיים ותוסס בו יכולים ליהנות הצעירים והצעירים בנפשם מתפריט לילי ייחודי שבנה שף המקום,  ממוסיקה עדכנית הבוקעת ממערכות סאונד משוכללות לשתות ולבלות עד השעות הקטנות של הלילה.

10449515_755575737827352_7343773505281538193_n

אריק עזריאל מבעלי דוניא מציין כי  ”הקונספט הייחודי של המקום שבבוקר משמש כמסעדה חלבית ובלילה הופך לבר שוקק כחלק מחיי הלילה של ירושלים מתגלה כנוסחה מנצחת”.

10351596_747337808651145_2059124834997749268_n

אני בחרתי לאכול מחוץ למסעדה – לספוג את האווירה ולהנות גם מהמראות של העיר המיוחדת-ירושלים-ולהנות מהבריזות שבמקום

 אז מה טעמתי מהמנות שבתפריט: (כל המנות כאן מפנקות ומאוד נדיבות)

20140609_151120

לחם הבית שהיה טעים, טרי ופריך בדיוק כמו שאני אוהבת הוגש עם סלסת פלפלים וטפנד זיתים

20140609_151059

כרובית מטוגנת ומתובלת בכמון ולימון ומעל טחינה גולמית

20140609_151300

פטריות פורטובלו ממולאות במיקס גבינות ואגוזי מלך ברוטב רימונים וסילאן – מנה טעימה מאוד לאוהבי פטריות הפורטובלו

20140609_151628

עלי גפן ממולאים שהוגשו עם רוטב (שלא הצלחתי לזהות)

20140609_151802

פוקצ’ה בלקנית (שהייתה קשה לטעמי) כשמעל גבינת לבנה עם רוטבי הבית

20140609_151543

רול אבוקדו – עגבניות מיובשות עם קשיו וקוביות אבוקדו מוגש עם רוטב תמר הינדי

20140609_154231

סלט קריספי – קוביות טוסט צהובה מוקפצות בחמאת שום על מצע סלט חסות, עגבניות שרי, מלפפון, בצל וגזר עם גבינת פטה מגורדת

20140609_154323

הזיתי של כרמלה – המנה של כרמלה – מנה לאוהבי הפסטה – עם קוביות בטטה, זיתים, רוטב עגבניות עשיר והכל מוקרם עם גבינת מוצרלה – מנה בטעמים של בית, משביע ומוגשת בכמות נדיבה

20140609_154337

מנת הניוקי ערמונים בשמנת, עירית קצוצה ושקדים – שילוב מנצח של ניוקי תפוחי-אדמה עם ניוקי בטטה שהיו נימוחים וספוגים בטעמים – זאת המנה המנצחת שלי

ומה היה לנו בגזרת הקינוחים? (כאן המצלמה שלי הפסיקה לצלם  ובנייד שלי נגמרה הסוללה ולכן…הצילומים של מנות הקינוחים הם באדיבותו של @ששת )

IMG_6950

עוגת ביסקוויטים ביתית – שכבות של ביסקוויטים, קרם וניל ושוקולד קריספי בציפוי גנאש שוקולד

20140609_164252

ברולה קומותיים – שכבות קרם ברולה עם קרם וניל בין טווילים של בצק עלים מקורמל

IMG_6951

עוגת גבינה ביתית מוגשת עם קונפיטורת תות ביתית

IMG_6952

הצנצנת הלוהטת – כשמה כן היא – מרנג שוקולד ופקאן, קרם חלבה, קריספי נוגט, שערות חלבה וסילאן – הקינוח המנצח שלי במסעדה

במסעדה גם עסקיות מצוינות בעלות של 58 ₪ הכוללות מנה ראשונה לבחירה +מנה עיקרית לבחירה (אפילו מנות דגים) וכוס מיץ. העיסקיות מוגשות בין השעות 11:30 עד 17:00.
לתפריט העסקיות – כנסו כאן לקישור

במסעדה הושקעו  למעלה מ600,000 ש”ח. עיצוב המסעדה נעשה על ידי איציק עזריאל בהשראת אתרים מהעולם בשילוב פריטי וינטאג’ ייחודיים (כגון דלתות שרותים שנראות כמו תא טלפון לונדוני, נברשות וכלים משווקים שונים ברחבי העולם, קיר בובות גבס ועוד) לצד עיצוב צעיר ורענן היוצרים אוירה חמימה וביתית בשעות היום ואוירת בר בשעות הלילה.

dunya

המסעדה מתאימה לעריכת אירועים עד 80 איש. ובחדר הפרטי ניתן לערוך אירועים עד 10 איש.

לאתר הבית של המסעדה, תפריט ולהזמנות – כנסו כאן לקישור

כתובת להגעה:  דוניא, רחוב שלומציון המלכה 1, ירושלים.
טלפון: 02-6282558

#מסעדתדוניא #מסעדותבירושלים #מסעדהכשרה

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה