הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 530

החל ממרץ 2012

אזור כרמלים המשתרע בין הים והכרמל, חבל ארץ מרהיב ביופיו המשלב חופים פראיים ומוסדרים לרחצה, אזור הררי וירוק, אזור חקלאי של כרמים, מטעים ומושבות היסטוריות.

במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ ניתן למצוא שפע של אפשרויות לטיולים וסיורים בחג השבועות. טבע קסום, אתרים היסטוריים, שמורות טבע, גלריות אומנים, חצרות משק, יקבים עם יין טוב ומסעדות משובחות.

לקראת חג השבועות, עמותת התיירות כרמלים מזמינה אתכם לחוות מגוון פעילויות לילדים ולכל המשפחה, סיורים מודרכים, טיולים בטבע, ביקורים באתרי תיירות ובאטרקציות ועוד מגוון פעילויות לכל המשפחה.

גם אני יצאתי לטייל באזור כרמלים עם קבוצת בלוגרים ובלוגריות, עיתונאים, מורי דרך ובחסות משרד התיירות.

קיבוץ עין שמר ה”חצר הישנה”


ב”חצר הישנה” של הקיבוץ חוגגים את חג השבועות בפעילויות מגוונות המתאימות לכל המשפחה. במקום פינות יצירה, הכנת סלטים, הכנת זרי ראש, אפיית לחמניות במאפיית אבנים משוחזרת, פינת ליטוף, סיור בעגלת טרקטור ברחבי הקיבוץ, כולל ביקור ברפת, ביקור בתחנת קמח מראשית המאה והדגמת הפעלתה.

בקיבוץ יערכו גם בחג השבועות טקסי ביכורים, תהלוכת טרקטורים ומכונות חקלאיות מראשית המאה, הופעת מחול והרקדה המונית.

הכניסה ל”חצר הישנה” בקיבוץ בחג השבועות הינה בתשלום.
לפרטים נוספים: 04-6374327

דרך החלב במשק לפר – “מעז ועד היום”


מרכז המבקרים במשק של משפחת לפר שבבינימינה בעלת היסטוריה עשירה. האורחים במקום מתנסים בחליבה ידנית בדיר, מציצים למיכלי חלב ענקיים, מגמיעים גדיים בבקבוק. במקום גם פינת ליטוף של ארנבות וברווזים, סדנת יצירה ופינת פיקניק לכל המשפחה.
לפרטים נוספים: 0575760026

פסטיבל גבינות ויין בחצר האיכרים אסמבייה

אסמבייה היא חצר איכרים, בעלת היסטוריה עשירה וחצר משקו של ראש המועצה הראשון בבנימינה.

אורחי המקום מוזמנים לסייר בכרמי הענבים של המשפחה, לשמוע סיפורים ואגדות, לטעום מיינות הבוטיק המשובחים ולהינות מחנות האיכרים במקום.

בחג השבועות ניתן יהיה למצוא בחצר היפהפייה והמושקעת, מאכלים חלביים בתפריט מיוחד לכבוד החג -לבנה עיזים על לאפה טרייה, קישים מגבינות עיזים, מוזלי מיוגורט עיזים ועוד.

לפרטים נוספים והרשמה לסיורים: אלון 054-5726549 / יוסי 057-5760026

מסעדת מטעים

המקום הטבעי להשלמת חוויית הסיור באזור כרמלים. במסעדה ארוחות בוקר, חלבי, ים תיכוני, ישראלי וכפרי.


מסעדת מטעים, הינו בית קפה-מסעדה ברמת הנדיב צמוד לגן המפורסם, בין זכרון יעקב לבנימינה.

היינו רעבים אז פתחו לנו שולחן עם לחם כפרי, חמאה, שמן זית ובלסאמי…

המסעדה מציעה תפריט חלבי, כשר ומאוד איכותי. בניצוחו של השף עמי דניאלי, מוגשות במקום מנות מושקעות עם נגיעות של בריאות וגידולים אורגניים. השם דגש על איכות וטריות חומרי הגלם אם חיבור לסביבה בה אנו ממוקמים. במסעדה מגישים מגוון ארוחות בוקר, משקאות בריאות סחוטים במקום, סלטים רעננים, פסטות ומנות עקריות.

אחרי שנרגענו טיפ טיפה מלחם הבית,  הגיעו לשולחן:
סלט צבעוני מתובל בשמן זית, זעתר עלי פטרוזיליה ונענע
סלט אייסברג טעים ופריך  במיוחד עם עלי ביבי, בצל סגול, חמוציות, ברוטב וינגרט הדרים

המקום מעניק חוויית בילוי ייחודית המשלבת תפריט איכותי, מיקום קסום בטבע. במסעדה פועלת תכנית חברתית מאוד מיוחדת של העסקת בני נוער בסיכון והכשרתם למקצועות המסעדנות בשיתוף עם קרן דואליס ועמותת עלם.

רביולי הבית עם חמאת מרווה, רוזה, פומודורו ושמנת -המנה הייתה מעולה ומאוד טעימה.
מנת “אמא אדמה”:  ירקות שורש על מג’דרה עדשים וחיטה מעושנת.

פילה סלמון על מצע ירקות ירוקים וחיטה – המנה הייתה מעולה. הסלמון היה פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים  עם ירקות קרנצ’ים

סינייה חצילים – מאפה חציל, בורגול, טחינה חמה עם סלט פיסטוק וזרש

במטעים ניתן לערוך אירועי ערב סגורים כגון בר מצוות, חתונות, ארועי משפחה ועוד של עד 300 אורחים. לצד המסעדה גם אודיטוריום וחדרי אירוח פרטיים בהם ניתן לקיים ישיבות, מפגשים עסקיים, אירועי עובדים ואירועים פרטיים. ניתן ואף רצוי לשלב עם האירועים סיורים בשמורת הטבע ולהינות מאחד המקומות היפים בארץ.

ולסיום הארוחה קינוחים:  קרם ברולה  ופבלובה עם קרם וניל ורוטב חמוציות.

המסעדה פתוחה בימים א – ה 08:00-16:00 ביום ו’ 08:00-14:00.

לאתר המסעדה, לתפריט ומחירי המנות כנסו לקישור: http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=13088

יקב סומק – בזיכרון יעקב


יקב סומק הינו יקב משפחתי קטן שהוקם על-ידי ברק דהן, דור חמישי לכורמים והילה רעיתו. התשוקה ליין והאופי הייחודי של היקב, הופכים אותו למיוחד בנוף היינני בישראל.

היקב ממוקם בחצר בית ישן של המשפחה. היקב מייצר יינות איכותיים המיוחדים.
היקב פתוח למבקרים בתיאום מראש.

בימי שישי הסיורים מתקיימים בשעה 10:00, 12:00 ו 16:00.
בימי שבת הסיורים מתקיימים בשעה 12:00 ו 15:00.
במהלך השבוע מתקיימים סיורים ליחידים/זוגות בשעות אחר הצהריים בלבד.

בסיור יוסבר על החזון של יקב סומק, טיפוח הכרמים, זני הענבים השונים
ותהליך עשיית היין ביקב בוטיק – מבציר הענבים ועד לביקבוק.
הסיור מסתיים בטעימה מודרכת של יינות היקב.
הסיור נמשך כשעה.
עלות סיור לאדם: 30 ש”ח.

מחלבת שוורצמן בבת-שלמה


במרחק קטן מכביש החוף, במושבה הקסומה בת שלמה, מסתתרת פינת חמד. ההרגשה שנכנסים לשם, היא כמו חזרה בזמן.

הביקור בית משפחת שוורצמן הינה חווייה מרתקת, עם אוירה מיוחדת, מרגשת, מהנה וטעימה במיוחד.
לפני כ-120 שנה הגיע זליג שוורצמן למושבה החדשה בת שלמה והקים בה את משפחתו. כעבור 20 שנה הקימה משפחתו את מחלבת שוורצמן המפורסמת. מאז לא פסקו מלייצר, באהבה רבה ובמסירות, גבינות עיזים וגבינות בקר משובחות.

בחצר המשפחתית ניתן לספוג מורשת ואורח חיים שכמעט עברו מן העולם, לצד חוויה קולינרית בלתי נשכחת.

מבנה האבן העתיק העומד בחצר מזה 120 שנה מעניק למבקרים חוויה יוצאת דופן של נגיעה בזמן אחר, משמש היום למוזיאון.

בחנות ניתן לרכוש גבינות – איכותיות ומאוד ייחודיות בייצור עצמי (לא תעשייתי) של עיזים, כבשים ובקר, שמן זית טהור, דבש דבורים ודבש תמרים, ממרחים מיוחדים ועוד.

הגבינות שמייצרים במחלבה מיושנות במרתף בית משפחת שוורצמן בתנאים מיוחדים למשך מספר חודשים עד הגעתם למרקם המיוחד והארומה הרצויה המאפיינות את גבינות שוורצמן.

הגבינות המיוצרות במחלבת שוורצמן הן טבעיות, טריות, מחלב מפוסטר וללא תוספות של חומרים משמרים, בעלי החיים חיים ברפת ובדיר וממוקמים בחאקורה (חצר אחורית) המשפחתית, הטיפול בהם מסור, החציר והירק המזין והטרי מן השדה , (לא תערובת תחמיץ תעשייתית) שהם אוכלים מידי יום, מעשיר את טעמו של החלב הטרי, גורם המשפיע על טעמן העדין והמיוחד של הגבינות שלנו.

את הגבינות המיוחדות ניתן לרכוש רק במשק שוורצמן בבת שלמה.

ניתן להגיע לביקור ולשלבו עם ארוחה מלאה במסעדת הגבינות הממוקמת בחצר המשק, להנות משפע של טעמים, סוגי גבינות, ממולאים, ממרחים מיוחדים ולסיים בקפה וקינוחים מתוקים.

לרשות המבקרים עומדת חנות המציעה ממיטב תוצרת המשק, כי יש טעמים שכדאי לקחת הביתה .
טלפון לפרטים נוספים: 050-5537230
טלפקס: 04-6390809

המקום פתוח בכל ימות השבוע בשעות 8:00 -20:00
מושבת בת שלמה הישנה, משק שוורצמן,
הבית הרביעי מימין (מול בית הכנסת).

לקבלת פרטים  על עמותת התיירות כרמלים והפעילויות הנוספות הנערכות בסביבה כנסו לקישור: http://www.carmelim.org.il/

ולסיום סיומת של יום מעניין, מרתק,  חווייתי וטעים במיוחד:  לטייל, לסייר ולכייף באזור כרמלים עם המשפחה והילדים מתאים לכל ימות השנה . אני טיילתי בחלק קטן מהמקומות שהאזור מציעה, כנסו לקישור פה למעלה ובטוחה שכל אחד ואחת ימצא  את המסלול שמתאים לו.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה