הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 532

החל ממרץ 2012

מסעדת TOURO של השף בני אשכנזי משיקה תפריט עסקיות חדש לקראת החורף ב79-89-99 ₪

10/02/2014

מסעדת טורו  הירושלמית , הינה מסעדת שף ים תיכונית כשרה, הממוקמת במשכנות שאננים מול נופיה  הקסומים והמרהיבים של חומות העיר העתיקה. המסעדה  פתחה את שעריה לפני כחצי שנה בחודש מאי.

קצת היסטוריה על המקום:
מסעדת טורו נקראת על שם יהודה טורא, נדבן ואיש עסקים יהודי שחי באמריקה במאה ה-19, שבזכות תרומתו הנדיבה, יכול היה משה מונטיפיורי לבנות את שכונת משכנות שאננים. שכונת משכנות שאננים הפכה עם השנים לאזור יוקרה, שקט ושלווה במרכז ירושלים. בלב השכונה ממוקמת מסעדת TOURO המשקיפה על נוף מרהיב, רומנטי ופסטורלי של חומות העיר העתיקה, למרגלות טחנת הקמח של מונטיפיורי, בסמוך ליקב מונטיפיורי ולבית העיתונאים החדש.

גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה עם אנשי תקשורת ועיתונאים.


המסעדה מציעה תפריט בשרי כשר, הכולל גם דגים טריים. המנות  מאופיינות בטעמים הנעים בין המוכר והביתי לים תיכוני עם השפעות מהמטבח האסייתי המשתלבות בעדינות מדויקת, תחת ניצוחו של השף בני אשכנזי (איזדורה, פרנצ’סקה, פפה ועוד).

אז מה היה  לנו בארוחה:


את פנינו  קיבלו במסעדה עם כוסית מרק שעועית לבנה עם ערמונים ושמן כמהין


לחם הבית ומטבלים


כבד קצוץ  עם קרם בצל, סילאן, אגוזי מלך וברוסקטה – מנה בהגשה מושקעת, טעימה מאוד. היה קשה להפסיק לנשנש את המנה הזאת…


סלט אנדיב  - לבבות חסה, פילה תפוז, בצל סגול, בזיליקום, רוקט, אגוזים, שקדים, סלרי, צנונית עם רוטב וינגרט דבש ולימון – סלט טעים ומעניין, חגיגה ירוקה של טעמים


קציצות פרסה ותפוח-אדמה מתובל באיולי, חרדל, שמיר, פטרוזיליה, סלרי ובצל. אחת  ממנות הדגל של המסעדה , אני בקשתי תוספת…  הקציצות מאוד טעימות, פריכות מבחוץ ובדיוק כמו שקציצות צריכות להיות


טרטר סלמון שהוגש עם סלק, בצל ירוק, מלפפון, שעועית ירוקה, בצל סגול, צנונית, פלפל צ’ילי אדום, נענע, איטריות היג’יקי ובוטנים. זאת הפעם הראשונה שאני טועמת איטריות שעשויות מאצות היג’יקי – המנה מעניינת


חציל שרוף על האש שהוגש עם טחינה, רסק עגבניות, סומק, פלפל חריף ושם אורגנו

במנות העיקריות היה לנו:


פילה מוסר עם ארטישוק, קרם חציל, חומוס, בצל שרוף, עגבניות שרופות, שעועית ירוקה, פלפל חריף, נענע, שמיר וקרם שום ירוק – המנה הייתה מאוד טעימה  ובהגשה מושקעת


פרגיות בגריל עם רוטב קוקוס, ניוקי, אפונה, פיטריות, בטטה, כוסברה, נענע ושעועית ירוקה – לא אהבתי במיוחד את שילוב הטעמים של הפרגיות עם רוטב הקוקוס


תבשיל שפונדרה 7 שעות שהוגש עם שעועית לבנה, פיטריות, דלעת ושעועית ירוקה. הטעמים של המנה הזכיר לי את טעם החמין של השבת בבית

ומה היה לנו בקינוחים:


טרטופו שוקולד – טרפלס שוקולד, שטרוייזל שוקול, מקרון קפה ווניל, מרנג מרוסק, קרם פטיסייר, פירות יער וגלידת רום. המנה מאוד טעימה , מרשימה  ואלגנטית בהגשה


שטרודל תפוחי-עץ עם סורבה פירות ודובדבני אמרנה – את הקינוח המושלם הזה אהבתי במיוחד.


קצפת מנגו, סורבה תות, אפרסמון, מרנג, פירות יער, שקדים, נענע ובזילוקם –  לטעמי, עירבוב מוזר של טעמים

בתפריט המסעדה  ניתן למצוא מנות צמחוניות, טבעוניות ומנות ללא גלוטן. כמו כן, המסעדה מציעה תפריט יין עשיר, בו מגוון רחב של יינות ישראליים מובחרים וייחודיים.

במסעדה כ- 55 מקומות ישיבה בפנים ו- 14מקומות ישיבה על בר שף ייחודי ממנו ניתן לתצפת על אופן הכנת והרכבת המנות. בנוסף קיימת  אפשרות  לשבת במרפסת פתוחה, המשקיפה אל חומות העיר העתיקה וליהנות מהאוויר הירושלמי.

כמו כן, בקומה התחתונה של המסעדה חדר אירוח פרטי המיועד לעד 18 איש, בו ניתן לקיים אירועים באווירה קסומה ובהתאמה אישית. במסעדה אפשרות לערוך אירועים לעד 100 איש, במרפסת ששודרגה בסגירת חורף מעוצבת אשר  מאפשרת להשקיף על הנוף הפסטורלי גם באירועי החורף.

המסעדה מציעה תפריט ארוחות עסקיות משתלם במיוחד, במחירים אטרקטיביים  הנעים בין 79 ₪ ל 99 ₪. הארוחות העסקיות כוללות מגוון רחב לבחירה של מנות ראשונות ועיקריות, לחם שאור ומטבלים, וכוס יין החודש בעלות 15 ₪. תפריט העסקית ממנו יוכלו אורחי המסעדה ליהנות יוגש בימים ראשון- חמישי, בין השעות 12:00-16:00.

שעות פעילות המסעדה:
ראשון עד חמישי: 12:00-01:00, שישי: 12:00-15:00,
שבת: שעה אחרי צאת שבת עד 01:00

כתובת המסעדה:
משכנות שאננים, רחוב ש.א  נכון 2.
טלפון: 054-6400510 / 02-5702189

לתפריט המסעדה והזמנות – כנסו כאן לקישור
לדף הפייסבוק של המסעדה – כנסו כאן לקישור

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא
בפוסט גם צילומים באדיבות  היח”צ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה