הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 455

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

בלב יפו העתיקה נפתח בית “אוצרין”, בית המשלב אוירה אירופאית עם ניחוח יפואי ומטבח גורמה

05/02/2014

בלב יפו העתיקה, בין הסימטאות, על הצומת שבין רחוב מזל דגים למזל אריה,  במבנה עתיק ביפהפה מהתקופה העותומאנית נמצא בית אוצרין – הכן  ממש אוצר בלום של חן ואסתטיקה המשלב בתוכו אווירה איכותית צרפתית מוקפדת.

המבנה היפהפה והמאוד מיוחד, מעניק למבקרים במקום, תחשה כובשת מיד מהרגע הראשון. החלל הפנימי, רחב ידיים יוצא ל-2 מרפסות מדהימות, המשקיפות לים  ולגג של מוזיאון אילנה גור וליפו העתיקה.

על המוזיאון הנפלא של אילנה  גור  תוכלו לקרוא בקרוב בפוסט בנפרד.

גילוי נאות: הייתי אורחת המקום.

חלל המבנה, מושקע ומטופח בהקפדה עד לפרטים הקטנים,  מחולק על-ידי קשתות שנראות ממש כמו יצירות אומנות. מכל חלל חלונות פנורמיים יפהפיים שדרכם משתקף  יופיו של הים ונופי יפו העתיקה.

ברקע  נשמעת מוסיקה רגועה ושלווה. המקום מעביר תחושה של ניתוק מהזמן והמקום וכל זה בשילוב מנות גורמה שמוגשות במקום יוצר אווירה מאוד ייחודית והנאה מושלמת.

מטבחו של  שף פבריס, נשען על מסורות צרפתיות, כל המנות מוגשות  בסיגנון ים תיכוני, חומרי הגלם מוקפדים ומשובחים עם דגש על הטריות והכל מוגש עם הקפדה על דיוק ואסתטיקה יוצאת דופן שלא פגשתי במטבחים אחרים.

כל המנות כאן  מאוד מדוייקות, מושקעות ומעודנות  ומשלימים את האווירה המאוד ייחודית  והחווייתית במקום. רואים וטועמים פה  שהכל נעשה עם המון אהבה  לאכול ולאירוח.

במטבח של בית אוצרין מקפידים על אוכל עשיר בעשבי תיבול ובירקות טריים, המגיעים כל יום מהשוק,  והיוצרים חווייה תרבותית קולינרארית מענגת וגם הלחם נאפה במקום. החוגגים באירוע יכולים לבחור באירוע חלבי, או באירוע על טהרת הבשר.

נוכחותם התמידית של השף פבריס ודורית אוצר, מבטיחה לאורחים חווייה  אישית, אכפתית ומוקפדת.

לדורית ופבריס שיתוף פעולה ארוך ומוצלח עם מוזיאון אילנה גור, שנמצא ממש ממול בסימטה  לבית אוצרין. דורית ופבריס אוצר,  החליטו לעזוב את הצפון ולהשתקע בסמוך למוזיאון, ביפו העתיקה  שהם אוהבים. האורחים המגיעים לבית אוצרין, מוזמנים לסייר ולבקר במוזיאון אילנה גור המדהים והחווייתי  בפני עצמו.

דורית  ופבריס אוצר,  משלבים כוחות. על המטבח, הבישולים וחומרי הגלם מופקד פבריס, שדואג לערבב ולשלב  מטעמים מהמטבח צרפתי שברובו הגיע ממקום הולדתו, נורמנדי,  וחלקם בעלי זיקה ים תיכונית, היוצרים יחד ניחוח המשרה אווירה קסומה של חו”ל המשולב באותנטיות ישראלית.

דורית, הינה מנהלת האירועים של בית אוצרין ואחראית על ההיבטים הפואטיים של המקום, האווירה, העיצוב וההפקה, ומתמקדת בחווייה העיצובית של  האירוע, תוך הקפדה על הפרטים הקטנים, היוצרים רגעי קסם ולהתעוררות החושים ולמצב הרוח.

בית אוצרין, שהינו מרחב בילוי אינטימי  עם אווירה ייחודית, מארח אירועים קטנים, עד 70 מוזמנים. במקום ניתן לערוך כנסים, השקות, אירועים פרטיים, אירועים משפחתיים , אירועים עסקיים  אירועים קייצים או חורפיים, אירועי צהרים או  אירועי ערב. כל אירוע בבית אוצרין מקבל את המענה הייחודי לו.

בימי שישי, בית אוצרין  פותח את שעריו לתיירים ולאנשי המקום, המטיילים בחוצות יפו ומתנהל כבית קפה חלבי.

בית אוצרין, הוא בדיוק המקום למי שמחפש אירוח אחר ושונה ממה שאנו מכירים. אירוח אישי בטוב טעם, מוקפד וחווייתי במיוחד – אני ממליצה בחום.

בימים מ-א’ עד ה’  – המקום פתוח לאירועים פרטיים בלבד
בימי שישי – משעות הבוקר ועד כניסת השבת – המקום פתוח לקהל הרחב.

כתובת בית אוצרין:
סמטת מזל דגים 1, יפו העתיקה  (קרוב לכניסה לנמל יפו)
טלפון לתאום והזמנות, דורית – 050-5744228

לפרטים נוספים על בית אוצרין ולהזמנות – כנסו כאן לקישור

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה