הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממרץ 2012

חוגגים יום הולדת למסעדות כדיתא וכרמים של השף סהר רפאל – גם אני הצטרפתי לחגיגה

07/01/2014

לרגל חגיגות יום ההולדת של מסעדות כדיתא וכרמים של השף סהר רפאל,, הוזמנתי לערב מרתק וטעים במיוחד עם המון חום ואהבה.

הצילום באדיבות היח”צ

את הערב התחלנו במסעדת כדיתא – שחוגגת 5 שנים –  המסעדה הינה מסעדת שף כשרה, ונמצאת  במושב תימורים (סמוך לצומת קסטינה). המסעדה  שנמצאת על פרשת דרכים, לנוסעים דרומה, מעניקה למטיילים וגם לתושבי הסביבה חוויית בילוי  קולינרית , ייחודית של תפריט שהוא צבעוני, טעים ומרתק, מוקפד ומדוייק ועם חומרי גלם טריים ומשובחים.

הצילום באדיבות היח”צ

סביב המסעדה, משתרעים להם שדות פלחה, עצי נוי ומטעי הזיתים והכל באווירה כפרית קסומה. המסעדה מעוצבת בהקפדה בקווים בהירים ונקיים ומציעה אווירה תוססת, המהווה ניגוד לנופים הפסטורליים של המושב, הנראים היטב מחלונות המסעדה. למרות הקור העז בחוץ, בתוך המסעדה שררה אווירה  מאוד חמה, שמחה ומפנקת במיוחד.

הצילומים באדיבות  היח”צ

את פנינו קיבל שף סהר רפאל  בשמחה,  עם יין משובח ושתייה קלה ולפני שאספר לכם על מנות “הנשנושים”, המושקעות והטעימות במיוחד, (וזה רק להתחלה…) הנה מספר מילים על שף סהר רפאל:

שף סהר רפאל, הוא אב לשלושה ותושב קריית מלאכי. בגיל 16 הוא התחיל את דרכו במטבח ולאחר השירות הצבאי החל לעבוד במלון הנסיכה שבאילת. עם השנים התמחה רפאל ולמד קולינריה בבתי-הספר הנחשבים בעולם, ובניהם ביה”ס לנוטרה שבצרפת.
בגיל 25 פתח עם שותפים  את מסעדת כרמים ושש שנים לאחר מכן פתחו יחד , מסעדה  נוספת, מסעדת כדיתא.
שף סהר רפאל השתתף במספר תוכניות טלוויזיה והוציא 2 ספרי בישול: בשנת 2009 את הספר “המטבח של סהר” ובינואר 2014 את הספר “ספר הדגים של סהר רפאל”. שף רפאל חבר באיגוד השפים הישראלי ועבר הכשרה לשיפוט מזון.

בקבלת הפנים הלבבית, עם כוס יין מעולה ביד ושיח עם חברים, הוגשו לנו על-ידי מלצרים ומלצריות ה”נשנושים”

כדורי ארנצ’יני טלה על מצע פסטו וטחינה

שיפודי אנטריקוט ופירה  משופד עם פטריה

טוסטונים קרם ארטישוק ואנשובי ביתי

במסעדת כדיתא הכשרה, ניתן ליהנות מחדר פרטי מאובזר המתאים לאירועים פרטיים ואירועי חברה, ובגינה השופעת  והמטופחת, המקיפה את המסעדה, ניתן לערוך אירועים של עד 500 איש.

לפרטים נוספים, תפריט והזמנות  במסעדת כדיתאכנסו כאן לקישור

לאחר שנרגע מעט הרעב , המשכנו למסעדת כרמים. כאן במסעדה חיכתה לנו ארוחה משובחת, עם חומרי גלם איכותיים ועם מגוון מטעמים ממטבחו של השף.

הצילום באדיבות היח”צ

מסעדת כרמים, שחוגגת גם יום הולדת 11, ממוקמת במושב סגולה. המסעדה  שהיא מסעדת שף  וגם פנינה קולינרית נמצאת באמצע משתלה, מוקפת מדשאות, בריכות דגים ומרחבים אינסופיים…

הצילום באדיבות היח”צ

את הסעודה במסעדת כרמים אפשר לערוך בחלל הפנימי הגדול שמעוצב בהתאם לאווירה הכפרית או על הדק שמחוץ למסעדה. החל מארוחת בוקר עשירה דרך ארוחת צהריים עסקית ועד ארוחת ערב רומנטית.

הצילום באדיבות היח”צ

אז מה היה לנו במנות הראשונות:


לחמי הבית בליווי מטבלים שונים

קרפצ’ו סינטה פיסטוקים ופרמזן רג’יאנו

פטריות בגריל מוקפצות בחמאה, שמנת, יין לבן ותימין


סלט מוצרלה פרסקה עם לבבות ארטישוק ומלח גס


חציל קלוי עם גבינת פרובלינה איטלקית ופרמזא’ן רזיאנו

סלט שורשים עם אגוזי מלך מסוכרים רוקט וחמוציות מתובל עם מיץ תפוזים

ריזוטו פטריות ושמן כמהין

מנת פירות ים – שרימפס  קלמרי  עם  גרגרי   חומוס,  ופלפל  חריף על מצע קוסקוס   לא טעמתי, לא אוכלת פירות ים

אחרי מנוחה קצרה ועוד כוסית יין, עברנו למנות העיקריות:


שרימפס רוקפור –  ברוטב שמנת, גבינת רוקפור ותאנים – לא טעמתי, לא אוכלת פירות ים

פילה דניס עם גבינת פטה על מצע שעועית ירוקה

טרילוגיה של אנטריקוט פילה בקר וכבד אווז מוגש על פטריות

טי בון טלה

רביולי עגבניות לבה וקונפי ארטישוק

ומה היה לנו במנות הקינוחים…


עוגת גבינה ושוקולד

עינוגי שוקולד וקצפת – בראוניז שוקולד עם מוס שוקולד לבן מעל

קן קדאיף  במילוי קרם שוקולד לבן ורוטב פטריות יער

קשה לי מאוד להצביע על מנה  כזאת או אחרת שהייתה לי טעימה פחות או יותר. כל המנות שאכלתי  (מלבד פירות הים שאני לא אוכלת) היו  לי מאוד טעימות, מושקעות, הסטטיות  ועשויות מחומרי גלם טריים ואיכותיים.

וכמו שחברתי @יונית צוקרמן אומרת: רואים וטועמים שיש פה  בכל מנה ומנה  הרבה כבוד ואהבה לאוכל.

תודה רבה לשף סהר רפאל על האירוח המפנק  והטעים במיוחד וכמובן יום הולדת שמח והמון הצלחה :)

לפרטים נוספים, תפריט והזמנות למסעדת כרמיםכנסו כאן לקישור

לפרטים נוספים, תפריט והזמנות  במסעדת כדיתאכנסו כאן לקישור

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא
(ברשומה גם צילומים באדיבות ובאישור שימוש היח”צ)

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה