רביולי ברוטב סלסה ורדה

מנה צמחונית, מרשימה וטעימה ב-2 דקות עבודה.
לרקוד סלסה כל הדרך לשולחן

את המנה הזו הכנתי לרגל אירוח של בני משפחתי האהובים שהגיעו מחו״ל. רציתי לפנק אותם במנה יפה, קלה מאד להכנה ובעלת טעם עדין ולא דומיננטי מדי.
בחרתי ב״סלסה ורדה״ שזה באיטלקית ״רוטב ירוק״. זהו רוטב שנראה אמנם כמו רוטב פסטו, אך המרכיבים שלו שונים לחלוטין (חוץ מהמלח והפלפל…). הכוונה היא לרוטב של עשבי תיבול ירוקים. יש המון דרכים להכין את הרוטב הירוק, ואני בחרתי בדרך מסויימת, שהיא ממש לא היחידה. ברוטב שהכנתי יש שילוב של רעננות, חמצמצות עדינה וחתיכות אגוזים קטנטנות.

מבטיחה לכם שהטעם מפתיע מאד. כי העין שלנו שמכירה את הרוטב הירוק האחר משפיעה על מה שהמוח והחך מצפים לו. כלומר, אנחנו מצפים לרוטב פסטו ומקבלים משהו אחר לגמרי! איזה כיף שיש הפתעה בפה. נכון?

רוצים גם? בשתי דקות הכנה יש לכם!

המרכיבים
800 גר׳ רביולי במלית המועדפת (אני השתמשתי במילוי בטטה, מילוי גבינות ילך כאן מצוין, גם ארטישוק, תרד וכדומה. זה רביולי מבצק טרי, ולא יבש. ניתן להשיג במקררים או במקפיאים של כל הרשתות)
לרוטב:
1 צרור פטרוזיליה (ללא גבעולים)
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
1 חופן אגוזי מלך (אפשר יותר)
1 שן שום
מלח
פלפל גרוס
להגשה:
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנטנות
אופציונלי: צלפים.

אופן ההכנה
מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה, מיץ הלימון, התבלינים והאגוזים ומפעילים תוך כדי הזלפת השמן. צריכה להתקבל מעין משחה סמיכה וגרגרית. זהו, הרוטב מוכן.

מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן ומסננים.

להגשה, מעבירים את הרוטב למחבת ומחממים מעט. מוסיפים את קוביות העגבניות והרביולי המסוננים, מערבבים קלות לכיסוי כל הרביולי ברוטב ומגישים.
ניתן לקשט במעט קוביות עגבנייה וצלפים.

ולמי שאוהב להכין בצק לפסטה בעצמו, קבלו טיפ מבריק לשמירה על בצק בהקפאה:

[youtube pBAUaDz4gJ8 nolink]

הערות חשובות:
* אפשר לשלב עלים ירוקים נוספים (עלי בייבי, תרד, כוסברה, בזיליקום,שמיר, עירית וכדומה).
* הכנתי את המנה גם עם פסטה רגילה ויצא מעולה. ראו תמונה בתחתית הפוסט.
* סלסה ורדה מקורי מכיל אנשובי וחלמון ביצה. כאן הכנתי אותו בגרסה טבעונית, בלי מוצרים מהחי.
* ההשראה למתכון: בצק אלים
* רוטב סלסה ורדה מקסיקני זה משהו שונה לחלוטין! הוא מורכב מעגבניות ירוקות ופלפלים.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.