הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממרץ 2012

פסטיבל “טעם כנרת” ה-9 יוצא לדרך בחג החנוכה בין התאריכים 27.11-7.12.2013 ואתם מוזמנים עם כל המשפחה לטעום , לחוות, להינות ולהתפנק מאירועים מיוחדים ומרגשים שהפסטיבל מציע

24/11/2013

פסטיבל “טעם כנרת- פסטיבל האוכל הוותיק של עמק הירדן חוזר אלינו  זאת השנה ה-9 בחג החנוכה.

הפסטיבל יתקיים השנה בין התאריכים: 27 בנובמבר (נר ראשון של חנוכה) ועד 7 בדצמבר 2013– שני סופי שבוע הכוללים את חג החנוכה ביניהם ומטרתו להביא למודעות את ההיצע התיירותי-קולינארי העשיר והמגוון שיש לאזור להציע באחד מאזורי הארץ היחידים המציעים מזג אוויר נעים גם בחודשי החורף!

בחבל הארץ היפה הזה, שעבר והווה מתמזגים בו, הוקמו במהלך השנים מסעדות, בתי קפה, מגוון אטרקציות תיירותיות לכל המשפחה כגון מרכזי מבקרים, חוות ועוד שפע אתרים, מהם נולד פסטיבל טעם כנרת הטומן בחובו חגיגה לכל החושים שתחמם את הלב.

הפסטיבל נערך ביוזמת מחלקת התיירות והאגף לפיתוח כלכלי במועצה האזורית עמק הירדן ומציע הפנינג גדוש בתכנים מושקעים ומסקרנים מעולם התיירות והקולינאריה.

המסעדות המובחרות ובתי האוכל יציעו  בפסטיבל מנות מיוחדות בדגש על יצירה קולינרית מקומית, ולצד אלו יצטרפו שלל אירועים ססגוניים, סדנאות, בישול בטבע, מפגשי שפים ועוד המון הפתעות שייצרו יחד פסיפס מרגש ומפתיע שיחמם את הלב.

גילוי נאות: גם השנה הוזמנתי להשתתף בסיור  הבלוגרים המקדים  של “פסטיבל טעם כנרת”  2013.

את הבוקר בסיור התחלנו בנהרא –  שבקיבוץ אשדוד יעקב איחוד, פה הזמינו אותנו לארוחת בוקר עם אופי במסעדת “היה היה”.


המסעדה הוא בעצם בית אוכל כפרי המגיש ארוחות חלביות, בריאות וכשרות. הארוחה פה הייתה מצויינת, מושקעת וברוחב לב.

במקום תפאורה מיוחדת ויוצאת דופן, הנותנת כבוד להיסטוריה המקומית על-יד אוסף נוסטלגי של פריטים שימושיים של פעם, כמו: פתיליות, סירי פלא, פטיפון ותקליטים, לוח כביסה וגיגית, מכונת כתיבה, סיפולוקס….. ועוד……

ממש בסמוך ל”חדר האוכל”, בין עצי פרי ונוי מיוחדים, מרבדי דשא וערסלים , מציעה “נהרא” אירוח כפרי בדירות משפחיות וחדרים לזוגות ללינה. במקום נערכים גם אירועים משפחתיים, עסקיים וחברתיים.

לפרטים נוספים והזמנות כנסו כאן לקישור

עם סיום ארוחת הבוקר יצאנו ל”סיור נ.פ.ש” –  המתמקד בנופים- פירות – ושירים – סיור מזמר במטעי הקיבוץ אשדוד יעקב  איחוד.

הסיור הוא חווייה תרבותית וחקלאית גם יחד. רואים ממש ממול את הנוף הקסום של הרי הגלעד,  שומעים  את המדריך יונתן  ושרים, טועמים ומכירים מקרוב קרוב, זיתים, בננות, תמרים ועוד. כן , גם אני יצאתי לסיור עם שירון  ביד, ותוך כדי שיטוט בין עצי הזיתים, התמרים ומטע הבננות שרתי שירי ארץ ישראל בנושאי זיתים, בננות ותמרים.

הסיור מתקיים שבעה ימים בשבוע, בתיאום מראש, שעתיים לפני שעת השקיעה.
טלפון לתיאום 050-8652355 – יונתן אלתר.

לקבלת חוברת אטרקציות באיזור נהרא לחצו כאן לקישור


בדרך לחמת גדר עצרנו לביקור קצר וטעימה בפיצה “פרסקה” המצויינת בקיבוץ מסדה, אשר מבוססת על חומרי גלם משובחים וטריים.

פיצה “פרסקה” – פיצריה איטלקית –  תציע בימי הפסטיבל גם ג’לטו משובח בסגנון איטלקי.

בכל ימי הפסטיבל (א’-ה’ 16:00-24:00, מוצ”ש עד 24:00, שישי סגור).

רוצים לטעום גלידה משובחת בחינם?
בואו ליהנות מהפיצה החמה-חמה של פרסקה, שנעשית בדיוק כמו בנאפולי שבאיטליה. הפיצה עצמה כוללת מרכיבים שיובאו הישר מאיטליה (קמח, עגבניות), מוצרה טרייה ותוספות מובחרות. ואחרי כל זה, תזכו בטעימות של ג’לאטו – גלידה.

לפרטים נוספים על פיצה פרסקו כנסו כאן לקישור

ב”חמת גדר” קיבל את פנינו מאיר ברקן שהוא מנהל מכירות חמת גדר וספא וילג’ שבמקום.

לא הייתי פה למעלה מ-10 שנים והמקום השתנה ללא היכר. לא עוד  רק חוות תנינים ובריכות חמות. המקום מציע הרבה יותר מזה.

במקום  פארק ענק עם משטחי דשא לבילוי משפחתי. גן חיות ופינות ליטוף (לא את התנינים) וכמובן איך אפשר בלי  הברכות שבהם “משתזפים” התנינים.

בהמשך הגענו  למתחם הבריכות החמות, שמסביב מסעדות.  הכל כאן מאוד מושקע, נקי, נעים ושקט למרות שבמקום ובבריכות היו די הרבה אורחים ומתרחצים.

לדף הפייסבוק של חמת גדר, כנסו כאן לקישור

במקום גם בית מלון , שהינו מלון בוטיק – “ספא וילג’. ספא ייחודי מסוגו בישראל במתחם פרטי. (האירוח במקום מוגבל מגיל 16 ומעלה).

במלון קומפלקס מפואר של סוויטות אירוח פרטיות ומפנקות. הסוויטות ממוקמות מסביב לבריכת מעיין הספא הטרמומינרלית הטובלת במרחבי ירק ועצים ומשקיפים אל נוף הרים קסום.

במתחם המלון בריכה טרמומינרלית לאורחי המלון בלבד. במקום גם בית-קפה-מסעדה חלבית, מגוון טיפולי עיסוי על שפת הבריכה ועוד ועוד…. וזה מה שנקרא: לפנק… לפנק… לפנק…..

לפרטים נוספים והזמנות כנסו כאן לקישור

ממשיכים בסיור… והתחנה הבאה ….

מסעדת מרינדו – הבשר מהגולן -   מסעדת בשרים עם חווייה קולינרית יוצאת דופן ומרגשת  – שנמצאת ממש מול הכניסה לקיבוץ עין גב.

במתחם המסעדה  חנות המעדנים, קצבייה והמסעדה.

מרינדו  מייצרת גם יינות המיוצרים מענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה הגדלים בכרם מרינדו שבתל פארס ברמת הגולן. כמו כן, מייצרת מרינדו גם שמן זית כרם הזיתים של מרינדו גדל במושב כנף אשר בדרום רמת הגולן.

אז נחזור לארוחת הבשרים… הארוחה הייתה יותר כמשתה כיד המלך…

את נתחי הבשר כאן במסעדה  הכינו במעשנת.

נתחי הבשר הובאו אחר כבוד, בשלמותם והונחו על שולחן מרכזי ונפרסו לעיני הסועדים במסעדה…

הנתחים שטעמנו :

שייטל, אסדו, פיקנייה, שוק טלה ונקנקיית טלה מגולגלת בסגנון דרום אמריקאית.

בין נתחי הבשר הוגשו לנו גם תפוחי אדמה  אפויים בפוייקה.

מסעדת “מרינדו” מציינת השנה את הפסטיבל במשתה אבירים עסיסי ומשוחרר. משתה לאנשים שאוהבים במיוחד בשר.

לפרטים נוספים והזמנות למסעדת מרינדו כנסו כאן לקישור

וממש לפני סיום הסיור  עצרנו בפינה חמד אחרונה וחביבה ואותי היא מאוד הפתיע לטובה…

מסעדת “על הנהר”  – ג’אז וגורמה צרפתי- המסעדה נמצאת  במתחם ירדנית, בכניסה לקיבוץ כנרת.

המסעדה המיתולוגית, עם המאפיינים של המטבח הצרפתי, שוכנת ממש לגדת נהר הירדן. המסעדה זכתה לאחר כעשור של פעילות בשיפוץ מקיף, וגם בבעלים חדשים – נדב ותדהר, שניהם בני העמק, ממנחמיה ובית זרע.

אז מה היה לנו במסעדה…

על גדת  נהר הירדן, לאור נרות,  פתחנו כאן את הערב בטעימות  של  סוגי יין  שונים, איכותיים ובין היינות טעמנו :

סטייק טרטר מדג טונה, פאייה בניחוח צרפתי, נתחי סינטה עם רוטב שמנת ופלפלת
ולקינוח: בלינצ’ס צרפתי עם גבינות ורום

בימי פסטיבל “טעם כנרת”, מזמינה אותכם מסעדת “על הנהר” לערב בלתי נשכח שיתחיל עם הדלקת נר שביעי של חנוכה וימשיך אל תוך הלילה עם תפריט מיוחד שיכלול מנות וניחוחות מהמטבח הצרפתי האיכותי – מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים מענגים וכמובן, יינות צרפתיים מהשורה הראשונה.

בין כוכבי התפריט תמצאו למשל פירה שיכור על מצע של פירה חלבי, כמהין ופטריות מיוחדות. וזוהי רק דוגמה אחת… את סעודת הגורמה שלכם תלווה להקה עם מוזיקת ג’אז שתשלים את האווירה הנהדרת.

לפרטים נוספים והזמנות, כנסו כאן לקישור

הסיור  כמובן נגע  רק בקצה של אין סוף האפשרויות שמציעה פסטיבל “טעם כנרת”. מקומות בילוי והנאה  לכל המשפחה.

אז למה לכם להשתעמם בבית בחג החנוכה  -  צאו לטייל ולהנות עם המשפחה
בפסטיבל “טעם כנרת” מחמם את הלב – שייערך בין התאריכים:  7.12.2013 – 27.11

לפרטים מלאים, ופעילויות נוספות שהפסטיבל מציעה, כנסו כאן לקישור
לדף הפייסבוק של פסטיבל “טעם כנרת” כנסו כאן לקישור

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה